烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

子爵府

熱血勳章 大廚勳章

得大家支持, 今日開PART III 啦

希望大家一有新作品,就番來呢度分享下啦

PART I ~~

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=4917648

PART II ~~

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=7153195

乳酪雪糕分享 ~~blender 一樣得

士多啤梨味 有相 ~~

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=7261076&extra=&page=82

制作參加~~ 可隨你喜好加入香蕉

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=7261076&extra=&page=73

子爵府

回覆:PART III **買了Bosch M8-M5-M4 ~~食譜, 作品, 心得分享區***PART III

想問各位知唔知邊度買m5最平最抵呢? thanks

子爵府

引用:講明先,唔係我做㗎,係我去sogo睇師傅示範

原帖由 bullbull1 於 13-12-24 發表
講明先,唔係我做㗎,係我去sogo睇師傅示範。
靚到呢.....唔捨得食。
邊位JM有興趣可以12月29日2 ...
sogo 29/12 有示範? 我今日去sogo問阿姐佢話要1月先有 我想買m5

複式洋房

回覆:euyuet 的帖子

Hahaha比我搵到呢個貼,凸登註冊入嚟多謝大家的分享,m5德國赴港中

禁止訪問

好媽媽勳章

別墅

有無jm係買了mum 4
可以分享下mum 4打麵團得不得?

子爵府

熱血勳章 大廚勳章

引用:講明先,唔係我做㗎,係我去sogo睇師傅示範

原帖由 bullbull1 於 13-12-24 發表
邊位JM有興趣可以12月29日2 ...
係好靚喎

禁止訪問

好媽媽勳章

回覆:PART III **買了Bosch M8-M5-M4 ~~食譜, 作品, 心得分享區***PART III

男爵府

邊位JM有興趣可以12月29日2﹣5點到sogo 10/F,會有最後一場馬卡龍示範,記得去睇呀!

我是以前的會員bullbull(哈哈...即係開朝原老),不過事隔太耐已經唔記得個密碼喇,唯有再新account啦~~

男爵府

引用:我用痴車頭行車證嗰塊膠貼住,今日打開黎睇

原帖由 emmamama38 於 13-12-17 發表
我用痴車頭行車證嗰塊膠貼住,今日打開黎睇點解會咁嘅?冇花到但好多裂痕發生咩事呀:b ...
咩事呀

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

大宅

引用:Quote:原帖由+emmamama38+於+13-12-17+發表

原帖由 euyuet 於 13-12-17 發表
咁花嘅, 唔講仲以為比砂紙磨咗
冇俾野刮過張野又冇黏力,我真係唔明

子爵府

熱血勳章 大廚勳章

引用:我用痴車頭行車證嗰塊膠貼住,今日打開黎睇

原帖由 emmamama38 於 13-12-17 發表
我用痴車頭行車證嗰塊膠貼住,今日打開黎睇點解會咁嘅?冇花到但好多裂痕發生咩事呀:b ...
咁花嘅, 唔講仲以為比砂紙磨咗

大宅

回覆:PART III **買了Bosch M8/ ...

我用痴車頭行車證嗰塊膠貼住,今日打開黎睇點解會咁嘅?冇花到但好多裂痕發生咩事呀

子爵府

熱血勳章 大廚勳章

m8 打蛋卷

男爵府

引用:Quote:lazyjarjar+發表於+13-12-6+01:15+我

原帖由 tp168 於 13-12-06 發表
一次生兩次熟
同之前相反
之前係p仔d JM過嚟,宜家倒轉番

男爵府

引用:好耐冇上嚟,+又好耐冇開機尋晚去思思叔婆買

原帖由 lazyjarjar 於 13-12-05 發表
好耐冇上嚟, 又好耐冇開機
尋晚去思思叔婆買返部p 仔整包包算嘞
你係咪好似買左m8冇耐

男爵府

引用:我諗第一次搓粉太實(焗出來無乜問題),我

原帖由 琛琛 於 13-12-07 發表
我諗第一次搓粉太實(焗出來無乜問題),我諗正如大家所講,應該係唔夠水。昨天再試部新M5,終於成功:wahah ...

我都整緊包

男爵府

引用:Quote:米米飯飯+發表於+13-12-1+12:13+我想

原帖由 tp168 於 13-12-02 發表
佢無味多過有怪味喎
可能我d奶有d問題,唔落奶就好似正常番

大宅

好媽媽勳章

我諗第一次搓粉太實(焗出來無乜問題),我諗正如大家所講,應該係唔夠水。昨天再試部新M5,終於成功。今次係我第一次post作品比大家睇……獻醜啦!

首頁

尾頁

跳至