自由報料

跳至

首頁
12345...6

尾頁

伯爵府

好媽媽勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

我去"價真棧"必買洗衣粉同二合一小童洗頭水, 唔知你地有咩好嘢介紹或者必買d咩呢?

大宅

米粉

同一般米粉一樣煮法,放湯/炒。我的印尼姐姐最like炒,佢用少少油都ok.

原帖由 sisicat 於 09-9-7 13:19 發表
請問"糙米粉"點用架?

禁止訪問

侯爵府

冬日勳章 wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

請問"糙米粉"點用架?

原帖由 liuiris 於 09-7-18 16:40 發表
thai既糙米粉(乾), 2包一扎,$12+. My mom like it as she aged 80+. Everytime I bought a box for her

:wave: :wave: :wave:

大宅

有d貨品加咗價la~~~~

大宅

消毒藥水係咪同滴露一樣味?
花生醬有冇貨?

男爵府

原帖由 MM2005 於 09-7-15 01:17 PM 發表
睇晒你地講買咩,但無人講此款?
我昨天買了消毒藥水(即同滴露一樣,D味都好濃),一大桶5L-$90,用足一年!
一年都無加價,我放落洗衣機呀,洗澡用的!

我都用緊呢種滴露,加落洗衣機洗衫~
仲有一種好大桶既松樹油拖地水好正架,用黎抹野都好乾淨唔洗過水,又唔傷手,值得推介!

別墅

原帖由 yenlau09 於 09-9-6 09:10 AM 發表
請問幾多$$, 5kg定係8kg, 係咪泰國米黎既呢, 牌子...??
+同金鳳比, 邊隻好食d呢??

$39/5kg... 我覺得都ok..

男爵府

請問幾多$$, 5kg定係8kg, 係咪泰國米黎既呢, 牌子...??
+同金鳳比, 邊隻好食d呢??

原帖由 高齡牛師奶 於 09-7-16 16:44 發表
MM2005

actually i always want to try this 消毒藥水 a long time..係咪真係好好 ?? 如果係我this weekend 即買先...

我就食左佢d米都4年喇.好好食.
仲有skippy peanut butter, 冬陰功 noodle , salad dressing.. ...

禁止訪問

瑪瑙宮

好媽媽勳章

無問題,開左再話你 G 啦 ......

之前有 MAMI 甘講架, 你 LOOK LOOK :

係呢個牌子Tide, 佢有3隻咪原味 柔順劑味 漂白味, 我只用過後者2款覺得漂白好d感覺干淨d.

原帖由 LeeAnnMama 於 09-7-18 17:40 發表

I see...
Haha..第日試左上黎報下料丫~~
我都心大心細想買黎試下~
但係聽聞佢唔係隻隻有香味~
因我d衫係(浪)o係室內,所以想睇下
邊隻香d,好怕d衫有up味呀~~
anyway,thx~! ...

禁止訪問

瑪瑙宮

好媽媽勳章

未開呀, 個度又無 TESTER ..... 佢講原味最基本,
另外一隻漂白強 D ...... 我唔係好多白色衫洗, 是但
買隻原味 TRY 下先 LOR !!

原帖由 LeeAnnMama 於 09-7-18 17:32 發表

Thanks!咁原味o個隻本身有無香味香唔香架??
唔該晒~

禁止訪問

瑪瑙宮

好媽媽勳章

好耐之前 $ 6X 呀, 今日買左 $ 89 ... 300 包,
而家 PK 好似 $ 49 .... 120 包 !!

甘佢都叫真係平既, 唔好意 C 報錯料 TIM

原帖由 FJmom 於 09-7-18 17:18 發表
乜試過$60咁平咩? 我次次買都要80幾蚊呀

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

乜試過$60咁平咩? 我次次買都要80幾蚊呀

原帖由 chickenwing2006 於 09-7-16 00:05 發表
其實佢個 d 全部都係外國既 jumbo
pack 為起真係平 d , 我上次去買
lipton 茶包 3 大 pack $ 60 ..... 係
pk shop 一 pack 都 $ 35 啦 !

瑪瑙宮

好媽媽勳章

我買左原味, 有柔順個隻份量少 D 為起黎貴 D

原帖由 LeeAnnMama 於 09-7-18 00:05 發表
我想問下有用開Tide洗衣粉o既媽媽,你地係用邊隻
架?因我見到有3隻,一隻係original, 一隻係有柔順
劑o既,同一隻for漂白o既~3隻裡面邊隻比較香呢??
同埋可以講下點好用法嘛~~?
Thanks alot~! ...

瑪瑙宮

好媽媽勳章

ARM ARM 我都買左, 多謝推介

原帖由 liuiris 於 09-7-18 16:40 發表
thai既糙米粉(乾), 2包一扎,$12+. My mom like it as she aged 80+. Everytime I bought a box for her

大宅

thai既糙米粉(乾)v. good

男爵府

Bertillo Classco olive oil, 5L size, just wonder is the best place to buy olive oil here?

首頁
12345...6

尾頁

跳至