跳至

首頁
12345...56

尾頁

男爵府

想生BB熱投

好唔開心,琴日燒到39。1,今日去睇醫生,佢摸我個胸時話好興,乳線炎,要食抗生素等去消,如果唔係要去專科放膿,仲要一個禮拜唔可比人奶bb。

睇完醫生打比老公時忍唔住喊咗出嚟,點解餵人奶要承受咁多?!

禁止訪問

陪月勳章

大宅

Hi, 各位媽咪 我都係新架。我bb

都係12月出世。請多多指教!

禁止訪問

陪月勳章

大宅

Hi, 各位媽咪 我係新黎架。我bb都係12月出世。請多多指教!

男爵府

畀面勳章

smallbrother 發表於 11-4-14 22:46
幫對b轉左4餐奶, 而家夜晚得閒左, 因為而家要佢地9點訓, 但係中午就好忙lu, 因為佢地中午訓少左, 我成日要 ...

small brother, 我都想幫bb轉4餐, 你schedule係點呢??每餐幾多安?

別墅

Quit 咗做全職媽咪, 雖有工人但我日日好似做看更, 防佢仲辛苦過返工.
BB成日要玩, 要我唱歌, 呢D唔會俾工人做.

禁止訪問

陪月勳章

大宅

BK Milk勳章

唔經唔覺, 又一個月lu...阿女今日5個月大...
我本來想5月1日stop唔再pump milk, 但又pump多左2日, 我估我都會繼續落去...希望可以佢自然停啦...現在一日都係pump1-2次....俾到一餐bb食就算....我女昨日飲奶創新低, 得450ml全日...令人擔心...好彩佢仲有肉地...唔知呢個月有冇重到tim呀...
5月好多假期, 我會多d帶bb出街, 等佢習慣吓, 佢係super怕生保...見到人哄吓佢就喊....好難搞...
工人姐姐教曉阿女"clap your hands" & "up", 好叻叻呀...
5個月啦...希望佢快d識自己反身...同埋坐得再定d...唔好唔食奶啦...

大宅

BK Milk勳章

我都覺得放工返到家就好似D時間好快過, 返到去沖涼, 食飯, PUMP奶...同阿女玩一陣, 想做吓自己嘢都唔得. 好彩現在阿女SLEEP左, 一陣12點又要餵佢最後一餐...

我女現在一日5餐, 但餐餐都係4oz左右...全日都唔夠700ml...你們bb會唔會食咁少? 不過我女就生長線係90, 暫時應該頂得住...

我應該會餵到5月就會停lu...因現在冇咩貨...每日得1-2餐俾到阿女食人奶...我一早一晚pump only, 好懶....算係咁, 捱到5個月, 每次pump 1個半鐘, 都係得3-4oz...我算係好努力ga la....阿女應該唔會怪我....

大宅

smallbrother 發表於 11-4-14 22:46
幫對b轉左4餐奶, 而家夜晚得閒左, 因為而家要佢地9點訓, 但係中午就好忙lu, 因為佢地中午訓少左, 我成日要 ...

一日食四餐, 咁隔幾耐食一餐, 而每餐又食幾多呢? 你9點幾要佢地瞓, 咁佢地瞓到第二朝幾點起身呀?

禁止訪問

陪月勳章

大宅

畀面勳章 陪月勳章

回覆 LuLu812 的帖子

咁又係...我放左工都全力揍B....都幾累...仲要佢未戒到夜奶...

大宅

講真, 係屋企湊BB真係好忙, 就算有工人, 你見到佢都會想自己同佢玩, 因為工人始終無咩HEART同佢玩....

禁止訪問

陪月勳章

大宅

幫對b轉左4餐奶, 而家夜晚得閒左, 因為而家要佢地9點訓, 但係中午就好忙lu, 因為佢地中午訓少左, 我成日要應酬兩位老細, 又成日要坐, 又唔係坐得穩, 又成日要玩, 但係玩玩下又發脾四, 勁難搞, 佢地遲d識爬識走我暈低都似.

禁止訪問

陪月勳章

大宅

畀面勳章 陪月勳章

回覆 LuLu812 的帖子

Lulu,

您真係好啦...忙裏偷閒say句hi...hehe....

小BoBo

大宅

因為忙住湊bb, 好少上網lu, 不過有時間一定返黎say hello~ ^^

大宅

因為忙住湊bb, 好少上網lu, 不過有時間一定返黎say hello~ ^^

首頁
12345...56

尾頁

跳至