美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

今日見到個friend, 佢瘦左好多, 問佢點減, 佢話用蜜糖.....
連績三日都唔准食野, 只係可以飲蜜糖, 肚餓都只係飲蜜糖, 三日後就可以回復平時食量, 但呢個方法只可以一個月用一次, 第一個月已經減左5磅, 做左三個月, 就減左17磅喇!!!

唔知有無姊妹試過呢?

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 barbie公主 於 09-10-22 22:06 發表
今日見到個friend, 佢瘦左好多, 問佢點減, 佢話用蜜糖.....
連績三日都唔准食野, 只係可以飲蜜糖, 肚餓都只係飲蜜糖, 三日後就可以回復平時食量, 但呢個方法只可以一個月用一次, 第一個月已經減左5磅, ...

好野wor, 無餓c !
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

複式洋房

個胃頂得住冇呀???

水晶宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

雖然減得快 , 但咁樣好唔健康

大宅

我朋友其實係唔餓得, 一餓就會胃痛同暈,所以佢都攪左好耐先去試(因為佢眼見身邊有幾個朋友都掂), 點知佢真係一肚餓就就飲蜜糖, 唔單只唔肚餓, 仲無胃痛添喎!!!

大宅

小龍女

大宅

係喎.... 我都唔醒起添!!!

水晶宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

原帖由 鑰匙 於 09-10-22 23:39 發表
小龍女

練仙 ???

男爵府

環保接龍勳章

好似唔係用普通蜜糖, 是否用maple syrup 楓樹糖槳?

珍珠宮

2018復活節勳章

我試過,係得ga, 皮膚重光澤在好多tim

一覺得餓,就食蜜糖,我成匙咁食然後用水送, 食幾多冇所謂, 食到你唔覺餓未唔食住, 冇定咩時候食or食幾多份量.

不過, 之後反彈重勁喎!!!!

我基本上個d乜乜食嘢減肥法都試過晒咁濟, 其實個個都work ga, 只係邊個瘦多d

但係如果你完在個療程唔忍口, 包你全部都會反彈, 重肥過/重過之前

只係lee個蜜糖減肥法個皮膚係冇啞色, 其他個d食得多d skin toon 會暗o

大宅

原帖由 fishes 於 09-10-23 10:45 發表
我試過,係得ga, 皮膚重光澤在好多tim 一覺得餓,就食蜜糖,我成匙咁食然後用水送, 食幾多冇所謂, 食到你唔覺餓未唔食住, 冇定咩時候食or食幾多份量. 不過, 之後反彈重勁喎!!!!

我基本上個d乜乜食嘢減肥法 ...

thank you 你呀, 咁我都可以搵三日試下先!!!

複式洋房

原帖由 barbie公主 於 09-10-22 22:06 發表
連績三日都唔准食野, 只係可以飲蜜糖, 肚餓都只係飲蜜糖, 三日後就可以回復平時食量, 但呢個方法只可以一個月用一次, 第一個月已經減左5磅, ...

好耐之前在圖書館借過一本書,冇記錯應該係日本譯本。 書內好清楚列出此減肥法的種種,有用家實例、並有醫生(聲稱)分析,好似好掂咁,耐何要三天只吃蜜糖,我自問實在冇咁好恒心。

若有興趣的姊妹不妨先借書參考一下才再決定。(書名好似叫"蜂蜜/蜜糖減肥法")

珍珠宮

原帖由 venlee28 於 09-10-23 12:35 發表

好耐之前在圖書館借過一本書,冇記錯應該係日本譯本。 書內好清楚列出此減肥法的種種,有用家實例、並有醫生(聲稱)分析,好似好掂咁,耐何要三天只吃蜜糖,我自問實在冇咁好恒心。

若有興趣的姊妹不妨先借書參考一下才再決 ...

我試過係 work架~ 一星期瘦咗好似7磅到~ 我冇反彈番.

男爵府

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

I want to try too. Which honey u eat? thx^^

大宅

記得以前看過本書講蜂蜜減肥, 佢話是健康斷食, 用2匙蜜糖開水代餐, 可以每日3餐連續3日或 選每日其中一餐要試1week, 之後要慢慢恢復流質食物, 才到固體食物. 等身體腸胃可以休息.

我自己試過每日一餐, 真不覺肚餓, 不過最後失敗了.

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

咁食法會唔會糖份多得滯呀?

大宅

原帖由 tiktikmama 於 09-10-23 15:10 發表

我試過係 work架~ 一星期瘦咗好似7磅到~ 我冇反彈番.

一星期瘦咗好似7磅?? 咁多?? 咁係咪果個星期搵三日只係飲honey??

大宅

原帖由 cherrry 於 09-11-16 23:07 發表
咁食法會唔會糖份多得滯呀?

蜜糖中有"寡"糖和一些營養, 對人體有益, 你可到圖書館找書看看份量.

大宅

同絕食無分別

珍珠宮

原帖由 chingching03 於 09-11-16 23:45 發表

一星期瘦咗好似7磅?? 咁多?? 咁係咪果個星期搵三日只係飲honey??

係呀~~

但係食完整3日之後,復食都係一個重點, 因為腸胃清晒,食得油膩會好易肚瀉,所以3日後係要食得清淡先 ok~

首頁

尾頁

跳至