懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

原帖由 utopian 於 09-5-28 01:39 發表

俾佢落地自己玩得唔得架? 我小B唔係扭落地,係見我地食佢又要食.....如果放佢落地墊,佢就會走過嚟飯枱叫mum mum.... 俾幾粒飯佢,佢就好快食完又叫過! ...

我都係咁, 我個女只要有野食俾佢就可以坐定同我地一齊食
welcome to my blog http://hk.myblog.yahoo.com/michell-diary

男爵府

原帖由 iamkit 於 09-5-28 08:31 發表
旺角荷花聽日門欄$249,有無人會去排隊??

我上個星期係citybaby買左..激c我...

男爵府

原帖由 奶皇包 於 09-5-28 14:22 發表

我都係咁, 我個女只要有野食俾佢就可以坐定同我地一齊食

我要帶埋姐姐去先有啖好食呀..

大宅

好媽媽勳章

原帖由 奶皇包 於 09-5-28 14:20 發表

我試過一次一個人帶個女出去飯局, 真係冇啖好食, 都係趁d朋友帶咗個女出去玩先可以食野, d野都凍晒, 試過一次怕怕, 冇兩個人一齊都唔掂

我成日都一個人帶亞女周圍去, 真係無啖好食, 當減肥囉

大宅

好媽媽勳章

原帖由 TVb08 於 09-5-28 16:05 發表

我上個星期係citybaby買左..激c我...

係咪好有用, 我仲諗緊買唔買

大宅

好媽媽勳章

原帖由 utopian 於 09-5-28 02:16 發表

和光堂真係"好好味"架....我諗會唔會寫明for6個月BB食的餅先至會真係無乜味呢?

而家我只俾星星餅小B食...都好味架,但細粒D,感覺上食得少D....

我個女唔like食和光堂....唔知係咪太甜呢!!!攪到我要食哂呢盒餅~~~

大宅

原帖由 hkclownfish 於 09-5-28 00:16 發表

Kennisw:
唔該哂你同幫奶皇包幫我地預備小禮物!

唔洗客氣啦!希望大家會鍾意.

大宅

原帖由 hkclownfish 於 09-5-28 00:26 發表

翰汶肚痾醫生有無話點解? 都痾左個幾星期。我大女15個月時中左輪狀病毒,上吐下潟。當時只可以飲豆奶,同埋飲醫生開的電解質粉沖水飲。

食麥皮、瘦肉粥和飲豆奶都應該夠營養,都只係過渡期,等佢好番就可以食正常餐。咁翰 ...

多謝關心!醫生就話可能食錯嘢或者食咗d唔乾淨既嘢囉!好彩佢無嘔,不過都痾咗成兩個星期喇!計埋今日佢睇咗三個唔同既醫生,希望佢睇呢個醫生會好番啦.佢肯飲豆奶,不過飲咗都痾,我覺得佢瘦咗.

大宅

原帖由 iamkit 於 09-5-28 08:25 發表

肚痾係唔飲得奶,一飲就痾,真係要一0的油都無,所以淨係可以食白粥,不過叫奶奶真係叫到人心都痛埋

有時見佢d便便正常番,不過一比返佢飲奶奶又嚟料.餐餐食白粥,無味佢唔多願食,成日想飲奶,最慘佢飲bb寶礦力同果汁又敏感,即係咩味都無好可憐.

大宅

原帖由 奶皇包 於 09-5-28 14:18 發表

痾咗咁多日咪瘦晒, 我諗你都係俾佢食住白粥先, 等佢清晒先加噃肉落去啦, 唔係佢一路食一路痾都係吸收唔到

真係要狠心d唔好心軟,我同我阿媽就係衰心軟攪到佢咁耐都未好返.

大宅

袓兒,
我未收到可遊張相呀!快d快d send比我啦!

除咗袓兒仲有一位媽咪未比相我,我收到以下既BB相,大家順便睇下有無打錯個BB名:
1)oh_baby ~ Laughing姐
2)小QB ~ 沛君
3)eunices ~Kyle
4)hkclownfish ~ 欣泉
5)pigfat ~ Sani Chu
6)奶皇包 ~ Wing Kiu
7)utopian ~ Darwin Chenug
8)MickeyHeidy ~ Au Hoi Ching
9)deen ~棨哲
10)RURUJOYJOY ~ 恩琳
11)tigel ~顏樂也
12)芒芝芝 ~ 凱蕎
13)cecilia ~(欠BB名)
14)kennisw ~ 翰汶
件小禮物會用大家提供既名打上去,睇下有無打錯字或者串錯.Tks!

大宅

好媽媽勳章

原帖由 kennisw 於 09-5-29 12:18 發表
袓兒,

除咗袓兒仲有一位媽咪未比相我,我收到以下既BB相,大家順便睇下有無打錯個BB名:
2)小QB ~ 沛君
4)hkclownfish ~ ...

OK, 唔該哂

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我都OK...唔該哂kennisw! 我小B個名會唔會太長呢...

大宅

原帖由 RURUJOYJOY 於 09-5-29 08:57 發表

我個女唔like食和光堂....唔知係咪太甜呢!!!攪到我要食哂呢盒餅~~~

佢知你瘦嘛~~

別墅

原帖由 kennisw 於 09-5-29 11:51 發表

有時見佢d便便正常番,不過一比返佢飲奶奶又嚟料.餐餐食白粥,無味佢唔多願食,成日想飲奶,最慘佢飲bb寶礦力同果汁又敏感,即係咩味都無好可憐.

細佬好番d未呀? 冇辦法啦, 忍多陣好快有奶奶食架啦~
http://hk.myblog.yahoo.com/kolo_bobo

大宅

原帖由 kennisw 於 09-5-29 11:51 發表

小朋友唔舒服...做阿媽真係最愁...

大宅

屎正常都要忍多2日,你有無飲過豆奶??難唔難飲??

你會唔會同佢做skin test???

相要等kit返0黎send比你,我send比你佢又會呢樣唔好0個樣唔好~~

越0黎越似"中佬"

肥遊是快樂和互愛
肥遊是友善和氣
肥遊是美麗
個肥臉似紅霞
肥遊像鮮花的笑

大宅

唔怕, 唔怕, 汶仔大把貨仔, 唔慌瘦得去邊 只要快d好番就得喇~~~

原帖由 kennisw 於 09-5-29 11:46 發表

多謝關心!醫生就話可能食錯嘢或者食咗d唔乾淨既嘢囉!好彩佢無嘔,不過都痾咗成兩個星期喇!計埋今日佢睇咗三個唔同既醫生,希望佢睇呢個醫生會好番啦.佢肯飲豆奶,不過飲咗都痾,我覺得佢瘦咗. ...

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 kennisw 於 09-5-29 12:18 發表
袓兒,

2)小QB ~ 沛君
4)hkclownfish ~ ...

之前張相send咗俾包媽,今日再send一次俾妳,睇吓收唔收到啦~

唔該晒~

男爵府

原帖由 RURUJOYJOY 於 09-5-29 08:54 發表

係咪好有用, 我仲諗緊買唔買

好有用,我封左厠所廚房,關左d房門比佢自己一個人係廳玩都ok...

首頁

尾頁

跳至