自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

水晶宮

2024年龍年勳章

乜解究要搵個打大心口,露哂乳溝的女人, 仲要烏低身 ?? 咩idea 黎架 ??!!:;pppp:
從天空到大地, 心臟在持續著令人眩暈的擺動, 那是初戀

大宅

我仲以為係我個人有問題,
睇極呢個廣告 唔順眼
諗極唔明
個女人夾住個胸出黎 同壽司有咩關係呢?
再講 佢對住個小朋友夾胸
小朋友仲要 嘩 嘩咩呢?
不知所謂! ! !
唔知咩廢人諗出黎
仲要有白痴收貨果下好野!!
好彩 我唔係個小朋友亞媽
知佢有份拍 既廣告攪到咁
真係火都黎

男爵府

我的育兒心得勳章 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

民房

直情要...名就話宣傳兒童餐...實際上咩呀~~吸引d男人帶個仔去呀
而且甘樣落去~~第時d小朋友變哂咸濕仔點算呀...以為有波ga女人就係好野~

伯爵府

好cheap!!!
我是4歲的澤銘,我最愛跑來跑去,破壞看得到的一切東西,和最愛車車 ようこそ!ご覧で下さい !

男爵府

我的育兒心得勳章 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

已經投訴左

如果想投訴去下面網址~之後按繼續就可填表
http://www.hkba.hk/cn/complaints/forms.html

水晶宮

畀面勳章

我睇左覺得好反感. crazy.

大宅

好媽媽勳章

呢個廣告我都有同C6商討過, 大家都真係唔係好明點解會出現一個咁性感女性在廣告中, 而小童的反應又好奇怪...
如果呢個廣告係SELL兒童餐既話又真係有D失敗, 因為小朋友係唔識欣賞性感女性...或者改一改為SELL家庭餐或者父親節大餐可能會好D!

禁止訪問

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

個位黎生一定好想有大胸姐姐捧餐佢食啦!

男爵府

我都收到一封同一樣內容的email.

唉!原來而家廣管局咁開放...

佢地可能唔似我地呢度d媽咪咁, 要擔心影響下一代,
所以覺得 [上述廣告中的描繪並無超越規限,亦無任何不雅、不當或令人不安的行為....]

原帖由 anniekwok 於 09-6-4 20:21 發表
收到EMAIL回覆,非常十分失望

敬啟者:

你曾投訴在電視播出的「板長壽司」廣告。你的投訴已由廣播事務管理局(「廣管局」)根據《廣播事務管理局條例》(第391章)第14(1)條,授權予其行政主管,即(影視及娛 ...

水晶宮

2024年龍年勳章

我都收到封一模一樣的email 回覆啦. 真係冇說話好講...
咁都仲話冇問題
不過, 而家電視真係唔再見到有呢個廣告, 除左roadshow
從天空到大地, 心臟在持續著令人眩暈的擺動, 那是初戀

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

收到EMAIL回覆,非常十分失望

敬啟者:

你曾投訴在電視播出的「板長壽司」廣告。你的投訴已由廣播事務管理局(「廣管局」)根據《廣播事務管理局條例》(391)14(1)條,授權予其行政主管,即(影視及娛樂事務管理處處長)處理。現謹回覆。

調查發現,上述廣告被限制於合家欣賞時段(即下午4時至晚上830)以外播出。廣告描述一名兒童等待著該廣告所推銷的兒童餐。其後,一位穿著低胸衣服的女服務生出現,把兒童餐奉上。上述廣告中的描繪並無超越規限,亦無任何不雅、不當或令人不安的行為,在合家欣賞時段以外播出,並非不可接受。

儘管如此,我們理解你的關注。按照廣管局的既定程序,我們會將所有經廣管局處理的投訴告知各廣播機構,以作參考。

謝謝你提供寶貴意見。

廣播事務管理局行政主管
(黎家軍代行)

這世上有個不變道理,那就是耶穌愛您

禁止發言

大宅

子爵府

好媽媽勳章

未睇過...今晚留意下先...

大宅

i found that one part of focusing the bust is cut on roadshow.

男爵府

有時唔係唔開電視就得, 今日搭巴士, 一樣有得睇....
死唔死.....

水晶宮

畀面勳章

原帖由 mrsright 於 09-5-1 15:39 發表
我自己無乜所謂.

廣告有時九唔搭八搞創意都可以接受.

真係唔鍾意既最多唔睇. 最怕乜都投訴投訴, 搞到而家剩係得無記d師奶劇. 幾廿年前既電影電視, 尺度仲開放過現在 . 創意仲好好多. ...

同意 有D人靠傳媒教仔女,以偶像做仔女ge榜樣!大眾傳媒/偶像千祈唔可以有異樣,仔女有咩行差踏錯,都當係社會ge錯

大宅

育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

agree! 佢個廣告同創意完全無關lor, 賣弄身材既idea幾十年前都有啦, 只係唔該唔好同有關兒童/青少年的任何產品拉上關係!

原帖由 mickeywinnie3 於 09-5-1 15:47 發表
認同創意係開放,大膽, 創新, 但都要貼切d商品, ....呢個賤格廣告, 不知所謂, 真的要反省下! 不要陏下就用女人身體, 男女身體關係作提材, 如是: 賣避孕套, 性商品還可, 怕日後""麥記"" 生日廣告又找來大胸姐姐來招 ...

首頁
12345...8

尾頁

跳至