跳至

首頁
12345...12

尾頁

大宅

_

大宅

-

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 親子達人勳章

原帖由 貓貓咪 於 09-12-1 11:54 發表
Anna是我,不過唔記得有冇你email,但近期我們用facebook聯繫,你都加入來。

首輪中左咁都好,唔需要再苦惱。我仔都中左,下星期六開始要返預備班了。

...

恭喜哂~!
咁快就要返預備班勒.....

侯爵府

原帖由 niklaus903 於 09-12-1 07:22 發表
頭先send左的完全冇post到出來, 要由頭打過.

你地in/派小學點呀? 我地首輪中左, 阿爸在九龍既母校收左阿仔, 直資in果D 就waiting list, 最後都未知會點.

奇怪想問下, 最近在我 hotmail email 中收到幾個同你地類 ...

HEBE LEUNG 係我呀~~~
睇黎我地呢到幾個都有著落入到心儀學校

男爵府

恭喜晒! 開心過中六合彩.

可以pm你個email address比我嗎? 用個名找實在太難了, add了你就可以加埋其他青山村朋友仔.

原帖由 貓貓咪 於 09-12-1 14:26 發表
是呀!

別墅

是呀!

原帖由 niklaus903 於 09-12-1 14:24 發表
但我click到入去只係入到facebook 既 homepage, 見唔到你地, 我try try add 埋你地

咁快要番預備班? 你係咪入到心儀果間英普小學呀?

男爵府

但我click到入去只係入到facebook 既 homepage, 見唔到你地, 我try try add 埋你地

咁快要番預備班? 你係咪入到心儀果間英普小學呀?
原帖由 貓貓咪 於 09-12-1 11:54 發表
Anna是我,不過唔記得有冇你email,但近期我們用facebook聯繫,你都加入來。

首輪中左咁都好,唔需要再苦惱。我仔都中左,下星期六開始要返預備班了。

...

別墅

原帖由 niklaus903 於 09-12-1 07:22 發表

你地in/派小學點呀? 我地首輪中左, 阿爸在九龍既母校收左阿仔, 直資in果D 就waiting list, 最後都未知會點.

奇怪想問下, 最近在我 hotmail email 中收到幾個同你地類 ...

男爵府

奇怪想問下, 最近在我 hotmail email 中收到幾個同你地類似名字的facebook邀請, 包括 Anna Wong, Jonathan Leung, Hebe Leung, 係你地嗎? 但你地又應該冇我 email 架.

男爵府

你地小學in/派成點呀? 我地第一輪自行中左, 阿爸間母校收左阿仔, 直資得waiting list, 最後都未知會點.

奇怪想問, 最近在我的hotmail email 發現幾個facebook邀請, 名字有點像你們的, 真係你地嗎? 包括 Jonathan Leung, Hebe Leung, Anna Wong 但照計你地又應該冇我email address 架?

別墅

原帖由 gogoblue 於 09-11-23 10:09 發表
何日東下午校收咗HEBE啦...我好開心呀~!

大宅

Congratulations! Yeah! 選擇下午校是明智的策略!

原帖由 gogoblue 於 09-11-23 10:09 發表

侯爵府

大宅

-

侯爵府

原帖由 candybarhk 於 09-11-10 10:56 發表
我十一月初已幫哥哥註冊了圓玄, 原訂是十一月中出收生名單, 十一月底註冊, 可等埋自行分配學位既result (11月23日), 但interview那天通知我地話當晚\翌日就知結果,仲要兩日內註冊,註冊了就要放棄参加自行分配學位,全日班(以我 ...

佢係講咗5個同學仔名囉...
但唔知係咪事實既全部......mouth:

所以睇吓你地係咪已經註冊咗...

我都希望一擊即中...唔駛折磨我到出年...

伯爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 開心吸收勳章

由上個星期五到噚日阿仔都唔肯寫,上星期初練返低班的字,佢都叫做肯寫,跟住練宜家高班的字,初頭幾個都無問題,之後就......,我係用紙寫晒佢所學的字,當練字時我會讀比佢聽,佢一定唔識寫要睇,我都會指比佢睇,跟住就會寫,但當然會有錯,我會話比佢聽寫邊個位,邊D要長,邊D要短,但依幾日我有我講,佢有佢自己寫,講極都唔聽,重中眼訓,叫佢比心機寫啦,佢重唔寫添,我都唔知點樣再教,再係咁出年一年級佢點樣讀呀?

大宅

-

侯爵府

原帖由 lovely_jac 於 09-11-10 00:08 發表
今日收到通告,又有家長講座了,想問下大家有興趣一齊參加? 因我見今次的題目好像比較有趣 :有肚皮舞 (??) .聖誕PARTY , 及製作賀年食品, 又有幾個專題講坐咁.. 時間係上午。

有興趣一齊參加嗎 ?

另外, 今日收到通告話 ...

我唔參加家長講座了...時間唔岩呀...

ALL,

你地係咪決定咗讀圓玄呀?? 昨晚HEBE問我,佢讀咩小學..又話做乜唔比佢讀圓玄...有好多同學仔都係讀個間..佢講咗5個同學仔名比我知..好辛苦先解釋到佢知要等政府抽獎..又勁問幾時會知...話點解佢地會知自己讀圓玄既?
又話我做乜唔同佢去考喎......煩到呢...

別墅

今日收到通告,又有家長講座了,想問下大家有興趣一齊參加? 因我見今次的題目好像比較有趣 :有肚皮舞 (??) .聖誕PARTY , 及製作賀年食品, 又有幾個專題講坐咁.. 時間係上午。

有興趣一齊參加嗎 ?

另外, 今日收到通告話小朋友又出外參觀了,今次係嘉道理農場, 真係好, 因為我一直都想同巫巫去的...今次學校去左, 咁我可以等妹妹大D先去了!

別墅

我現在等自行分配學位結果。各位繼續加油!:D

原帖由 niklaus903 於 09-11-2 23:47 發表
我冇收到電話呀, 又輸左! 屯門天水圍都唔收佢, 逼住要出九龍 - 如果有學校收的話

首頁
12345...12

尾頁

跳至