自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

轉載....
http://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=11932367&extra=&page=1
網上熱炒.....

《發現男友原來得個殼》
同男友拍咗1, 佢是專業人士, 有樓有車, 我一心唸住第時同佢結婚, 兩個加埋就變中產家庭, 由公屋搬去太古城, 因我不嬲有個夢想, 就係搬去太古,由屋村階層變中產階層

尋日同佢傾開結婚計劃,先知原來佢月入只是2萬幾(就來3),,原本唸住佢最少有4-5,我都有萬三一個月,同埋,佢話佢住緊層樓值230, 但有150未供, 同佢手上只得現金加股票值50幾萬,我一計,總數是最多可套硫130,但太古單位要成500幾萬,即係3成首期都未夠,我同佢講,不如借9成本買太古,點知佢話,我地加埋月入只是4萬幾,邊住得起太古呀,,真係離晒普,好失望

一心唸住搵個大我成10幾年的人,就是想生活安定,唔駛捱,好失望,原來佢得個殼
…………….

男爵府

好似係作架!!!!!...做妹賣廣告..... 等響網上熱炒就推出某劇習....係宣傳手法mouth:

珍珠宮

原帖由 Icy_babe 於 10-5-6 13:15 發表
轉載....
http://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=11932367&extra=&page=1
網上熱炒.....

《發現男友原來得個殼》
同男友拍咗1年, 佢是專業人士, 有樓有車, 我一心唸住第時同佢結婚, 兩個加埋就變中產家庭, ...

睇得我呀....咁都叫做得個殼??? 不錯啦......

感情有附帶條件根本就唔會長久.:tongue:

禁止訪問

珍珠宮

呢個殼好多女生恨都恨唔到喎

珍珠宮

原帖由 EVA222 於 10-5-7 12:44 發表

人各有志無話對錯,有人就有情飲水飽,有人就要巨大安全感,係tv睇袁彌明話佢有女客仔,係e貓到話羨慕張燊悅,嫁到有錢老公,可能想袁搭路.
金錢世界千奇百怪,我都不止聽一個老豆教仔,鼓勵個仔要追求事業型女仔,話咁至幫 ...
唔係喎,我成日教個仔娶相夫教子既至係好老婆!不過咁,我對個仔期望同要求都好高,我希望佢有本事養成頭家。

禁止訪問

侯爵府

前日睇"聽說", 老公問: 如果第日個仔要同一個失聰女仔拍拖, 你會點?"
我: 有咩所謂, 個心緊要D

原帖由 EVA222 於 10-5-7 12:44 發表

人各有志無話對錯,有人就有情飲水飽,有人就要巨大安全感,係tv睇袁彌明話佢有女客仔,係e貓到話羨慕張燊悅,嫁到有錢老公,可能想袁搭路.
金錢世界千奇百怪,我都不止聽一個老豆教仔,鼓勵個仔要追求事業型女仔,話咁至幫 ...

禁止訪問

子爵府

原帖由 Bman 於 10-5-6 13:41 發表
應該話香港太多無聊人上網作文, 搞到身邊真係好似好多呢d人咁! 問下咁多位, 身邊有幾多真真正正"港女"??

我只認識1位咁大把!! 真係名牌堆砌, 樣靚身材好, 個個男友年輕有金幫佢砌更多名牌, 無打算為老公捱, 唔會做 ...

可惜好多人信到十足十

伯爵府

覺得最後個句好搞笑~~~
不過系唔系真架~ 就算個女仔系咁林,都無必要寫上網姐~ 萬一個男仔睇到,咪連個殼都無埋?

同埋呢,其實我想話,唔單止女人會去衡量個男人既"value", 我發現好多單身既男士更加會去衡量個女人既value。特別系年紀比較大少少(over30)既單身男士, 面對2-3個potential既女仔,距地會考慮邊一個可以幫助到距地自己既事業,將來提升living standard等。

可能真系人越大越現實~

男爵府

醒目開學勳章

勁正呀!!!
原帖由 Icy_babe 於 10-5-6 13:16 發表
《有位猛男對太古小姐作出以下的回覆》

既然你咁坦白明買明賣,就嚟傾傾條件吧,
月入4,5萬冇問題,家又在太古城,有基金有保險,

我諗法邏輯又同你差唔多,我就覺得:
男人搵到D錢,又住太古又單身,梗係搵個好架啦,唔 ...

大宅

人心不足蛇吞象:;pppp:

子爵府

原帖由 PCCW2319 於 10-5-6 13:54 發表
睇完真係忍不住請句: 你能呀? 唔通真係有特異功能?

大宅

好媽媽勳章

舊聞 ~~

o係友壇都置頂左一排

查實都唔知真定假既 ~~

珍惜生命 ~~ 上帝還讓你活著  就肯定有祂的安排

琥珀宮

畀面勳章

呢D 網站太多作家, 信佢就死啦, 其實身邊好多女仔都唔係咁, 有時反而係D港男自己冇用, 將D責任推俾個女仔, 話人地港女港女啫

男爵府

好攪笑!

子爵府

好媽媽勳章 陪月勳章

我睇個版本喺九龍站wor
變左太古城

公爵府

都唔知點解而家甘多D甘既女仔......
回應嗰個

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

原帖由 Icy_babe 於 10-5-6 13:16 發表
《有位猛男對太古小姐作出以下的回覆》

既然你咁坦白明買明賣,就嚟傾傾條件吧,
月入4,5萬冇問題,家又在太古城,有基金有保險,

我諗法邏輯又同你差唔多,我就覺得:
男人搵到D錢,又住太古又單身,梗係搵個好架啦,唔 ...

首頁

尾頁

跳至