自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

子爵府

大6人你真係令我大開眼界,係呢度成日見d jm話佢哋,我未遇過,昨日係迪迪尼終於都見識到啦!

1. 去到門口,工作人員比咗2個掛bb車的名牌我(我有2bb),建議我只好泊係指定位置,會有專人幫我睇車!入到去,有時唸住見有bb車位就泊,d工作人員見到都會好緊張提醒我泊去有人看管嘅地方!見d看管bb車嘅工作人員就慘,烈日當空無遮無蓋企係度幫我哋睇車,真怕佢哋會中暑!

2. 一入去!OMG9成係大6人,周圍都要排長龍,仲要比人打尖!

3. 去睇米奇舞台劇,由於下午12:45有一場,我哋12:40先到,但已截人龍及已入場,有一大6女人係度罵d守門口嘅工作人員(45人,有男有女,但都係好細個)我聽到佢講最多個句係「我都係比咗$入嚟玩,仲咩人哋可以入我唔可以?我有比$架!有無搞錯?都離哂譜架!」人哋已經話已滿額建議佢睇下場,佢仍然重覆又重覆咁係度嘈,唔通佢真係以為嘈同惡人哋就會比你入咩?d工作人員可能已經見慣,所以好好笑容咁安撫佢!真係以為比咗$大哂!!

4. 入去睇米奇劇場,d6女人,好多都即刻除鞋然後「long腳」坐已經睇到想嘔!完場時,個場未會噴d彩帶出嚟嘅!嘩!d6小朋友及大人即刻你爭我搶係度搶d彩紙!有個都係大6嘅女人係度用普通話叫「你哋唔好咁啦!d嘢無用嫁!」但無人理佢!我個女(4)見到都嚇親!

5. 去玩巴斯光年,嘩!一入去成個門口位都係飲品樽、杯、垃圾係地上,我個女又問我「點解會整到咁污漕?點解唔掉去垃圾桶?」

6. 排隊時後面d6又係度搞我個女同個仔,又話得意,又問我佢哋幾大?我出於禮貌都有答佢,點知同我仔女玩嗰個女仔玩玩吓又迫住我仲想打尖,我阿爸已經勁唔like,當個女人又同我講嘢時,我阿爸即刻推我行前面,唔想我同佢哋講嘢!

7. 最驚嚇係,c6同阿女同我個菲姐排隊玩小飛象時,前面有個大約4歲嘅大6女孩話C’,佢個大陸阿媽竟然叫佢係地上痾!個女痾完個阿媽跟手用紙巾拿起d ‘C’然後比佢c6掉去垃圾桶!(我今日話比我姑媽知,佢話個大6女人會拿起去掉已經係有d公德心啦!)c6話比我知時,佢都話好驚嚇,連阿菲姐都問我點解d人會咁?排隊時又周圍走周圍撞人!我都唔知點問佢!唉!我個女都被呢d情景嚇親呀!

唔好意思,打咗咁長編,但實在不吐不快,d外國遊客見到我都覺無面,好想即刻話過佢知我係HK人呀!

今日同阿女去太空館又係9成大6人。唉!

子爵府

好媽媽勳章

大宅

火星巧危險.....地球人都係返番地球好啲!
母乳餵哺
健康成功第一步

水晶宮

wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

7. 最驚嚇係,c6同阿女同我個菲姐排隊玩小飛象時,前面有個大約4歲嘅大6女孩話 ‘急C’,佢個大陸阿媽竟然叫佢係地上痾!個女痾完個阿媽跟手用紙巾拿起d ‘C’然後比佢c6掉去垃圾桶!(我今日話比我姑媽知,佢話個大6女人會拿起去掉已經係有d公德心啦!)我c6話比我知時,佢都話好驚嚇,連阿菲姐都問我點解d人會咁?排隊時又周圍走周圍撞人!我都唔知點問佢!唉!我個女都被呢d情景嚇親呀!

bobonico  呢個真係好驚  發表於 11-8-3 23:35
may.bb  咁你見到奇景嗎?  發表於 11-8-3 21:23
sillything  我噚日都喺度呀,真係超多大6人.  發表於 11-8-3 19:45

侯爵府

佢地有咩做唔出......

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

咁大個都周街痾屎~OMG~~
比我會即時影低個奇景~~

lwh135135  佢係話個大6女人個女,我諗個3,4歲的小妹妹  發表於 11-8-3 20:36

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

子爵府

好媽媽勳章

回覆:cheese08 的帖子

真係想嘔....

侯爵府

屙c都得? 你唔即刻大聲叫工作人員黎鬧佢地

用戶要求終止服務

好媽媽勳章

有冇人出聲話佢呀?排緊隊痾屎...應該好多人見到
我會影低佢!!!

may.bb  因為成條隊差唔多全部大6人,所以c6話無人出聲!c6怕被人「圍」都唔敢聲  發表於 11-8-3 18:42

男爵府

回覆:may.bb 的帖子

好恐佈呀!下個星期我都去玩,我真系唔想見到佢地。今次我一定要忍住叫自己唔好出聲話佢地"慳返啖氣"。我都諗到點對付依班老套大6人,佢碰我背隻,我就索性放鬆自己,得佢受吓我d重量,佢迫我,我就踩實個地,想打尖,我唯有借座聾耳陳對耳,咩都聽唔到。用把口對付佢地,真系慳返啖氣,學老公話"佢地真系影衰哂我地d中國人"。

這是不可能的,其實"凡事都能"...................

用戶要求終止服務

好媽媽勳章

kitty-hello 發表於 11-8-3 17:50
好恐佈呀!下個星期我都去玩,我真系唔想見到佢地。今次我一定要忍住叫自己唔好出聲話佢地"慳返啖氣"。我 ...

我成日都諗.....如果佢地咁樣,我即刻一輪咀英文飛埋去...佢地識唔識博?會有咩反應呢?哈哈...

伯爵府

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章

very scary! I will complain to the staff in there and kick them out!

Polluted the area is always contravene to the rule set in HK Disneyland la!

may.bb  我都有想即刻叫staff,不過大6女人已「清理」現場嘛!  發表於 11-8-3 18:43

大宅

畀面勳章

回覆 may.bb 的帖子

你姑媽講得無錯, 佢地肯執番舊C已經好有公德心!

但同一句說話我尋晚先同我仔講過, 係樓下路邊亞仔見到狗主用報紙執番佢隻狗既便便, 但就咁掉入垃圾桶, 亞仔問乜吾係要掉入狗糞箱咩, (附近無嘛.....), 不過佢肯執番已經好有公德心! 如果吾係我地好可能會踩到......

偉大既祖國同胞, 再向你們致敬!

禁止訪問

珍珠宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

大宅

琥珀宮

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

如晴報或任何記者刊登此留言, 必追究。因為我唔認為係度講就預左比人抄!!!

禁止訪問

男爵府

減齡達人勳章

首頁
12345...6

尾頁

跳至