跳至

首頁
12345...19

尾頁

男爵府

2月bb既mami, 不如找一日帶埋bb出黎tea呀, 等佢地見下面, 我地又可以交流下心得,減下壓 ^^
你地有咩好地方提意下 !!

別墅

原帖由 jrbaby 於 10-7-16 09:54 發表
係呀... A+唔肥架, 不過營養對個腦部發展好.. 出世果時, 醫院比佢食能恩, 佢返屋企我即刻同佢轉呀... 能恩同惠氏都好肥架... 你之前係食邊隻架? 做mud冇端端轉既?

...

我個女食A+勁肥喎,尤其對腳。

大宅

我兩公婆都系雙,我個仔出世系單,而家條雙眼皮都系一日比一日明顯,不過以咁既(慢)進度,相信至少要1~2歲先出曬黎。

至於酒粒,佢嫲嫲話‘有既,不過我地未生出黎之嘛。’哈哈

別墅

原帖由 eeliz 於 10-7-16 18:45 發表
jrbaby..你話你同老公都係雙眼皮,你個女就單眼皮,我個女都係呀,我地兩公婆都雙架,我老公有時三眼皮tim,但呢兩日見到亞女曈曈,有一隻眼仔有雙眼皮,我地即刻好開心呀,依家成成日都睇住佢另外一隻眼出埋未,你地都唔使咁 ...

我個女好似唔似
似我內雙眼皮
又唔似佢dad又大又靚
激死人

大宅

好媽媽勳章

吾使急,我大仔個時一單一雙,
到一歲先全雙咋,哈哈~~

原帖由 jrbaby 於 10-7-16 18:52 發表
eeliz, 我阿女都係叫彤彤呀... 你係第4個2月b同一樣名呀, 雖然唔同寫法.

真既??? 希望我阿女個雙眼皮快d出黎啦...好心急呀....

洋房

jrbaby..係喎,原來好多人都叫呢個名架,因為好聽囉 ..哈哈...希望你伋同我個女都快d出雙眼皮喇
原帖由 jrbaby 於 10-7-16 18:52 發表
eeliz, 我阿女都係叫彤彤呀... 你係第4個2月b同一樣名呀, 雖然唔同寫法.

真既??? 希望我阿女個雙眼皮快d出黎啦...好心急呀....

別墅

原帖由 eeliz 於 10-7-16 18:45 發表
jrbaby..你話你同老公都係雙眼皮,你個女就單眼皮,我個女都係呀,我地兩公婆都雙架,我老公有時三眼皮tim,但呢兩日見到亞女曈曈,有一隻眼仔有雙眼皮,我地即刻好開心呀,依家成成日都睇住佢另外一隻眼出埋未,你地都唔使咁 ...

洋房

jrbaby..你話你同老公都係雙眼皮,你個女就單眼皮,我個女都係呀,我地兩公婆都雙架,我老公有時三眼皮tim,但呢兩日見到亞女曈曈,有一隻眼仔有雙眼皮,我地即刻好開心呀,依家成成日都睇住佢另外一隻眼出埋未,你地都唔使咁心急....應該遲少少就有架喇

原帖由 eeliz 於 10-7-16 18:38 發表

洋房

原帖由 jrbaby 於 10-7-14 13:21 發表
你開刀定順產呀? 邊間醫院呀?

我係廣華, 順產唔到, 痛左48個鐘, 最後開刀....

其實佢輪廓似我, 所以睇落好似我, 但nose nose and mouth mouth 其實似我老公.

不過有一樣野好奇怪, 我同老公都係雙眼皮, 但阿b係 ...

大宅

原帖由 HoLunMa 於 10-7-16 14:22 發表
Hi 我個仔叫皓綸呀, 佢本來四月先出世架, 不過就提早到二月, 出來逗利是
佢而家食明治奶粉, 我見好多媽咪已經開始比糊仔阿B食, 想問食邊隻牌子好D呢 係咪六個月開始轉大仔奶粉呀 ...

