跳至

首頁

尾頁

子爵府

原帖由 ho_mama 於 09-11-17 16:00 發表
s h u ...咪咁揚先得架!

你homa怕咩揚喎

珍珠宮

醒目開學勳章

我仲要撈架!

原帖由 濼濼媽 於 09-11-17 16:04 發表

你homa怕咩揚喎

子爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章

原帖由 濼濼媽 於 09-11-17 15:49 發表

真係奇怪,我公司有防毒裝ga喎mouth:mouth:" /> mouth:mouth:" />

你公司用邊隻防毒呀?

嗱嗱嗱,咪話我認叻,我真係中毒多過你飯,我剷機次數多到嚇死人,出晒名叫邪花,而家d毒多到嚇死人啦,除咗木馬,仲有僵屍喎,我部腦都裝晒架,咪一樣要成日剷機,而家用緊 360 防毒軟件稍為好小小,好多木馬毒都清到,ok架

子爵府

原帖由 ho_mama 於 09-11-17 16:25 發表
我仲要撈架!

你 hea 住撈啫

子爵府

原帖由 濼濼媽 於 09-11-17 15:51 發表

你小心d呀,整到條腰好煩ga

我呢d 長期勞損嚟架,只有小心d啦,最衰我老公囉,成日攪到個仔唔痴佢,淨係要搵我,你知禮禮好痴身架啦,成日攪到我要就個仔

子爵府

原帖由 禮媽 於 09-11-17 16:38 發表

你公司用邊隻防毒呀?

嗱嗱嗱,咪話我認叻,我真係中毒多過你飯,我剷機次數多到嚇死人,出晒名叫邪花,而家d毒多到嚇死人啦,除咗木馬,仲有僵屍喎,我部腦都裝晒架,咪一樣要成日剷機,而家用緊 360 防毒軟件稍為好小小,好多木馬毒都清 ...

我5g用咩防毒軟件喎

珍珠宮

醒目開學勳章

hea 住撈---好精警傘!

原帖由 禮媽 於 09-11-17 16:39 發表

你 hea 住撈啫

子爵府

原帖由 ho_mama 於 09-11-17 17:40 發表
hea 住撈---好精警傘!

我係代表啦,我認咗第一,留個第2 比你啦

男爵府

畀面勳章

請問你地有無人有教協優惠呀? 我想去買LEGO比亞仔呀, 上網睇過, 好似係吉吉島既77折, 我想下星期去買呀......
佢好似可以訂左先出去攞, 如果係都幾好, 唔使驚無款

子爵府

小一自行分配學位下周放榜
(星島)2009年11月20日 星期五 14:12

全港各官立及資助小學將於星期一公布有關2010年9月入讀小一的學校自行分配學位取錄名單。
教育局發言人今日表示,今年有41,554名兒童申請官立及資助小學的自行分配學位,有20,461名兒童獲派此類學位。其中屬於有兄姊在該校就讀或父母在該校任職類別共8,818人,餘下11,643人則屬按「計分辦法準則」分配類別。
教育局提醒所有曾經為子女申請自行分配學位的家長,應於星期一(11月23日)或星期二(11月24日)上午9時至下午5時,攜同小一入學申請表的家長副本,前往所申請的小學查閱申請結果。
獲得自行分配學位的兒童,其家長須於星期三或星期四(11月25或26日)學校辦公時間內,前往所申請的小學辦理註冊手續。家長須注意個別學校的註冊程序及要求,例如須攜帶小一入學申請表的家長副本及兒童相片的數目等。
發言人表示,家長若因要事不能在上述指定期間辦理註冊手續,必須事先與學校負責人聯絡,以便作出適當安排,否則將視作放棄該學位論。
根據小一入學統籌辦法,所有官立及資助小學的自行分配學額約為該校小一學額總數的百分之五十,餘下的百分之五十學額將留待稍後統一派位階段時分派。
發言人補充說,教育局會於明年1月中旬以書信通知未能獲得自行分配學位,及只準備參加統一派位的申請者,於1月23或24日前往指定的統一派位中心,辦理選校手續,以便進行統一派位。
他提醒所有家長,曾經獲派小一學位的兒童,日後不可再次重新參加小一入學統籌辦法。

子爵府

啱啱睇到呢段新聞呀,有d 緊張tim >~<

子爵府

原帖由 Denise_Chan 於 09-11-20 13:36 發表
請問你地有無人有教協優惠呀? 我想去買LEGO比亞仔呀, 上網睇過, 好似係吉吉島既77折, 我想下星期去買呀......
佢好似可以訂左先出去攞, 如果係都幾好, 唔使驚無款
...

買咩lego呀?

禁止發言

男爵府

畀面勳章

細細粒, 砌直昇機, 屋, 車嗰d呀, 亞仔近排興玩呢d, 係吉吉島買好貴呀, 砌出嚟手板咁大就百幾二百蚊, 係教協買會有折, 可以省得幾多得幾多啦

原帖由 禮媽 於 09-11-20 17:10 發表

買咩lego呀?

子爵府

原帖由 Denise_Chan 於 09-11-20 20:58 發表
細細粒, 砌直昇機, 屋, 車嗰d呀, 亞仔近排興玩呢d, 係吉吉島買好貴呀, 砌出嚟手板咁大就百幾二百蚊, 係教協買會有折, 可以省得幾多得幾多啦

...

哦,之前toyrus 做出血價你又唔買?嗰時買好平喎

教協我而家唔識人,或者幫你問吓

子爵府

原帖由 HappyHelena 於 09-11-20 17:38 發表
希望星期一大家既小朋友都入到心水既小學!!!

我心情好緊張呀,我琴日先同老闆講要攞定幾日假,希望可以入到去註冊啦

大宅

原帖由 禮媽 於 09-11-21 09:33 發表

我心情好緊張呀,我琴日先同老闆講要攞定幾日假,希望可以入到去註冊啦

我都攞咗25/11放假一天.

男爵府

畀面勳章

係咩......我唔知有出血價添

原帖由 禮媽 於 09-11-21 09:32 發表

哦,之前toyrus 做出血價你又唔買?嗰時買好平喎

教協我而家唔識人,或者幫你問吓

男爵府

畀面勳章

all:

你地邊個first round 入左呀?
我地入唔到呀

子爵府

原帖由 Denise_Chan 於 09-11-23 11:13 發表
all:

你地邊個first round 入左呀?
我地入唔到呀

禮禮入到胡上,ki lok 入咗保梁周上

首頁

尾頁

跳至