時政擂台

跳至

首頁
12345...11

尾頁

侯爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

呢位潘生又係乜人?

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

wong2323  政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台  發表於 19-8-25 13:16

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

hennyyoyo 發表於 19-8-25 21:35
你有邊次唔提? 講~事實?有人交了報告比你?

仲有所有人要得你做完判官先可以重生, ...

咁真係唔好意思,我講「事實」,腰中你嗎?

我地香港人,係需要知道「真相」,唔會不了了之。

一日警方唔認真調查李漢民警官勾結黑社會事件,元朗警署選擇性執法,違法公務員中立。只要我講既係事實,我就會繼續講。

伯爵府

tester5 發表於 19-8-25 21:18
我點解要放大?我只是講「事實」。你覺得我放大,只係你看法,不是事實。

但又好奇怪,唔知點解每次講事 ...

你有邊次唔提? 講~事實?有人交了報告比你?

仲有所有人要得你做完判官先可以重生,明白晒!

翡翠宮

hennyyoyo 發表於 19-8-25 20:35
警察無拉過警察?我真係唔該你喇

我點解要放大?我只是講「事實」。你覺得我放大,只係你看法,不是事實。

但又好奇怪,唔知點解每次講事實,又會好多人唔啱聽。可能佢地唔肯去相信某d事實,所以對人講事實,就特別激動。我唔係講你,請叿好對號入座

講真,大家香港人,大家都會支持警察執法。
但「犯法」就絕不應姑息,李漢民警官呢d枯枝,唔除去,只會再一次破壞警隊公信力。

伯爵府

tester5 發表於 19-8-25 16:51
你講得啱呀,咪比你拉囉?有人唔比你拉嗎?警察濫用暴力呢?又會拉幾多?0囉。
好正常架。你唔係以為,警 ...

警察無拉過警察?我真係唔該你喇

你話元朗警察勾結,icac介入了,你等乜人同你交代 你係特首咩? 日日將721放大,我相信你往後日子唔易過,小心引致精神問題

珍珠宮

2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

華華子 發表於 19-8-25 09:12
呢位潘生又係乜人?

仲未有人舉佢?!

大宅

起到佢底未?開學後要去搵呢班人算帳

大宅

警察本身陀槍,開槍驅趕恐怖分子也不為過!同黑社會拍膊頭係你講啫!佢同你講佢係黑社會?
次次暴動警方舉旗叫D恐怖分子離開,唔通係勾結恐怖分子嗎?低能!
講幾多野混淆視聽,也洗不清佢地暴徒丶恐怖分子的罪行!

大宅

咪黃屍教師囉

侯爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

choc_choc 發表於 19-8-25 09:52
父母教小朋友遠離黑社會仔女,有咩問題?

甘又係,要遠離暴徒,但唔係欺凌暴徒的子女,你明白嗎?

伯爵府

華華子 發表於 19-8-25 09:30

Sorry喎,我討厭暴徒,但不會鼓吹欺凌佢地嘅仔女~

Agree

大宅

tester5 發表於 19-8-25 14:02
你意思係警員使用過份暴力,係冇指引?
你小心你的用詞,完全會陷警方於不義。

你先前的回覆說不要偏頗,我便指出你在用字和邏輯上的偏頗謬誤之處(以個別例子,便用「暴力」來泛指警方所用的「武力」)。至於是否「過份」的問題,先前已說過,不重複了。好好的星期日,不會再浪費時間跟邏輯不通、顛來倒去的人(更可能是刻意扭曲邏輯,混淆視聽的)再說下去了。

大宅

tester5 發表於 19-8-25 14:02
你意思係警員使用過份暴力,係冇指引?
你小心你的用詞,完全會陷警方於不義。

吃完飯,睡了一覺,見到你仍在混淆視聽。
警方對執法時所使用的「武力」,當然會有指引,警務人員當然要依照指引而行;違反指引,也當然要依照規例和法律來處理,這樣才是法治。
然而,那並不是使用「暴力」的指引。從語言邏輯上來看,你那樣說,背後的前設是警方容許使用暴力,所以才會對如何使用「暴力」有指引,這當然是絕對錯誤的。你究竟明不明白背後的邏輯關係?還是你根本不明白「武力」和「暴力」的分別?又還是根本刻意混為一談,扭曲視聽?

翡翠宮

ASJ2008 發表於 19-8-25 15:49
你仲死撐、暴徒作咗幾多次惡,兩隻手都數唔哂,拉三千個也不為過!除了元朗你仲識講乜?針姐
...

你講得啱呀,咪比你拉囉?有人唔比你拉嗎?警察濫用暴力呢?又會拉幾多?0囉。
好正常架。你唔係以為,警察會拉自己人吧?發夢吧,警察係維持社會秩序,唔會錯架。
元朗警黑勾結,係事實,又點解唔比講?我現在仲等緊警方李漢民警官出黎交待,佢當日點同黑社會拍博頭?點心領?
真係你唔覺得肉酸,我都覺得核突。你一定要包庇呢d警隊精英呀,你越包庇,警隊聲譽就比你呢種人敗晒。

侯爵府

BKsquare 發表於 19-8-25 13:45
針姐今日嘅角色係
“扮演中立 ”

扮極都唔似 ,黃到出晒面

男爵府

秋天與楓葉 發表於 19-8-25 12:13
此人虛偽得很
表面話支持警方執法
實際不停loop警察點使用暴力,明眼人都睇得出此人仇警

無錯,虛偽到嘔

珍珠宮

choc_choc 發表於 19-8-25 09:52
父母教小朋友遠離黑社會仔女,有咩問題?

我唔會教小朋友排斥杯葛惡過黑社會的黑衣人的下一代,小朋友係白紙一張,係無辜的

水晶宮

2024勳章

jimliu713 發表於 19-8-25 15:39
我都係今年先知呢位針姐嘅事。 聽講佢佔中時已經係綿裡針。

多謝賜教!果然名不虛傳

男爵府

tansyneko 發表於 19-8-25 11:26
咪係囉,依家好恐怖

成日話內地一言堂要跟哂佢哋一套去做,黃絲自己咪又係五十步笑一百步

啲黃C喺100步笑50步,有過之而無不及先啱。

男爵府

Sarah-Wish 發表於 19-8-25 09:19
如果好多人會咁教自己仔女,將來社會就有好多自己唔鍾意就欺凌別人,價值觀錯曬既人。
最後黃絲藍絲都避不 ...

首頁
12345...11

尾頁

跳至