自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

翡翠宮

禽日去兩個商場,海運一張發票過$600先free 2個鐘(之前$200),magabox 單一發票過$500先有得free!海運都算,話哂名店林立,但magabox多數商店都係平民式消費,一家四口食晚飯都食唔到$500啦!不如唔好做!

jje88  海運要去到$600啦, 咁多 The One 仲顛$1,500  發表於 12-8-14 11:30
la_source    發表於 12-8-13 16:47
世上已無安樂土,人人以傷人為樂

侯爵府

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 親子達人勳章 畀面勳章

回覆 anteater 的帖子

你同佢唔同, 你無打尖, 佢打尖~

公爵府

BK Milk勳章

回覆:而定啲泊車優惠有等於無

男爵府

回覆 Charlotte_mom 的帖子

我上次同你差唔多,唔知要排隊便想轉入去泊車,點知實Q唔俾,叫我們重新排過,結果要排20MIN,上到15樓仲要大把位,都唔知點解要等咁耐至可以泊車,有無得complaint下?要佢改善下?

瑪瑙宮

畀面勳章

回覆 YanYan0116 的帖子

應該無幾耐, 因為入閘咇八達通時睇到張告示係度

侯爵府

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 親子達人勳章 畀面勳章

我做唔出打尖0的咁厚面皮0既行為LU, 唯有做傻仔啦~~
kkvicky 發表於 12-8-14 15:16
我當然知要等好耐先有車出啦,俾人打尖緊係嬲啦,但有人講到未試過排隊,係我哋排錯隊,我諗緊其實 ...

珍珠宮

好媽媽勳章

kuromi_kuromi 發表於 12-8-13 16:10
海運以前真係$200架咋, 星期六去都加到$500

幾時開始?

前日去了牛角, 夠$600, 我都無留意原來改了.

男爵府

回覆 雪菜肉c 的帖子

yes... 佢都係靠 Ikea,吉吉島至加番d人流,如果唔係實行等執,平日夜晚得 Ikea coffee Shop最多人,其他食嘢鋪頭拍烏蠅

男爵府

回覆 Lovelybbs 的帖子

我第一次泊車時唔知個設計咁低B,兜圈搵位都搞咗半粒鐘,搞到我去飲爭D遲到 !!!

水晶宮

大廚勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

我要快樂 發表於 12-8-14 15:16
回覆 雪菜肉c 的帖子

$20蚊????好過去搶.......

所以如果唔係有target 要去買野, 禾真係唔會去.

即係唔可能好似又一城果d mall 咁, 茅野做去行下lor............咁嘅心態囉.

侯爵府

引用:唔嬲就假,俾人打尖,你唔知要過幾耐先有車出

原帖由 ankle 於 12-08-14 發表
唔嬲就假,俾人打尖,你唔知要過幾耐先有車出, 一架車打尖入令到後面0的人唔知要等幾耐,
0個種感覺係超級嬲, ...
我當然知要等好耐先有車出啦,俾人打尖緊係嬲啦,但有人講到未試過排隊,係我哋排錯隊,我諗緊其實係咪只係我咪太傻,太過守秩序呢?

男爵府

回覆 雪菜肉c 的帖子

$20蚊????好過去搶.......

水晶宮

我要快樂 發表於 12-8-14 14:57
Mega box車場設計把鬼到暈,除非 IKEA 有嘢要買.否則會泊對面露天停車場.唔洗兜十幾個圈仲要逐層搵位,油錢都 ...

禾就係上個星期去左, 已經加到$20 一個鍾喇.

所以禾好少見到有露天場可以有咁多個帶位.

子爵府

排完條龍, 仲要兜十幾層樓至到, 次次去親megabox, 我同我老公都會好忟憎, 邊個發展商d設計咁白痴, 免得過都唔會再去

男爵府

Mega box車場設計把鬼到暈,除非 IKEA 有嘢要買.否則會泊對面露天停車場.唔洗兜十幾個圈仲要逐層搵位,油錢都蝕埋

瑪瑙宮

畀面勳章

回覆 connie117 的帖子

太古城咪係囉:;pppp:

侯爵府

唔嬲就假,俾人打尖,你唔知要過幾耐先有車出, 一架車打尖入令到後面0的人唔知要等幾耐,
0個種感覺係超級嬲, 我次次都會狂鬧打尖0既死人車~~
kkvicky 發表於 12-8-14 14:45
唔好咁嬲,我同妳一樣每次都要等最小15分鐘先入到停車場,繁忙時間去開嗰度嘅人都會知道條車龍係好鬼長。

...

水晶宮

ok_ko 發表於 12-8-14 14:43
其實3/4個月前,我都有一次相同的經驗。不過我並不是去停車場。我跟食Q說了,他也放行。但我一入,排頭位的就響安了
禾見過人唔只響安, 仲會較低個window 鬧人tim 呀

mouth:

水晶宮

畀面勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

有D仲要指定商店先得

水晶宮

Charlotte_mom 發表於 12-8-14 14:24
吾好意思我係問過食Q吾駛排,你吾駛咁勞氣,下次你可以問下

charlotte mom,

雖然禾同你無咩交手, 不過禾見你平時d post 都知你咩人.

其實你第一個post 話未試過要排隊禾已經打個突,

因為禾去咁多次, 茅一次係唔使排.

條c 家車龍真係一個square 咁圍住 mega box.

不過見你寫到咁firm, 所以茅出post 問你.

點知而家再睇埋你寫, 原來你係右線cut 入去,

咁禾就知點解你話唔使排.

因為你去到右線第一個位, 如果保安唔比你入, 你就會塞住後面d 車, 所以d 保安實比你入.

禾就係左線排緊隊入嘅其中一架車, 禾好肯定禾茅排錯, 因為久不久就有保安過來巡下, 佢地有時會同禾地講, 泊對面企業廣場快d 喎............

想當時見到每隔幾分鍾就有架車就咁直入, 禾都唔知幾嬲.

(禾唔係插你啊, 只不過想講返比你咋, 茅誤會禾呀)

kuromi_kuromi    發表於 12-8-14 14:56

首頁
12345...7

尾頁

跳至