親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

男爵府

引用:

原帖由 Jodi_妹妹 於 15-04-07 發表
請問好玩,值得去嗎?Thx!

大宅

我們因買咗票入館, 所以沒有行去玩水區, 因同行老人家攰. 我們逗留差不多 4個鐘. 遠看見D 小朋友玩得好開心, 但這個好像比 ZOO 小 和簡單.
p.s. 我小孩 6歲

大宅

回覆 Jodi_妹妹 的帖子

上次帶左小朋友去玩,佢玩得勁開心。

唔洗錢的,最好帶泳衣畀小朋友。因為係淡水,所以我地玩完換返衫就走。

男爵府

引用:回覆 Jodi_妹妹 的帖子上次帶左小朋友去玩

原帖由 yokeeland 於 15-04-08 發表
回覆 Jodi_妹妹 的帖子

上次帶左小朋友去玩,佢玩得勁開心。
唔駛錢?請問點解有門票賣?是否門票是只看花卉展?咁晚上燈飾又要否買票入場?Thx!

大宅

回覆 cheukyingmama 的帖子

Garden By The Bay 有好大部分的AREA係唔洗錢參觀。只有兩個室溫展館 Flower Dome A & Cloud Forest 要入場費。

男爵府

回覆:Garden by the bay 也有得玩水

原來係咁。請問你有冇入去睇花同晚間燈飾?10歲會喜歡嗎?Thx!

大宅

引用:原來係咁。請問你有冇入去睇花同晚間燈飾?

原帖由 cheukyingmama 於 15-04-08 發表
原來係咁。請問你有冇入去睇花同晚間燈飾?10歲會喜歡嗎?Thx!
我就無入館睇,只係睇晚間嘅燈飾show都幾靚值得睇架

大宅

我有買飛入場,兩個館我都鍾意,我的小朋友四歲,同佢講解不同的花佢都有耐性。鍾唔鍾意就係好個人的。另一個展館有大瀑布,又有空中天橋,都係不錯的體驗。

我們花了大半天在Garden By The Bay,夜晚睇埋燈飾,食埋晚飯先走。

男爵府

Thanks all!

大宅

引用:回覆 cheukyingmama 的帖子我有買飛入場,

我有買飛入場,兩個館我都鍾意,我的小朋友四歲,同佢講解不同的花佢都有耐性 ...
Garden by the bay, 有乜食?我帶6299同19個月仔仔去,其實咁細,仔仔要著泳衣嗎?定著t shirt加游水片片都得?因為買泳衣又貴,又快唔啱著

別墅

我想問下係skyway 上面睇,定係下面睇靚d呢?我5月會帶5歲半仔同2歲女去。

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

星期日去左, 唔駛錢算唔錯

子爵府

引用:回覆 cheukyingmama 的帖子我有買飛入場,

我有買飛入場,兩個館我都鍾意,我的小朋友四歲,同佢講解不同的花佢都有耐性 ...
請問你係邊到食晚反?

伯爵府

引用:Thanks all!

原帖由 cheukyingmama 於 15-04-08 發表
Thanks all!
因改了行程,買了兩大兩小票的Garden by the bay 最後沒有用到,有限期到19/9/2015,平讓,有興趣pm,謝謝!

男爵府

上年帶仔去,三歲,佢超鍾意,到而家都成日提住去 “mother“ by the bay 玩

大宅

好可惜, 我只有入館, 沒有看夜場, 下次會想再去.

男爵府

熱血勳章 畀面勳章

小朋友會玩得好開心

男爵府

引用:Quote:原帖由 cheukyingmama 於 15-04-08

原帖由 vami 於 15-04-08 發表
我就無入館睇,只係睇晚間嘅燈飾show都幾靚值得睇架
請問晚間show是免費嗎?可入館後,玩水再接住睇燈飾嗎?Thx!

大宅

回覆 ng.vicvic 的帖子

果度有個AREA有幾間食肆,不同國家的菜式都有,我就食中餐。因為好多遊客,都要排一陣隊先有位。

我見有D小朋友冇穿上衣,直接穿條褲仔就玩。我就帶左件連身泳衣畀小朋友 :)

首頁

尾頁

跳至