烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

大宅

mi.. e 蒸爐 + BO ..C H 廚師機 + airf.. yer + 鵝姐煲 +焗爐 +洗碗機 + 面包機 + capsule 咖啡機 + x夫人/德國佬攪拌機 + 光波爐 + la cru...t 的煲煲礃礃

統統都係呢度d 媽咪講的,

想問: 大家真係買齊晒嗎? 或買左幾多樣? 有錢買但有地方放嗎? 如何安排? 會放在廳嗎? 或大家的廚房有那麼大嗎?

伯爵府

Imel 發表於 13-1-28 21:57
mi.. e 蒸爐 + BO ..C H 廚師機 + airf.. yer + 鵝姐煲 +焗爐 +洗碗機 + 面包機 + capsule 咖啡機 + x夫人 ...

Bosch 廚師機 / AirFryer / 焗爐 / 麵包機 / lagostina 壓力煲 放廚房

豆漿機 / 多士爐 放雪柜頂

攪拌機 / 乳酪機 / 壓麵機 用先拎出來

雪榚機 ( 內膽 ) 長放冰格 ......

寶石宮

大廚勳章 玩具勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 畀面勳章

mi.. e 蒸爐 + BO ..C H 廚師機 + airf.. yer + 鵝姐煲 +焗爐 +洗碗機 + 面包機 + capsule 咖啡機 + x夫人 ...
有兩樣, 要不一樣的廚房至夠擺晒, 除非家在外國

子爵府

54heima 發表於 13-6-11 14:22
潮版毒唔到我但對烹飪版冇免疫力
係呀, 呢度好架.... 我都係比呢度毒咗部面包機, 想買焗爐同鵝姐煲, 不過廚房細無位放無得買

別墅

回覆:大家有齊嗎

有lc 煲一個,普通焗爐,tiger真空煲一個,escoway 攪拌機一個,無lu..

別墅

引用:Quote:原帖由+michtony+於+13-01-29+發表係

原帖由 pippo7389 於 13-01-29 發表
都唔夠格離潮版咁富貴,買個手袋都夠買齊以上咁多嘢(有找添呀!) ...

...
Totally agree!!!

侯爵府

hashtag影視迷勳章

我上咗BK之後買咗Miele蒸爐,Panasonic三合一焗爐,4個LC煲+stoneware。下個禮拜會去買埋P104行貨麵包機〜 全部放廚房

水晶宮

引用:Quote:原帖由+michtony+於+13-01-29+發表係

原帖由 pippo7389 於 13-01-29 發表
都唔夠格離潮版咁富貴,買個手袋都夠買齊以上咁多嘢(有找添呀!) ...

...
潮版毒唔到我但對烹飪版冇免疫力

少奶奶的身份,丫頭的命...

水晶宮

回覆:大家有齊嗎?

Airfyer,洗碗機,光波爐,咖啡機,四樣冇

少奶奶的身份,丫頭的命...

珍珠宮

有「營」勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:大家有齊嗎?

I have oven , dish washing machine 貴夫人鵝姐煲風乾機麵包機雪糕機

大宅

引用:mi..+e+蒸爐+++BO+..C+H+廚師機+++airf..+y

原帖由 Imel 於 13-01-28 發表
其實仲有飛碟機!

翡翠宮

大廚勳章

最想買個M蒸爐,奈何有錢買無地方擺

別墅

回覆:大家有齊嗎

我有蒸爐,焗爐,娥姐煲。

伯爵府

引用:Quote:Imel+發表於+13-1-29+16:24+嘩!+有5,

原帖由 michtony 於 13-01-29 發表
係啦, 我都估唔到大家咁富貴

乜機都有人話擁有, 連洗碗機响HK咁唔流行的用具都有, 仲要唔係一, ...

大宅

Imel 發表於 13-1-29 16:24
嘩! 有5, 6 樣的大有人在, BK 媽咪真富貴!

你地會SHOW 晒D 機枱面嗎?

係啦, 我都估唔到大家咁富貴

乜機都有人話擁有, 連洗碗機响HK咁唔流行的用具都有, 仲要唔係一,兩個人...

幾千蚊的FOOD PROCESSOR, 面包機 ... 一窝蜂咁去買, 仲面不改容, 好似買本雜誌咁簡單!

大宅

嘩! 有5, 6 樣的大有人在, BK 媽咪真富貴!

你地會SHOW 晒D 機枱面嗎?

洗碗機同蒸爐唔係裝修時鑲嵌, 可以放邊?

大宅

引用:Quote:laiyee888+發表於+13-1-29+12:01+有

原帖由 jacquesau 於 13-01-29 發表
樂聲三合一焗爐/微波/蒸爐

呢個好唔好用?
我覺得蒸野麻麻地

珍珠宮

selko809 發表於 13-1-29 11:51
小形家電公司陳列部
哈哈, 其實而家用得最多都係高速煲, 焗爐, 同小型攪拌機........
豆漿機好耐無拎出黎用過了!
好好過每一天......

珍珠宮

laiyee888 發表於 13-1-29 12:01
有面包機,俄姐煲,光波爐,樂聲三合一焗爐/微波/蒸爐, 德國佬攪拌機,一大埋煲煲鑊鑊
我都係全部堆廚房
樂聲三合一焗爐/微波/蒸爐

呢個好唔好用?

我想買個電蒸爐, 但miele 太貴了, 想買樂聲的, 不過其實都成5千銀......
好好過每一天......

大宅

回覆:mist320 的帖子

有面包機,俄姐煲,光波爐,樂聲三合一焗爐/微波/蒸爐, 德國佬攪拌機,一大埋煲煲鑊鑊
我都係全部堆廚房

首頁

尾頁

跳至