跳至

首頁
12345...33

尾頁

大宅

住湖康宿舍既媽媽請入黎一齊傾啦~

水晶宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

請問有抽車位的你地,
如果昨晚無去睇抽籤
咁有咩方法知道自己有無抽中呀
只有父母 用一生的愛 講一種道理
自那天哭一聲 便繫著你心靈
陪著我數星星 帶我探視美景
闡述了和平 灌輸應有的防衛性
還指引我 望事物 用雪亮眼睛

男爵府

希望大家都可以成功啦!

水晶宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

係呀
有119個係要抽籤
希望可以抽中

男爵府

我最初見到張成功明單無自己no.都不知幾失望:-( ,
原來仲有抽獎部份未公佈!

原帖由 09729loklok 於 11-3-23 13:40 發表
結果未知喎
老公話4月尾就會知
只見到成功名單
同埋抽籤名單

水晶宮

結果未知喎
老公話4月尾就會知
只見到成功名單
同埋抽籤名單
原帖由 bp123 於 11-3-23 12:03 發表
請問有無人知道車位抽籤結果幾時公佈?
thank you!

男爵府

請問有無人知道車位抽籤結果幾時公佈?
thank you!

民房

贊成設舊衣回收,可選擇慈善機構好似救世軍團體回收,地下停車場入口更亭毗鄰有位置可放;
至於單車停泊,希望有管理,否則日後爛車愈擺愈多,地方真係會唔夠使

:)

男爵府

hello... 各位你地好呀!!

我住2座架, 想入黎打聲招呼, 吹吹水, 做個朋友.

請大家多多指教!!

水晶宮

想問下各位
對於設置舊衣回收箱有咩睇法?

我自己就讚成的...
以前住嗰度都有,覺得好方便,D舊衫又唔想掉(因為仲著得的),又可以比有需要的人...
但一方面其實又怕好心做壞事,之前電視都有講過,有D團體收番D衫係攞去賣比人,佢哋就無本生利...
所以想知大家有咩睇法...

但宿舍黎緊應該會增設單車泊車位,咁唔知仲有無地方可以放回收箱呢?

大宅

I made a complaint to security office already. The security answered that there are only two cleaners for this police quarters. The cleaner will clean each floor once for a week. Now, it improved already.
My big daughter (Tavy) : 2003-09-24 (3.14 kg)
My second son (Nok Nok) : 2007-07-25 (3.56  kg)
My third son (Yu Yu) : 2008-08-21 (3.46 kg)

子爵府

原帖由 BKVIP 於 10-7-27 10:04 發表

我又唔多覺喎,可能我平時好少落街,除左返工放工。管理我就覺得葵馥苑好過呢度好多,呢度D 實蕉 做野好求其,EG.我問佢拎KEY睇樓,可以問都唔問我係邊個,住邊個單位,又唔駛我留電話就俾我,我唔還返都無人知。

講環境當然呢度 ...

咁實蕉都係嗰邊好...我都覺得係 咁又唔係喎...我上次睇單位, 佢要我哋留電話同UI喎!!!

子爵府

原帖由 BKVIP 於 10-7-27 09:57 發表

我唔只牆呀,地板都裂晒一條條好長既LA,我仲車磨打腊,依家D LA 好明顯,每4-5條地板就一條LA,唉~

好似話呢個地板唔可以打磨架...我都有搵人打臘, 但無磨地板, 好似話如果打磨過的話, 維修嗰邊唔負責維修架!!! 因為地板係因為打磨而造成容易損毀, 所以唔包維修的!!!

大宅

原帖由 gigayan 於 10-7-27 14:50 發表

地板都有??

睇黎過埋個冬天, 應該d野都會發得7788....

唔知係咪因為我長開冷氣有關… 之前葵馥苑我都係24小時開,都無呢度裂得咁跨… 唔通真係好似幫我打腊既cf講,呢度d 地板cheap?

男爵府

原帖由 BKVIP 於 10-7-27 09:57 發表

我唔只牆呀,地板都裂晒一條條好長既LA,我仲車磨打腊,依家D LA 好明顯,每4-5條地板就一條LA,唉~

地板都有??

睇黎過埋個冬天, 應該d野都會發得7788....

大宅

原帖由 elkykit 於 10-7-26 20:42 發表

我覺得呢邊D人有禮貌好多呀, 妳覺唔覺呀? 嗰度D人成日眼超超, 將妳由頭打量到腳 開門又好似驚死開大咗益咗人咁, 開嗰少少夠自己入就算!!! 搭LIFT 仲衰, 明明見住有人嚟都唔會等, 仲要大力D按關門制...好自 ...

我又唔多覺喎,可能我平時好少落街,除左返工放工。管理我就覺得葵馥苑好過呢度好多,呢度D 實蕉 做野好求其,EG.我問佢拎KEY睇樓,可以問都唔問我係邊個,住邊個單位,又唔駛我留電話就俾我,我唔還返都無人知。

講環境當然呢度好好多,空氣都好好多,我BB 搬左黎氣管就無晒事,之前食藥都唔好。景又開揚,又多花草樹木,單位又實用,之前我住葵馥苑住到成屋人係咁輪住病。

大宅

原帖由 gigayan 於 10-7-26 18:12 發表

應該就唔係空心既.... 我老公D表哥做建築既, 佢地話經過埋冬天夏天之後, 再睇下間屋會變成點..... 因為冷縮熱漲...... 應該會仲有更多裂紋......

子爵府

原帖由 09729loklok 於 10-7-26 23:01 發表
係呀,抽到湖康真係好開心,因我同老公都係屯門長大的,兩家人都係住屯門,所以而家好方便,有個照應

我都係呀, 我屋企人就喺邁亞美, 勁方便

水晶宮

係呀,抽到湖康真係好開心,因我同老公都係屯門長大的,兩家人都係住屯門,所以而家好方便,有個照應
原帖由 BKVIP 於 10-7-26 17:28 發表

我住左呢邊... 唔想再返去葵馥苑啦~ 你地呢?

子爵府

原帖由 BKVIP 於 10-7-26 17:27 發表

佢地check 樓時無問你冷氣去左邊咩?

我3部都長開24小時所以用到好舊,唔帶啦。我廳買左部2匹,早知1.5匹都夠,真係太涷啦

咁又無問喎, 但我D朋友話...問到話懷咗自己拆咗拎去掉就得架喇喎!!!

首頁
12345...33

尾頁

跳至