自由講場

跳至

首頁
12345...21

尾頁

大宅

先形容我自己: 我40, 不過個樣仲似32,3歲, 離左婚幾年, 無錢, 又唔係闊太.

有次上去大陸MASSAGE, 識左好耐幫我按身既B6女技C 介紹左個男仔(以下簡稱細路仔)同我按腳,
傾落計知佢26歲, 外省D窮鄉僻壤人, B6初中都未讀書, 18歲去左深圳.
唔算好高, 若我著左高踭鞋會同佢平頭, 不過佢皮膚幾白凈,
唔算好靚仔, 梗係無黃曉明D咁型, 不過有少少似黃日華+郭富城.
因為只見過一次, 不過佢講野都幾斯文, 唔係粗魯果隻, 同佢邊按邊講下笑咁...
因為我鐘意搵開一個黎做, 不過咁岩果日果個休息, 於是介紹左細路仔,
手勢都OK, 唔會整痛你果隻, 不過唔係我試過最好果個.
於是我話下次會搵你按, 咁其實我都係打算若搵開果個唔係度先諗下叫佢.

上星期我又想上去, 每次我都會CALL 同我按身個女人約時間,
佢問我要唔要搵佢? 我話: 我搵左X 勒..
跟住上到去, 個女人同我講話佢鐘意(註:佢用普通話講"喜歡")我, 又話佢想搵人結婚(註:唔一定係話同我),
咁問我點, 叫我試下行下比個機會佢, etc.,
雖然, 有時我一個人都想有人陪下,
不過我無諗住再婚, 仲要對象係b6就諗都未諗過.

我都算接受過外國教育, 我ex都係大學生兼公務員,
仲高過佢. 我以前都拒絕過同細過我d人拍拖;
我d朋友話佢地男又好女又好都係為左張hk身份証,
叫我唔好.
若我同佢一齊唔結婚, 我驚佢會以為我玩弄感情,(咁我都有D好感既, 只係唔同佢結得婚)
大吉利是好似間唔中d 新聞咁, D b6人兇狠起上黎上門放火斬人淋漒水咪死?

就係咁:-

1) 我好唔好因為想搵個人陪下就同佢一齊?
2) 若果拒絕佢, 你係我既話以後仲會唔會搵佢幫你按腳?
3) 有咩方法我可以唔會得失果個女技師?
4) JM你地有無識或聽過朋友又係同B6男仔拍拖/結婚? 結果又係點?

我並唔係蔡少芬郭羡妮洪欣陳松齡可以同佢結婚養佢全家,
舊時我見到佢地咁, 成日覺得佢地唔駛揀B6人,
又, 見到港男娶B6妹帶埋黎HK住我又會話人地,
估唔到我而家要諗下呢D問題, 真係唔知好笑定好嬲...
===================================================

多謝咁多JM關心同勸導, 我諗可能表達能力唔係咁夠, 內容有少少誤導, 我不勝其煩地再澄清下, 其實:-

1) 佢用普通話講係"喜歡", 廣東話可能係會講"鐘意", 不過未必係"愛情"既意思, 我可以講我話我鐘意同呢個人做朋友, 我鐘意呢個人做事方法等等, 但唔代表可以話要"溝"果隻, 不過好感就應該有, 點都唔會憎, 咁既話咁我都認對呢個細路仔有D好感, 或者可能對某方面都係;

2) 我結過婚, 都離埋, 試過都唔會再恨結婚, 因為覺得好麻煩, 我性格唔係太適合; 所以我唔會對於任何人話想同我結婚會覺得興奮. 正如有JM都識講, 你40, 唔係14, 雖然我唔會放係心, 不過我比個咁低能既印象比咁多位, 真係有DD唔開心, 不過我都會反省, 以防日後真係發生如此"低能"既事. 雖然如此, 我都唔會介意各位暢所欲言, 每個人諗法都唔同.

ok_ko  你這內容暴光後,小心有BK會員向你埋手搵食!小心些.  發表於 12-5-29 12:09
milktealai  叫佢慳d  發表於 12-5-28 12:26
ddaa  我20歲時陪阿爸媽去整HAIR, 個個洗頭仔都咁同我講, 根本佢地有居心---脫貧!  發表於 12-5-26 09:28
小泳  咁點叫做"追"呀, 咁叫做"喂, 你受吾受坤" 咋~  發表於 12-5-26 00:05

水晶宮

回覆:如果你40,有個廿幾歲既B6仔追你你會點?

小心小心,就算沒有大陸仔,hk也有小狼狗...龔心心聰明一世,臨老都被個其貌不揚港產風水師擺一道

BM媽咪    發表於 12-6-1 23:22
星美美    發表於 12-6-1 14:15
少奶奶的身份,丫頭的命...

