興趣嗜好

跳至

首頁
12345...32

尾頁

大宅

大家繼續報告最新情況!

男爵府

g1244新界4人應該下個月派得lu~~

男爵府

原帖由 lalababe520 於 11-3-16 18:57 發表

我都新界3人+1個快出世
你審果陣上來報下料 ok嗎?

我審左啦之前...
不過你要等到細B出左世先正式係排4人隊...

大宅

我G1232....我都仲等緊
原帖由 suiyiu922 於 11-3-16 12:09 發表
g1244xxx

你呢??

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 suiyiu922 於 11-3-16 10:38 發表
我新界4人...差2xxx個就到我...
唔知要幾耐呢~~~

我都新界3人+1個快出世
你審果陣上來報下料 ok嗎?

子爵府

大廚勳章 陪月勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我之前係單人申請,已經申請左好多年喇..後來結左婚...加埋埋老公名..佢話等多年半就OK.不過就過額..我諗到時先請假...唔返咁多.等佢唔過額..唔知咁WORK唔WORK

男爵府

g1244xxx

你呢??

大宅

妳幾多號碼?我都係新界4人!
原帖由 suiyiu922 於 11-3-16 10:38 發表
唔知要幾耐呢~~~

男爵府

唔知要幾耐呢~~~

大宅

請問有無人知新嘅公屋入息限額幾時生效啊?

公爵府

恭喜你派到心水樓!睇見你地個個都派到新樓真係鄧你地開心,希望2年後我都係咁啦!
原帖由 SandyCPS 於 11-3-15 13:48 發表

我外家响東涌,不過我地就奶奶,奶奶獨居,住沙田。自己又是沙田長大的,所以馬鞍山好OK。

您呢?您外家住邊?您搵外家幫您睇小朋友咩?

希望您下次快D!

我上次等左成年,而家乜都要。 ...

伯爵府

分享愛 貓狗褓姆 魅力公主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

請大家到PART 16繼續

http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=3618406&extra=page%3D1

子爵府

爸B勳章

原帖由 tobbie 於 11-3-15 13:13 發表

oic~thank you ,果個人話係2-3人單位!
但對我外家太遠要唔到......不過派左39樓,真係好吸引~
唉~將個單位放返出黎比岩要既人啦~^^唯有等第二次!

我外家响東涌,不過我地就奶奶,奶奶獨居,住沙田。自己又是沙田長大的,所以馬鞍山好OK。

您呢?您外家住邊?您搵外家幫您睇小朋友咩?

希望您下次快D!

我上次等左成年,而家乜都要。
My child, you hold the whole of my heart in your small hands

大宅

原帖由 tobbie 於 11-3-15 13:13 發表

但對我外家太遠要唔到......不過派左39樓,真係好吸引~
O...無法啦..GOOD LUCK AR.

大宅

原帖由 CHOCOLATE8188 於 11-3-13 20:50 發表

$1120 除51.3 再乘10.764就等如你屋企有幾多尺啦...

大宅

原帖由 CHOCOLATE8188 於 11-3-13 20:50 發表

$1120 除51.3 再乘10.764就等如你屋企有幾多尺啦...

唉~將個單位放返出黎比岩要既人啦~^^

大宅

我no1244xxx, 擴展2人, 請問有冇同我差唔多架? 我到而家都未審查, 唔知大約要等幾耐呢?

子爵府

爸B勳章

申請地區及人數:擴展市區4人
想要既地區/邨:沙田,馬鞍山
申請編號:G 1181xxx
收藍卡日期:2006年7月
審查日期: 09年6月

派第 1 次日期及地點:7/2009,逸東二村

拒絕原因及理由〔如適用〕:自己拒絕了。後來,跟開我地社工自己幫我地寫信︰奶奶住沙田,太遠不便照顧。
(合理拒絕) 因附合社會需要,還註明了要沙田。

派第 2 次日期及地點:9/2009,沙田隆亨村

拒絕原因及理由〔如適用〕:前住戶因隔離屋時有醉酒生事而村內調遷,我們不要。

(不合理拒絕)而房署說前住戶自己求要村內調遷往較細單位,聲明無滋事發生。

派第 3 次日期及地點:2/2010,新田圍村
拒絕原因及理由〔如適用〕:本來要,左搞右搞,到簽約取屋那天4月,先至發展天花滲漏(因為頂層,好難搞),屋村辦事處話要搞一輪,叫我地唔好要;但要左就無得第時話漏水而調遷。
(合理拒絕)

派第 4 次日期及地點:3/2011,馬鞍山欣安村新樓
拒絕原因及理由〔如適用〕:梗係會要啦!

Sandy
My child, you hold the whole of my heart in your small hands

子爵府

大廚勳章

原帖由 joan0807 於 11-3-11 16:21 發表

你成半年啦喎...有消息未? 我都等左3個月多d啦...真係齊齊變長頸鹿

7個月喇

大宅

弓喜派到欣安既朋友~~我都中意欣安呀~~
我no,1193xxx , 等左4年1個月,下星期21/3到我審查la..好緊張~

首頁
12345...32

尾頁

跳至