跳至

首頁
12345...6

尾頁

水晶宮

真係好唔明. 佢地唔係缺呢 d 呀, 佢地有十分充足既物資, 問題只不過係無人送去災區者.
係唔係應幫泰北和雲南等地籌先啱呢?

PCMW  agree,本來我好同情佢地,事實上我亦真同情日本平民,但你眼見佢地有問題的食物不斷出口俾人,自己就不斷用錢買清潔的糧食及水,你諗下佢地抵唔抵幫?  發表於 11-4-1 15:47
Bye

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

meow~meow 發表於 11-4-12 13:59
投資? 啍~!你都幾好形容 wor. 我無話災民唔應捐, 只係想話既然個日政府要拉大閘, 你放幾多野係門口都無用 ...

我無話你話災民唔應該捐。但係我都相信你曲解左個次既籌款目的,之前已經有位媽咪講過。日本政府唔等於D災民,佢要拉大閘,但係D災民係需要人幫,因為有咁既廢柴政府,所以先有香港人企出黎幫手籌款,希望將D物資送到災民手上。

水晶宮

stkyo 發表於 11-4-8 16:11
第一次聽到有人將做善事講到好似投資一樣。。。

怪不得有人唔會投放(捐錢)去中國大陸,因為好多官會發災 ...

投資? 啍~!你都幾好形容 wor. 我無話災民唔應捐, 只係想話既然個日政府要拉大閘, 你放幾多野係門口都無用.
你係都要曲解我意思, 咁講多亦無謂~!
Bye

已刪除用户

BK Milk勳章 畀面勳章

珍珠宮

好媽媽勳章

中新網4月6日電据日本共同社報導,韓國中部的忠清北道槐山郡6日決定中止旨在支援東日本大地震災後重建的募捐活動,以此反對通過教科書檢定的日本初中社會科公民和地理教科書把竹島(韓國名:獨島)明確寫成是日本領土。該募捐原本以槐山郡政府職員為對象,募得的錢款將全額退還。

韓國槐山郡政府表示,該郡各部門和郡議會共募集了約450萬韓元(約合人民幣2.7萬元)。該郡相關人士稱中止募捐活動是因為日本侵害了韓國領土主權,批評日本“給韓日友好關係大潑冷水的做法讓人費解”。

得果2萬幾蚊, 都話要攞返, 真令人費解

meow~meow  呢個係立場問題  發表於 11-4-12 14:01

珍珠宮

好媽媽勳章

算吧啦, 捐就捐, 唔捐就唔捐吧, 得個雞水咁D多錢, 人地日本淨係救市巳經用左21兆日元, 即係2千幾億美元, 換成港元就係成萬億, 你地有無幾何見過呢D數字啊, 兆, 直情係天文數字啦? 你地果二千萬都唔夠攝牙LA, 笑死人喇.

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

bigkingdom 發表於 11-4-9 13:28
按呢個 "邏輯", d話捐錢比日本既人, 咪一樣 "好假" !

仲有... 希望呢d"聖人", 送埋右邊面比人打後, 全 ...

捐錢捐到打鑼打鼓既咪假囉!但我相信呢個世界上係有真心幫人既人。

既然"你"要講到比人剎,OK無問題,咁我相信唔比右邊面人打既"你"都會被剎囉!分別在於"你"話會被人剎全家既聖人有得上天堂囉!而"你"就。。。。同埋講野唔好拉埋D屋企人落水!

講野咁跨咁激,唔去寫書真係有D浪費。

所以話仇恨可以令人失去理性係無錯既!

珍珠宮

2024年龍年勳章 玩具勳章 冬日勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

meow~meow 發表於 11-3-31 14:22
真係好唔明. 佢地唔係缺呢 d 呀, 佢地有十分充足既物資, 問題只不過係無人送去災區者.
係唔係應幫泰北和雲 ...

AGREE,所以個一毫都無捐到!~~

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問