自由講場

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

粉嶺女童墮樓死亡
(商台)2010年8月25日 星期三 08:25

一名年約六歲女童,早上被發現倒臥在[url=]粉嶺
[/url]嘉盛苑嘉明閣對開,救護員到場證實她死亡。警方初步相信她由高處墮下,正在現場調查。女童媽媽表現激動,要送院治療

民房

都唔知點做阿媽.........
有冇睇新聞架?有咁多新聞..都仲可以留個小朋友響屋企既...
唔係你話落一落街以為佢冇咁快醒就冇事囉!!!
呢d人唔配做人阿媽..唔識做阿媽咁不如當初唔好生好過!!
我未有小朋友...亦唔鐘意人地落仔..但係見到一d連自己都未玩夠未成熟..以為生佢出黎就當係負責任既人話要生個BB出黎...真係好睇唔過眼!!!!!!!!!!!!!!

王國長老

王國長老

好難過, 又喊, 因為個印傭話睇住個小妺妹叫救命, 我已經喊出黎.

好可惜樓下屋企冇人, 個男人入唔到去救個妹妹, 好痛心, 咁細個...
我唔係經常上BK, 想搵我嘅朋友請email: [email protected]

珍珠宮

開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章

吾好介意我後加~

4.切記窗簾繩要想辦法收好,不要比小朋友輕易拿到.

betty
所以我現在都無裝窗簾,改貼貼紙,安全至上.

民房

唉 呢個世界仲有咁多野未見 未接觸 咁就走左

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

dear all:

心痛,有裝窗花但吾鎖,安黎做乜

yoma1975 於 10-8-26 00:27 發表

由BB出世開始鎖.
1.切記要放好鎖匙,不要比小孩見到拿到,不要比他知道你張鎖匙放在什麼地方.
2.切記不要比他看到你開鎖.如可以就長鎖不開,最好加多幾條扣帶扣死.
3.切記由BB開始不要抱小孩去窗邊,看街看車看風景,看 ... [/quote]

dear yoma1975

吾好介意我後加~

4.切記窗簾繩要想辦法收好,不要比小朋友輕易拿到.

betty
NNN

男爵府

好嬲!!!!!

大宅

me too , my daughter also 6 years old.

原帖由 kikicookie 於 10-8-25 10:08 發表
睇到呢d news 好感觸,自己個囡都係6歲,咁就冇左..............

大宅

點解又發生架??? 點做人父母??? 點可以留低個小朋友單獨係屋企... 係咪買餸買遲一陣會死??? 而+傷心又有咩用, 一切已太遲.

實在太殘忍...

大宅

唔駛控告佢都已經得到最大既懲罰! 政府無論出幾多宣傳廣告, 或者發生過幾多次慘劇案例, 都係有父母要獨留子女在家, 無言!

公爵府

原帖由 CoCoB 於 10-8-26 11:52 發表
真係好慘呀,
千祈唔好再有父母獨留小朋友係屋企啦~~

但係我有一個疑問,
點解之前有d同類事件,個父母/婆婆會被警察
拉告佢疏忽照顧兒童,
但呢單案,反而個警察向傳媒表示個媽媽都好慘,
會睇下情況控唔 ...

會唔會係因為個媽媽晨早6點出去,所以覺得係無心?
不過,好似到現在都無家長是因為獨留子女在家致命而被控的.

大宅

好媽媽勳章

真係好慘呀,
千祈唔好再有父母獨留小朋友係屋企啦~~

但係我有一個疑問,
點解之前有d同類事件,個父母/婆婆會被警察
拉告佢疏忽照顧兒童,
但呢單案,反而個警察向傳媒表示個媽媽都好慘,
會睇下情況控唔控告???

With GOD all things are possible.

複式洋房

唔好再發生啦!!!

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

尋晚睇新聞, 見到d東倒西歪嘅晾衫架就忍唔住喊咗出嚟............. 真係好冇陰公..... 6歲咋.........

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

點解成日都發生, 啲父母都唔會有所警惕...

子爵府

好媽媽勳章

I feel the same sadness as the Filipines incident
Hello everybody~~!

子爵府

大廚勳章

原帖由 dlmcdlcl 於 10-8-25 17:00 發表
很慘很慘.

雖然我知件事已經發生左, 但好想知個媽咪係咪新來港人士. 我個人覺得, 本土生長的港人已經有一定既文化, 識分輕重. 唔會再咁大意.
又或者, 唔知呢個媽媽係咪又係太年輕, 冇意識既媽媽.

前幾個星期, 我去 ...

我睇yahoo新聞話係

大宅

侯爵府

好媽媽勳章

又一單

水晶宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

首頁

尾頁

跳至