親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

剛剛在cheap ticket.hk網站揾到D平機票,請問有冇jm試過喺到book 㗎,穩陣
嗎?

侯爵府

HLDMaMa 發表於 12-7-25 12:08
回覆 焯媽媽 的帖子

你去Paris 既一個outlet,買好多longcharm袋。我想問除咗lee 個牌子外,多唔多其他名牌 ...
la vallee village,

http://www.lavalleevillage.com/zh/brand-directory/brand-directory?

有很多牌子的, 只係無D大牌子, 如LV, CHANEL, HERMERS,,

之前係有ANGES B的, 不過最近執了..

HLDMaMa  Thanks  發表於 12-7-26 11:39

複式洋房

回覆:重遇歐洲, 戀上南法薰衣草, 擁抱克羅地亞, 再踏許願池 !

請問去歐洲咁多個國家,如果用電話上網,是不是每到一個國家都需要買卡?

侯爵府

引用:請問去歐洲咁多個國家,如果用電話上網,是

原帖由 miriamwong 於 12-07-26 發表
請問去歐洲咁多個國家,如果用電話上網,是不是每到一個國家都需要買卡?

...
你打算係hk買,定還是去到歐洲買?

如果係hk買,我用開pccw!
如果係iphone,要把咭剪細!

BTY,我上網多數用wifi,用來上網,打電話都唔使$!

侯爵府

miriamwong 發表於 12-7-26 03:36

...
我用呢張咭來打電話的, 只須40元一張, 面值有150元,

老公係鴨記買的,

而我一般BOOK的酒店, 一定要有WIFI, (因我極需要), 所以我都會係酒店上網的, FB, BK等..

歐洲一般的麥記, CAFE, 都有FREE WIFI , (羆馬麥記無FREE WIFI的)

侯爵府

引用:Quote:原帖由+miriamwong+於+12-07-26+發表

原帖由 焯媽媽 於 12-07-26 發表

請問你嗰張pccw$150係咪可以上網同打長途電話?我主要想到當地時用來confirm hotel,或in case同老公走失時互相聯絡。如果我倆都用呢張咭,要打俾對方,係咪都係長途,要打852?另,一張咭大概可用幾日?

侯爵府

引用:Quote:原帖由+miriamwong+於+12-07-26+發表

原帖由 焯媽媽 於 12-07-26 發表

另外請問有咩app係用wifi可打電話?skype?係咪要對方有裝同一個app先得?咁可否打當地固網電話?好多白痴問題,唔好意思。thank you!!

侯爵府

引用:Quote:原帖由+焯媽媽+於+12-07-26+發表你打

原帖由 montea 於 12-08-28 發表
請問你嗰張pccw$150係咪可以上網同打長途電話?我主要想到當地時用來confirm hotel,或in case同老公走失時 ...
這張電話卡我和老公各一限。係外國只可以打電話。好似唔可以用來上網的。對打的話, 2個都當長途,忘記了點打,因為要打很多數字才打對方的電話號碼的。

侯爵府

引用:Quote:原帖由+焯媽媽+於+12-07-26+發表你打

另外請問有咩app係用wifi可打電話?skype?係咪要對方有裝同一個app先得?咁可否打當地固網電話?好多白痴 ...
你可以睇下viber.兩個電話都要裝,可透過wifi當長途電話打

侯爵府

另外請問有咩app係用wifi可打電話?skype?係咪要對方有裝同一個app先得?咁可否打當地固網電話?好多白痴 ...
因為我所有酒店。機票。火車證一早係網上處理了,我無打過當地電話。

侯爵府

引用:Quote:原帖由+montea+於+12-08-28+發表請問

原帖由 焯媽媽 於 12-08-28 發表
這張電話卡我和老公各一限。係外國只可以打電話。好似唔可以用來上網的。對打的話, 2個都當長途,忘記了點打 ...
我睇你張相以為可上網,不過我都book 哂有wifi 嘅apartment. Thank you!

侯爵府

montea 發表於 12-8-28 21:08
我睇你張相以為可上網,不過我都book 哂有wifi 嘅apartment. Thank you!

老公話想上網的話, 只可以係HK上網, 但就可以打長途電話!!

歐洲一般CAFE都有FREE WIFI, 麥記多數都有, 但我去羅馬時, 麥記, 機場都無FREE WIFI

侯爵府

引用:Quote:montea+發表於+12-8-28+21:08+我睇你

原帖由 焯媽媽 於 12-08-28 發表
老公話想上網的話, 只可以係HK上網, 但就可以打長途電話!!

歐洲一般CAFE都有FREE WIFI, 麥記多數都有, 但 ...
Thank you! 係咪要去鴨尞街買先有?去pccw shop買得唔得?

侯爵府

引用:Quote:原帖由+焯媽媽+於+12-08-28+發表老公

原帖由 montea 於 12-08-29 發表
Thank you! 係咪要去鴨尞街買先有?去pccw shop買得唔得?
去鴨記買只需40元。去pccw我唔知要唔要98元一張呢!

侯爵府

引用:Quote:原帖由+montea+於+12-08-29+發表Than

原帖由 焯媽媽 於 12-08-29 發表
去鴨記買只需40元。去pccw我唔知要唔要98元一張呢!
Icic! Thanks!

首頁

尾頁

跳至