夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

別墅

我老公自從還晒所有債後,呢三年黎我已經發現左兩次佢同第二個女人有野....第一次那個而家冇事...但估唔到今年新年後,俾我發現佢同一個女人每天通電話不下二十次,還要短訊數十次。係追問之下,到而家為止佢都唔認;曾經打電話俾個女人(而家諗番都覺得自己好stupid),佢初初話自己只不過係同佢傾偈,仲要係佢自己搵佢,佢話自己有老公有仔,點會同我老公一齊;我初初都好信佢....以為老公真係好大壓力,唔想同我講,所以搵個朋友傾(但係半夜三更),但呢上個月起,老公口頭同我講話已經冇同呢個女人聯絡,但原來佢又講大話(睇到電話紀錄),日日都係搵佢,而家呢個女人衰到係話我老公係係佢度,仲話我要守「生(掛」,佢話佢有老公陪兼有你老公陪....佢太過份啦,個女人同我老公一樣,成日落bar....粗口脾氣都差,唉!

我已經開始覺得自己精神有點問題,個人好緊張疑心亦好重,講真...我地為呢個女人鬧交不下數十次,佢亦因為咁樣打左我好多次(還要係仔女面前),佢真係好過份。

我因為冇我自己那邊既屋企人,唯有同姑奶、奶奶佢地幫忙,但點知...佢地一味話係我自己諗,叫我忍..為仔女著想,完全唔信我講既野,只會信佢。我俾佢打...佢地完全冇問過我既傷勢...只會話我唔啱...話可能係我敏感,我俾晒證據俾佢地...佢地都可以咁話。唉...算啦!根本冇人幫我...個個只會信佢....

[ 本文章最後由 lawmayattsz 於 08-7-21 19:44 編輯 ]

禁止訪問

大宅

點解d 男人咁衰, 唔通我們不是人咩 自己出去有第2個就好la... 返來仲要打人 我們都有亞媽生

如果我們有第二個會點............ 唔通我們真的要為左d 仔女就要忍落去 太辛苦了!! 但每當想起, d 仔女第日會點的時候, 個心真的不禁流下眼淚

大宅

樓主,你點會以為人地老母同家姐會幫你?第時有咩事你都係幫你自己個仔啦,人之常情!宜家件事巳經好明明白白啦,得2條路 : 一係你忍,一係分開。我都明你好激氣好唔開心,但為左仔女,我諗你係時候要想清楚自己方向。唔可以俾佢再係仔女面前打仔,對你對仔女都係好大傷害。自強啞,樓主!

shsaa 該用戶已被刪除

回覆 #1 lawmayattsz 的文章

子爵府

男人打女人是不可原諒, 無論所持的理由是什麼都不可接受, 且再加上有第三者! 離開他吧! 雖然會變成單親家庭, 只要有愛, 小朋友也可健康成長.

男爵府

雖然中國人有句說話話寧教人打仔莫教人分妻, 但係我覺得如果佢打你再加埋有第三者是唔可以接受, 就算你無外家, 都唔駛咁無尊嚴, 而且係仔女面前打媽咪, 係會影响佢地成長, 你還是離開他吧, 有愛孩子一樣可以健康成長, 相反, 如果佢成日見到打打罵罵, 反而會可能令佢地將來有暴力傾向添呀!

原文章由 coolman008 於 08-6-12 12:47 發表
男人打女人是不可原諒, 無論所持的理由是什麼都不可接受, 且再加上有第三者! 離開他吧! 雖然會變成單親家庭, 只要有愛, 小朋友也可健康成長.

複式洋房

原文章由 lawmayattsz 於 08-6-12 11:28 發表
我老公自從還晒所有債後,呢三年黎我已經發現左兩次佢同第二個女人有野....第一次那個而家冇事...但估唔到今年新年後,俾我發現佢同一個女人每天通電話不下二十次,還要短訊數十次。係追問之下,到而家為止佢都唔認;曾經打電 ...

再打你就報警,離婚就要佢比瞻養費,仔囡就自己要,千祈唔好比仔囡冒險跟佢,最多辛苦d,但仔囡會知道邊果對,邊果錯!
通常呢d人,你要佢認錯就難,理由多多,黑白不分,總之佢就一定有理由,佢d理由幾唔合理都一定係理由,唔使理佢,盞激死自己!保重!

大宅

lawmayattsz

why u believe that they will help u ? dont stupid la !
they are family not u ! why all husband like that ?

咄咄逼人

子爵府

好媽媽勳章

其實唔係你奶奶唔幫你...而係個個係佢個仔...佢無理由叫你地離婚...所以就叫你忍...

[url=http://lilypie.com][img]

別墅

你屋企人知道嗎? 佢地有咩諗法 ? 或者你既朋友有冇咩意見俾到你 ? 總之係仔女面前打你, 就點都唔可以忍落去.

別墅

佢D屋企人咁講正常呀, 因為果個係佢個仔, 自已細佬麻..明明吾岩都會幫住晒架啦, 有幾多個真係會做到幫理不幫親架.. 算吧啦, 吾好唸住靠佢屋企人

其實仲忍乜野呀, 一個男人有外遇已經吾岩, 仲要打老婆GE男人....簡直可恥!

忍.....吾係下哇...

子爵府

認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 15週年勳章

樓主...你要堅強..不如搵社工幫下你...始終打人就係唔得架.

伯爵府

d咁嘅男人, 粗口脾氣差, 日日落bar, 溝女, 打女人, 仲要黎做乜?! 仔女有佢le個daddy仲衰, 成日見到佢打媽咪, 又唔顧家, 完全俾唔到正面的身教俾仔女, 影響仔女的成長, 仲衰過單親家庭. 就係為左仔女, 先至更加要離開佢. 佢屋企人梗幫住佢架, 佢駛理佢屋企人喎. 打老婆點可以忍?! 再有打人事件, 一於報警, 搞大件事, 到時實有社工幫你, 同埋有好多意願機構可以幫到你的, 所以你無屋企人都唔駛擔心架, 一定唔可以忍落去呀, 對你和仔女都唔好.

大宅

樓主…你唔好再留佢身邊啦…佢再打你,你即刻去報警…驗傷…報左警應該會有社工個D幫你架…唔好擔心咁多野,再咁落去…你同小朋友都唔會有好結果…

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

如你有能力,帶埋仔女走啦
老公個心唔係你度

禁止訪問

男爵府

奶奶信唔過架, 試下佢個女俾佢老公打, 睇下佢會唔會個女...忍:;pppp:

洋房

樓主,我同你有相同的遭遇,c6以前成日罵我,有時仲會出手打我,我同佢家姐講,根本無用,佢哋只會說:唔係既,佢都對屋企都好好,再唔係就話:如果我細佬打你,你咪報警囉,我地都幫唔到你架,但今次當我報警後,佢家姐就求我同差人講撤銷控罪,我唔肯,就即刻變臉,不單止冷言冷語,而c6仲同我話,佢家姐已經攞哂d單出嚟,準備隨時問我攞翻層樓,又話如果佢要坐監,佢家姐已預咗攞幾十萬出嚟幫佢打官私,我聽完c6講呢d說話後,成個人都呆咗,點解世界上會d咁無人性既屋企人,我都係孤兒,無自己屋企人幫,所以我都好心淡,再不會對佢d屋企人有任何寄望,希望你都睇開d,以後唔好再指意同佢屋企人講心事,尤其是真心說話,有咩就要同自己最好最幫你的朋友說。

大宅

試下搵第三者既c6, 同佢king下

首頁

尾頁

跳至