男爵府

畀面勳章

其實好多時都係我地心魔作怪,美美你肯將件事拿出來討論已經顯示你係未失理智既地步,因為到左嚴重既地步時,你仲會為對方制造種種籍口黎自己呃自己,咁就真係無得救啦,經比一討論,到你下次見到對方既時候,你就會發覺到有好多破綻架啦..

星美美  唔駛咁煩勒, 有排都唔去  發表於 12-6-1 14:14
我是天空裡的一片雲, 偶爾投影在你的波心── 你不必訝異, 更無須歡喜── 在轉瞬間消滅了蹤影。 你我相逢在黑夜的海上, 你有你的,我有我的,方向; 你記得也好,   最好你忘掉, 在這交會時互放的光亮!   . ...

男爵府

2024勳章 虎到金來勳章

Yyannes 發表於 12-5-25 23:18
佢為錢為身分証,你吾好同佢開始啊!又吾係得佢一間有得按腳,搵第二間吾洗煩

...
同意同意,你千祈要小心,唔好比人呃!!

星美美  多謝關心, 全中國都唔會都唔會再有機會  發表於 12-5-30 22:48

假如有來生....我唔希望係我的生命裡...再遇到你! 當時愛上你是我一生的錯

大宅

我公司在大陸有間工廠.有個又咸濕入又無責任20多崴的男仔,想塭我公司的女同事做他的女朋友.我同他說你都惾.全香港無男人都唔會要你.

星美美  呵呵~你咁樣打擊佢?  發表於 12-5-30 22:48

大宅

好在你早講出呢.我地才比意見你.

大宅

mapp2009 發表於 12-5-29 10:53
回覆 星美美 的帖子

那位醫師contact, 已pm你
已經收到PM, THKS~!自從出左呢個POST後, 我都好多謝呢度D JM語重心長同我分析STOP我,
因為有D 地方我的確無諗過, 可能我一時意亂情迷...
就算係"寂寞"我都要搵個適合對手; 個女C FU上年曾經開到口話介紹男仔比我,
好勒, 咁佢當時真係介紹個又係2X歲既男仔比我喎, 叫佢幫我按腳喎,
可惜唔岩眼緣無FEEL, 當時我又無諗住識BF咁就無左件事.
至於呢次係咪專登, 定好似呢度JM講話佢有心, 咁就唔知.
我而家都相信若果我同細路仔有咩關係既話就會"身陷險境",
我驚想走但甩唔到身, 因為原來佢個目標係為錢/黎香港先真, 我又比左個希望佢,
變左原來係我阻人搵食, 佢又會覺得蝕底咁就慘...諗起都抹一額汗.mouth:

比錢包佢? 唔會勒, 莫講話我無咁既多餘錢, 心態上我又唔係未結過婚, 都只係因為有時比較悶,

搵過有D FEEL既好過叫鴨, 咁岩佢又走埋黎, 比幾錢陪幾耐呢D真係無諗過.

大宅

k_lego 發表於 12-5-29 00:35
所以你也不用想太多,反正你本身都對b6感覺不好
呢幾日睇完咁多回應, 而家都知道LU~本身都對佢地無咩好感, 不過果次見到佢果刻好似有D FEEL咁,
咁我諗大陸13億+人口唔知會唔會有例外,
況且其實我都係諗住搵個有D 好感既人拍下拖陪下之外,
都無諗住同呢個人有進一步發展到結婚呢個地步.

不過首先因為第一次見面時佢以為我只係大佢幾年,
咁我以為"年紀"已經唔係一個問題(以為佢會一直唔知我真實年齡),
我認我係有D似某D男人咁, 諗住岩就一齊(拍拖ONLY)
更加如呢度D JM咁諗點會諗住見一次就會諗住同我結婚(因為我根本唔想)

不過一時唔醒起/原來唔知佢地骨場同CLUB D 一樣,
要呢度D JM提醒原來係"個個"都要用錢黎買一段關係,
莫講話我無呢D 養小白臉既多餘錢,
仲要若果真係一齊左之後, 用咩手法迫我結婚帶佢黎HK而我唔肯既話會甩唔到身,
好似以前間唔中有D 新聞咁, 走落黎放火/禁固/人間蒸發/勒索/淋漒水等,
聽到呢度我當堂咩火都熄哂,
因為我諗住都係大家都係玩到咁上下都係會無, 因為我唔肯結婚或對方會有識到GF一日,
我既要求好簡單, 都無諗住原來對方咁有機心已經諗到咁遠果個階段.
放心, 我而家已經平靜返哂, 以後一定唔會考慮B6.

