心聲留言

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

畀面勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章

Tang :

Funfun報料話bossini 小童羽絨減實 $350.-/pcs
生日月, 開心過

水晶宮

Bobo,你講到咁深奧加. 我都唔明

咁唔要咁高級啦, 入門級C9仔玩的有咩好介紹, 睇落都好似cannon好D 或者 fujifilm ?

原帖由 bobo 於 09-11-18 15:17 發表

雪文, 教我影相果個亞 sir 話 S90 唔好架, 比 G11差, 唔好買, 要買, 買 G11 啦, 不過G11個扭鏡都幾易壞(都係亞SIR 講架, 佢話佢有D 學生用左9個月就壞左啦), 我佬就買左G10, G10 千四萬像, 亞SIR 話太多, 較到ISO ...
生日月, 開心過

水晶宮

Before Dec 13,09

原帖由 MM2005 於 09-11-18 15:14 發表
雪文
你幾時要金沙嫁??
生日月, 開心過

水晶宮

佢個簽名檔係 狗仔來加 ?????

原帖由 MM2005 於 09-11-18 15:12 發表

吓.....dog.......我睇到一舊雲呀???

生日月, 開心過

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 雪文 於 09-11-18 15:19 發表
Bobo,你講到咁深奧加. 我都唔明

咁唔要咁高級啦, 入門級C9仔玩的有咩好介紹, 睇落都好似cannon好D 或者 fujifilm ?

入門果 D 我唔知呀, 我依家用緊果部係我公司 ANNUAL DINNER 抽返來o既, 有得用我就得架啦, 不過影出來都好靚, 我係嫌佢 zoom 得唔夠大囉, 有時係台下影亞仔影唔到近鏡

亞仔依家朗誦比賽中呀, 希望佢唔會有咩甩漏啦, 佢有 d 緊張呀

水晶宮

bobo : 咁可否有時間問下教你影相個亞sir呀, 或者你老公. 通常鐘意影相D人會有留意加. 唔該.

你而家係公司定出面睇緊亞仔比賽呀 ? 祝佢成功 !

原帖由 bobo 於 09-11-18 15:24 發表

入門果 D 我唔知呀, 我依家用緊果部係我公司 ANNUAL DINNER 抽返來o既, 有得用我就得架啦, 不過影出來都好靚, 我係嫌佢 zoom 得唔夠大囉, 有時係台下影亞仔影唔到近鏡

亞仔依家朗誦比賽中呀, 希望佢唔 ...
生日月, 開心過

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 雪文 於 09-11-18 15:27 發表
bobo : 咁可否有時間問下教你影相個亞sir呀, 或者你老公. 通常鐘意影相D人會有留意加. 唔該.

你而家係公司定出面睇緊亞仔比賽呀 ? 祝佢成功 !

我 friday 睇下問唔問到亞 sir 先, 我緊係係公司啦, 如果唔係點同你 chat 遮, 我今個月要請太多假啦, 唯有放棄大仔 d 比賽, 由工人帶去囉, 明天同 30號都要陪細仔出賽呀, 我都希望佢順利過渡, 唔用高分, 合格就得架啦, 叫做對老師有個交待 ma

水晶宮

我以為你用手提電腦嘛.

咁大仔有無話你偏心呀 ? 二日都陪細佬.

我都無晒假了, 亞囡仲有個華廈盃朗誦, 我諗住都唔參加, 無人帶去.

比賽-我諗住要有成績加, 不過我得把口, 都無時間train囡, 由佢係學校綀.

原帖由 bobo 於 09-11-18 15:29 發表

我 friday 睇下問唔問到亞 sir 先, 我緊係係公司啦, 如果唔係點同你 chat 遮, 我今個月要請太多假啦, 唯有放棄大仔 d 比賽, 由工人帶去囉, 明天同 30號都要陪細仔出賽呀, 我都希望佢順利過渡, 唔用高分, 合格就得 ...
生日月, 開心過

子爵府

原帖由 雪文 於 09-11-18 14:49 發表
jasonbaba : Canon 新果部 S90 幾好wor.心思思想要呢部, 但3xxx, 超出預算.

我無留意呀, 幫唔上忙啦, 不過如果係新model, 我唔會買, 我好多時都唔中意追新的野....

原帖由 MM2005 於 09-11-18 14:55 發表

????
咁gigi1227是你老婆呀,
你一個戶口兩個人用?????

係呀, 其實好多時都係cd-rom , 間唔中問野或有野幫到人先會出post或回覆

原帖由 雪文 於 09-11-18 15:10 發表
無禮盒都OK啦. Thank you.

gigi-我諗係jasonbaba隻dog dog名, 唔知有無估错.

