自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

唔知各位媽媽睇完有冇諗返自己生bb既經過呢??

http://www.youtube.com/watch?v=5nF13kI_quo&feature=related

[ 本文章最後由 yuki-yan 於 08-5-22 01:14 編輯 ]

大宅

我生bb生得好快,唔洗3個鐘生左,又唔係好痛,所以每日樣野我都記得好清楚,我老公有陪產,佢都記得好清楚,到依家佢都仲話佢見到都覺得好痛

複式洋房

係呀...不過我睇完有D想喊
生bb真係好辛苦...
但係呢樣野係直得架...
原文章由 可兒 於 08-5-22 01:21 發表
我生bb生得好快,唔洗3個鐘生左,又唔係好痛,所以每日樣野我都記得好清楚,我老公有陪產,佢都記得好清楚,到依家佢都仲話佢見到都覺得好痛

珍珠宮

我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我老公都有陪,到依+我地都仲好記得
成日會講番,我唸我生既速度好嚇人
因為只係生左30分鐘,個女好趕住出世

男爵府

醒目開學勳章

我都好快. . .5:09am到急症室登記, 5:20am已經生咗個囡!
仲要係. . .乜鬼止痛都冇既情況之下生咗佢...

複式洋房

你地就好啦...
我痛左12個鐘先生bb...
仲要係第一次生bb...
希望我生第二個會好D啦!!

原文章由 AA媽媽 於 08-5-22 01:28 發表
我都好快. . .5:09am到急症室登記, 5:20am已經生咗個囡!
仲要係. . .乜鬼止痛都冇既情況之下生咗佢...

禁止訪問

大宅

好媽媽勳章

我痛咗2個鐘,生就用咗3個字必出嚟~
最搞笑係個助產士隊bb個patpat埋嚟,問我咩嚟,佢諗住我會答女仔,但我get唔到,我話:吓...(3秒,唔明點解咁問)patpat囉...我feel到佢即時想暈,"你生咗個囡囡啊!!"

複式洋房

原文章由 湯圓圓 於 08-5-22 01:43 發表
最搞笑係個助產士隊bb個patpat埋嚟,問我咩嚟,佢諗住我會答女仔,但我get唔到,我話:吓...(3秒,唔明點解咁問)patpat囉...我feel到佢即時想暈,"你生咗個囡囡啊!!" ...

男爵府

叻叻勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

最搞笑係個助產士隊bb個patpat埋嚟,問我咩嚟,佢諗住我會答女仔,但我get唔到,我話:吓...(3秒,唔明點解咁問)patpat囉...我feel到佢即時想暈,"你生咗個囡囡啊!!" ...

但係你答得啱喎

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 陪月勳章

你地就好啦,我生大仔既時候,痛左43個鐘先可以生,仲要生左成一個鐘先出世,不過生個女就好好多,痛左6個鐘就生得,15分鐘之後個女就出世,不過我生兩個既既時候,都係胎盤唔出,要人手攞出黎,仲痛過生bb既時候,e生叫我唔好再生啦,否則無命啦,+上我有地中海貧血,所以我比普通人危險好多,真係永遠都記得生bb既情況

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

嘩, 你地生得咁快既? 有咩秘決?
我朋友就黎生啦, 希望佢唔好痛咁耐啦

禁止訪問

侯爵府

你地好快呀... 我 02:30穿水, 02:35見紅... 0730開始痛...17:16 先生到出黎... 我老公想陪我... 連toilet 都唔敢去, 驚 miss 左呀唔比佢入產房呀...

[ 本文章最後由 RonicaKwok 於 08-5-22 11:42 編輯 ]

大宅

原文章由 彤b^^ 於 08-5-22 11:27 發表
我覺得,外國生bb好溫馨,
香港,唔到最後一刻都唔比你老公入,仲要一早申請定,來唔切就慘,
最痛苦,陣痛個段時間冇人支持,
令我諗起生第一胎個陣,又凍又痛,陰暗既產房,得我自己一個,仲要當我知道我老公響我咁痛苦個陣響 ...

但我係政府生,我係催生,個醫生1同我穿左羊水,佢就比我老公入黎陪我喇,我老公仲冇上過堂,冇申請過添,我真係好好彩呀

大宅

我生個女比預產期遲了4天, 生個女當日正好是我地兩公婆結緍一週年; 早上10點幾入院, 晚上7點幾8點個女才出世, 是第一胎, 是自然分娩, 但我覺得又唔係好辛苦個隻!!

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我陣痛左22個鐘,再用左3個鐘先生到出黎......
生嗰時我唔夠氣又唔夠力,痛到我死咁滯.....

侯爵府

原文章由 晞玥 於 08-5-22 15:08 發表
我陣痛左22個鐘,再用左3個鐘先生到出黎......
生嗰時我唔夠氣又唔夠力,痛到我死咁滯.....

我11am 開始大痛, 3:4xpm 生左 hh.

姑娘由 3pm 叫我推hh 出里, 我用左 4x 分鐘先推到. 因為我之前大叫到無曬力. mouth:

希望今胎可以快d 喇!!!

首頁

尾頁

跳至