伯爵府

2018復活節勳章 熱血金章 好媽媽勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章

送你四個字

當局者迷

星美美  我都承認  發表於 12-5-29 21:02
「政治乃眾人之事」-- 國父孫中山先生

子爵府

回覆 星美美 的帖子

那位醫師contact, 已pm你

呢度d jm, 只係苦口婆心勸你唔好踏入圈套, 只係怕你以為自己 any time可抽身, 但事實上唔係, 因為一開始, 阿誰都睇到你的弱點: 寂寞

你個 "post" 仲寫 "追你", sorry, 你似乎一開始就已身陷險境而不自知......

三思!! 你想有人陪?? 咁你付セ價? 陪幾耐? 況且人家得2X歲, 你覺得佢會陪你幾耐? 問心, if你有個仔今係2x歲, 你知道佢咁揾$$, how will you feel??? 我知你唔 "買" 仲有其buyer, 但唔好要自己犯業lar....

侯爵府

畀面勳章

引用:Quote:k_lego+發表於+12-5-28+23:17+唔係有

原帖由 星美美 於 12-05-29 發表
其實我到而家都覺得係, 硬係覺B6人粗魯汚漕比較低LEVEL,香港D 2X 成日卦住打機同埋要人就,
想追/鐘意個女 ...
所以你也不用想太多,反正你本身都對b6感覺不好

大宅

k_lego 發表於 12-5-28 23:17
唔係有冇選擇既問題..
第1,我好抗拒b6...
第2,就算hk既我都唔想要番2x既...好細路仔... ...
其實我到而家都覺得係, 硬係覺B6人粗魯汚漕比較低LEVEL,香港D 2X 成日卦住打機同埋要人就,
想追/鐘意個女仔又唔肯就下, 唔係太大方.
其實大10年以內我覺得比較好,
同年或細一兩年都可以, 但性格一定要成熟D,
會識照顧下人咁.

侯爵府

畀面勳章

唔係有冇選擇既問題..
第1,我好抗拒b6...
第2,就算hk既我都唔想要番2x既...好細路仔...

侯爵府

畀面勳章

唔好話你40丫, 我2X都唔會接受個2X既B6囉...

星美美  呵呵~你大把選擇唔憂卦~我舊時都係咁,不過而家需求可能改變左少少...算啦~  發表於 12-5-28 22:58

禁止發言

大宅

HY2007 發表於 12-5-28 22:09
已經有一套.....
好得人驚,好似d犯罪集團,全部受訓過,上晒堂
我就係咁話囉, 全部受訓仲係專對香港人, 唔怪得全部手法大致相同, 咁多港人落答啦...唔講尤自可, 你表嫂同我個骨妹一樣, 佢都講過自己鄉下個亞媽同個女D野我聽, 仲講左幾次, 以為我未聽過咁, 我心諗你比我恰下訓一陣啦~

禁止發言

大宅

mapp2009 發表於 12-5-28 12:25
腰背痛?? 我介紹你一個正經中e, 用西方理論醫治

If你芳心寂寞想揾人陪, 請承認, 看完你的reply, 只不過唔 ...
多謝你先!唔會用針灸呀可?mouth:我認想人陪喎~! 呵呵~我寫得好清楚下, 可能我篇內容唔係太流暢...
我唔係覺得自己係上菜, 上菜點會係呢個年齡?? 仲離過婚, 你讚我都唔好意思認!
我都無咩特別要求, 只係覺得佢可能配合到我.

大宅

manman1018 發表於 12-5-27 17:47
AGREE !!! 呢 D 細佬仔對你講呢 D 說話, 同時又可以同第2個咁講, 因為佢係為 $, 見一次就話鍾意你想結婚, ...
咁多JM 都同我咁講, 我諗可能表達能力唔係咁夠, 內容有少少誤導, 我不勝其煩地再澄清下, 其實:-
1) 佢用普通話講係"喜歡", 廣東話可能係會講"鐘意", 不過未必係"愛情"既意思, 我可以講我話我鐘意同呢個人做朋友, 我鐘意呢個人做事方法等等, 但唔代表可以話要"溝"果隻, 不過好感就應該有, 點都唔會憎, 咁既話咁我都認對呢個細路仔有D好感.

2) 我結過婚, 都離埋, 都唔會再恨結婚, 因為覺得好麻煩; 所以我唔會對任何人話想同我結婚都唔會覺得興奮. 正如有JM都識講, 你40, 唔係14, 雖然我唔會放係心, 不過我比個咁低能既印象比咁多位, 真係有D唔開心;

3) 我唔係40幾, 係岩岩40, 都差幾遠架~

希望你地會比小小時間爬下文先啦

伯爵府

畀面勳章

如果你40,有個廿幾歲既B6仔追你你會點?

完全信吾過。尤其骨場

星美美  , 真係, 連國家科學院副院長都係咁...  發表於 12-5-28 20:44

首頁
12345...21

尾頁

跳至