唔知算唔算估啱呢, 咁事實我老婆gigi 係狗年出世, haha

原帖由 MM2005 於 09-11-18 15:12 發表

吓.....dog.......我睇到一舊雲呀???

水晶宮

真係你老婆呀.

我都係 dog dog來加, 但應該大你老婆一輪.

原帖由 gigi1227 於 09-11-18 15:36 發表

唔知算唔算估啱呢, 咁事實我老婆gigi 係狗年 ...
生日月, 開心過

子爵府

原帖由 雪文 於 09-11-18 15:39 發表
真係你老婆呀.

我都係 dog dog來加, 但應該大你老婆一輪.

翡翠宮

牛年勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 gigi1227 於 09-11-18 15:36 發表

我無留意呀, 幫唔上忙啦, 不過如果係新model, 我唔會買, 我好多時都唔中意追新的野....

係呀, 其實好多時都係cd-rom , 間唔中問野或有野幫到人先會出post或回覆

唔知算唔算估啱呢, 咁事實我老婆gigi 係狗年 ...

嘩...你咁勁既,可以加埋一齊來答??我唔識呀!

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 雪文 於 09-11-18 15:35 發表
我以為你用手提電腦嘛.

咁大仔有無話你偏心呀 ? 二日都陪細佬.

我都無晒假了, 亞囡仲有個華廈盃朗誦, 我諗住都唔參加, 無人帶去.

比賽-我諗住要有成績加, 不過我得把口, 都無時間train囡, 由佢係學校綀.

...

佢又無話我偏心, 因我都同佢解釋左, 因佢年年參加, 熟悉晒比賽模式啦, 但細佬就今年先出大場面, 所以我都係要陪下佢o既, 問心講丫, 出得去比賽邊個唔想自己仔女跑出, 但係好多野唔係我地想就可以架 ma, 要睇佢臨場表演o既, 佢地盡左力就得啦, 技不如人都要認命架, 咪當去學下野囉

子爵府

原帖由 MM2005 於 09-11-18 15:47 發表

嘩...你咁勁既,可以加埋一齊來答??我唔識呀!

只係將要回覆的post copy & paste 到同一個回覆便ok

翡翠宮

牛年勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 gigi1227 於 09-11-18 15:49 發表

只係將要回覆的post copy & paste 到同一個回覆便ok

原來如此,多謝指教!

水晶宮

親子王國15週年勳章

有時要上惠州, 返來就忙少少, 這星期不用上, 清閒一些, 我得閒都過來跟她地傾下, 因我中意吃同玩, 又中意買平野, 要多多跟妳地溝通溝通.
原帖由 雪文 於 09-11-18 14:50 發表
Amy, 你好忙咩 ? 得閑上來傾計啦......
[

水晶宮

親子王國15週年勳章

雪文

知唔知幾多%呀? 暖嗎?
我都想買件比囡囡, 佢而家有一件, 係學校要求穿墨綠色, 佢大過左, 唔肯出街著, 女仔真係好念靚.

原帖由 雪文 於 09-11-18 15:18 發表
Tang :

Funfun報料話bossini 小童羽絨減實 $350.-/pcs
[

水晶宮

咁係. 我女第一次出賽, 我都唔知環境會點, 佢會否緊張.

原帖由 bobo 於 09-11-18 15:48 發表

佢又無話我偏心, 因我都同佢解釋左, 因佢年年參加, 熟悉晒比賽模式啦, 但細佬就今年先出大場面, 所以我都係要陪下佢o既, 問心講丫, 出得去比賽邊個唔想自己仔女跑出, 但係好多野唔係我地想就可以架 ma, 要睇佢臨場 ...
生日月, 開心過

水晶宮

特等打咗電話俾 Fun,佢話唔知道幾多%, 無留意. 只是話買滿400減一百, 800減二百. 同埋加 49元換個sinomax的pillow.

你哋學校墨綠色呀, 我仔個件係呀( 長身), 但學校唔俾著呢隻色. 要dark blue & black. 你有無同可以我交換

我而家計來一家人返惠州車費都要成千銀, 所以無咩特別事都唔會上. 加上我62 上咗天堂後, 我好 返個間屋, 怕再半夜听到叮噹聲

原帖由 amychoi 於 09-11-18 15:56 發表
雪文

知唔知幾多%呀? 暖嗎?
我都想買件比囡囡, 佢而家有一件, 係學校要求穿墨綠色, 佢大過左, 唔肯出街著, 女仔真係好念靚.
生日月, 開心過

水晶宮

我個女好難好難得默書 100分. 我借機話今晚要賀賀佢, 出街食
生日月, 開心過

首頁

尾頁

跳至