自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

子爵府

https://m.mingpao.com/ldy/showbiz/latest/20220416/1650114210886/%E8%88%8A%E6%84%9B%E9%BA%A5%E6%98%8E%E8%A9%A9%E5%80%A1%E5%90%8C%E7%A8%AE%E6%97%8F%E6%BC%94%E8%A7%92%E8%89%B2-%E6%9E%97%E4%BD%9C%E5%94%B1%E5%8F%8D%E8%AA%BF-%E6%9F%90%E4%BA%9B%E4%BA%BA%E5%81%87%E4%BB%81%E5%81%87%E7%BE%A9

珍珠宮

睛靈勳章

回覆樓主:

其實係常識, 談唔上咩內涵, 只係近年社會充斥住太多有知識冇常識既人

大宅

佢最適合做《 義不容情》丁有康(女版)嘅角色,完全喺true to character, 跟住攞埋視后、影后,再拍《義不容情》(英文版)進軍荷里活,走出香港,到時香港觀眾眼屎乾凈盲,實屬可喜可賀。

珍珠宮

BK Milk勳章 畀面勳章

bluestar3000 發表於 22-4-18 04:01
回覆 laukkk 的帖子

蝦黄建東蝦得好過份,因為姓麥嘅係佢自己Facebook度公開post咗話係歧視後,好多人comm ...

以為10A只係偽善、愛出風頭
乜原來真係咁衰,真係賤狗一條,個心黑過墨斗
佢咁做直頭係想煮死人,煮到人永不超生
為乜事要咁大仇口?
為咗出風頭可以咁喪盡天良?

別墅

回覆樓主:

大宅

goo_littlebb 發表於 22-4-18 11:08
個個捧到佢上天,因為教出個10A女,好多人唔睇人品只睇成績。

完全可以做反面教材,如何教出高分低能,高學歷,但低劣人品 !

男爵府

bluestar3000 發表於 22-4-18 04:01

蝦黄建東蝦得好過份,因為姓麥嘅係佢自己Facebook度公開post咗話係歧視後,好多人comm ...

原來佢仲將d片send去外國媒體?個心好黑,唔識人情世故又唔輸得

男爵府

bluestar3000 發表於 22-4-18 02:03
回覆 Gorgor0612 的帖子

我估係因為姓麥嘅曾經蝦過黃建東(呢件事係真,詳情請google),而林作之前同黃建 ...

當時黃建東都未有名氣(雖然而家都冇乜),但首歌對佢嚟講係一個大轉捩點,算係令佢彈起少少,但麥小姐選擇抽水公開批評同行真係絕情咗d囉如果佢識做人一d,可以私下提醒黃建東…

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/entertainment/20161029/mobile/bkn-20161029155943345-1029_00862_001.html

男爵府

Gorgor0612 發表於 22-4-18 01:30
雖然我都麻麻地10A,.但話哂係佢嘅ex, 就算唔幫口咪唔好出聲,唔洗咁!呢條友好無風度!
...

都係講出自己既睇法姐,有乜問題?而且林作講得有道理

男爵府

ilej 發表於 22-4-18 08:53
10A
不嬲唔覺得佢好
話退話退

選港姐都係一樣,有咗名氣做乜都自然容易成功d

伯爵府

DHA勳章

回覆樓主:

曾經麥講過比人性侵.
我以為佢比人強x
原來只係非禮

佢講野真誇張.

伯爵府

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

回覆樓主:

林作今次講得好有道理

別墅

唔似佢作風,難得正常

琥珀宮

littlesister 發表於 22-4-18 21:04
自以為有見地囉 其實佢出少句聲,反而呃到人,而家露晒底,樣已經唔出色,想 sell 智慧又被自 ...

覺得佢係自卑,除咗學識,佢咩都唔掂,所以以此招徠大眾目光。其實睇睇之前嘅BK,確實係呃到人like佢。

係BK認識林作,似乎係負面多,對呢個人唔瞭解,冇睇過佢嘅作品,只知佢有個富貴阿媽與女朋友裕美,同埋開咗間保險公司,係咁多,但每次針對麥小姐嘅發文回應,佢都寫得幾有道理,亦合乎邏輯,明顯係比麥小姐有腦,所以林作冇高攀麥小姐,品格咁差嘅女人,係男人都走啦!

男爵府

cyyiu 發表於 22-4-18 12:57
其實麥都幾攪笑,演員就係演戲嘅角色,咁以後咪鬼扮警察、扮醫生、扮律師 .. 全部搵真嘅黎演,仲有快d摺埋 ...

講得好,演員就是投入角色。

琥珀宮

畀面勳章

SandyKL 發表於 22-4-18 18:48
真係有見地就話啫,但啲「偉論」九唔搭八,滿眼歪理,與陶傑同類。

自以為有見地囉 其實佢出少句聲,反而呃到人,而家露晒底,樣已經唔出色,想 sell 智慧又被自己搞衰埋

子爵府

BBG1 發表於 22-4-18 13:40
其實林作好叻,唔叻又點做大律師呢

我一向都覺得林作只係騎呢,智商同轉數係快嘅!人品亦都睇唔到有乜嘢大問題,EQ 算幾好添,比起鍾培生呢啲有錢富三代⋯⋯
但麥小姐就真係無論人品、性格、EQ, 都令人無言,美貌與智慧並重完全唔關佢事⋯⋯

子爵府

Ononluk 發表於 22-4-18 15:01
即係長期將自己放喺道德高地,肆意批判別人,但同時不易接受別人批評。
...

對。現在太多這類人。

琥珀宮

blackypurin 發表於 22-4-18 18:53

其實真係唔想,不過一定好多人話係葡萄佢,比佢叻靚醒 ...

認識麥小姐唔係選美,佢果屆冇睇,係佢抽7警案時,林作都有暗諷返佢,所以至識佢,睇佢寫啲文,就知佢為人。陳穎欣係視頻話佢曾經表示想從政,野心不少。但讀法律,驚見佢發表有關法律嘅觀點,真係令人驚歎,佢係劍橋點讀法律㗎?又一個楊岳橋之流。

佢俾人抽後腳,話佢扮過盲人,至醒起佢演呢個角色。離開娛樂圈,入律師行做,以佢能力,應該搞唔掂,想死賴娛樂圈,人生勝利組? 葡萄佢 ?

公爵府

咁怪不得佢當選時無其他佳麗理佢⋯⋯

首頁
12345...8

尾頁

跳至