咦,holun咁好肉,唔似早產BB wor。
明治好似系9個月先轉大仔,但我聽其他媽咪話,其實出生奶粉唔咁甜,對BB好D,我唔打算系6個月時轉2號奶粉住。再者,遲D我會轉返豆奶比阿仔飲,豆奶亦無分幾多號。

大宅

原帖由 jrbaby 於 10-7-16 09:54 發表
係呀... A+唔肥架, 不過營養對個腦部發展好.. 出世果時, 醫院比佢食能恩, 佢返屋企我即刻同佢轉呀... 能恩同惠氏都好肥架... 你之前係食邊隻架? 做mud冇端端轉既?

...

出世醫院食雪印only,幾日後我返屋企就食7餐人奶+2餐A+(因為初出世時未有人奶),滿月前因為patpat有粒瘡要開刀放膿,醫生順便講埋比我知我個仔屬於腸胃唔好型同埋成日疴爛屎,醫生開左益生菌同埋叫我轉豆奶等佢唔好再疴,一個幾月後我覺得個仔腸胃好似好左,又唔知豆奶好唔好,所以私自同佢轉返A+,但呢排開始發覺佢又疴青屎,好似泥漿咁色,好水,我睇黎都系同佢轉返豆奶先。醫生叫佢食雅培皇牌愛心美豆奶配方。

複式洋房

Hi 我個仔叫皓綸呀, 佢本來四月先出世架, 不過就提早到二月, 出來逗利是
佢而家食明治奶粉, 我見好多媽咪已經開始比糊仔阿B食, 想問食邊隻牌子好D呢 係咪六個月開始轉大仔奶粉呀

別墅

原帖由 loveannis 於 10-7-16 03:09 發表

我個仔都系食A+,乜食A+唔肥咖咩?怪唔得我個仔轉奶粉之後瘦左咁多啦。

版主

畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 版主 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 育兒性格勳章 2016畫展勳章

原帖由 melodyy 於 10-7-15 18:37 發表
恩翹無咩頭髮,無此苦惱!

Rhycee都冇咩頭髮,可以煩少樣~
見我在線?
但可能我已行開了!
以為我行開了?
但可能我就係望住喎!
所以......你估我唔到!

大宅

原帖由 jrbaby 於 10-7-15 17:26 發表
我彤彤都係冇肚腩架, 哈哈... 唔緊要啦, 我地一起努力..

我食A+, 所以我知道佢唔會好肥. 其實而家咁樣, 我覺得好ok呀. 節瓜仔咁.

我個仔都系食A+,乜食A+唔肥咖咩?怪唔得我個仔轉奶粉之後瘦左咁多啦。

大宅

原帖由 melodyy 於 10-7-15 18:37 發表

我個囡都無LEE個問題&煩惱 ....

別墅

恩翹好靓女呀, 我家jamie太似男仔la, 唔夾夾個個都以為佢係男仔

別墅

原帖由 carcarb 於 10-7-15 17:46 發表

我囡囡d頭髮都係樹起晒,我幫佢夾髮/戴頭cool,可能佢太鍾意自己本身個造型,佢會好快扯走d夾/頭cool,原全唔理痛唔痛,搞到我唔敢再整佢個頭.

我個女都只係俾我夾髮夾.
可能我地話佢靚.所以佢都ok.

別墅

別墅

我有次同彤彤戴帽, 除左之後, 佢d頭髮扁左, 老公話佢個樣即刻"du"左, 所以零願佢樹起, 哈哈... 但佢之前成日堅持要剪左佢, 因為樹起唔好睇, 好彩而家佢改變左主意... 樹起都唔知幾得意.

原帖由 carcarb 於 10-7-15 17:46 發表

我囡囡d頭髮都係樹起晒,我幫佢夾髮/戴頭cool,可能佢太鍾意自己本身個造型,佢會好快扯走d夾/頭cool,原全唔理痛唔痛,搞到我唔敢再整佢個頭.

首頁
12345...19

尾頁

跳至