自由講場

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

引用:Quote:原帖由+pigpig+於+12-07-16+發表我女

原帖由 puicps0614 於 12-07-16 發表
我都信有正反兩方面,上次我咪話要學你咁第日囡囡大啲就俾企學用較剪,我媽一聽到已經即時反對,話囡囡邊度 ...
唔試過點知做5黎?我支持放手俾小朋友試任何嘢

My Two Princess

禁止訪問

睛靈勳章

男爵府

我一定唔得! 要教佢咩野玩得,咩野係唔玩得。你要比佢知朱古力醬係食,cream係要黎搽面。以前我個細女都好鐘意玩cream, 搽到成手都係,我會鬧架,佢而家唔敢玩喇!

公爵府

引用:Quote:原帖由+mandysio+於+12-07-16+發表玩

原帖由 pigpig 於 12-07-16 發表
我女冬天唔濕身,因為,我講明一濕就返入屋!夏天佢點都0K!
冬天佢多數都係backyard玩泥,佢好鐘意拎個產仔,係同一個地方係咁產

禁止訪問

玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:Quote:原帖由+puicps0614+於+12-07-16+發表

子爵府

朱古力醬就唔會比小朋友玩, 但cream 我就會比佢地沖完涼後自己搽

禁止訪問

畀面勳章

版主 的帖子

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:我係怪獸家長嗎 ?

唔係玩具, 唔會比佢玩

伯爵府

唔會喇,如果佢拎黎食都幾危險

男爵府

畀面勳章

引用:過去的+weekend+同C6+嘈到無停,+昨晚又為左

原帖由 ope 於 12-07-16 發表
過去的 weekend 同C6 嘈到無停, 昨晚又為左湊仔, 嘈足幾個鐘.

我個仔, 好鐘意玩我 d lotion, 有時比佢自 ...
講真,我唔會俾小朋友玩食物或cream, lotion, 我唔係怕污穢麻煩,只係我要佢由細明白呢啲野係唔係用黎玩!
要玩,佢可以玩水彩泥膠!

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 15週年勳章

其實玩呢d唔係危險野都無所謂~~~但比我一定唔會玩,玩完成身都係又要執手尾辛苦自己,我會揀玩d唔駛囉自己來攪既野囉~~~

樓主唔好唔開心~~~~~~~~

寶石宮

回覆:我係怪獸家長嗎

我都唔會,因為唔想執手尾

寶石宮

回覆:我係怪獸家長嗎

我都唔會,因為唔想執手尾

大宅

有「營」勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章

回覆:我係怪獸家長嗎 ?

其實人人都有自己一套教仔方法,最緊要係父母要意見一致,其次,係常見的親人。
溝通好重要,老公嘅支持亦係最重要。
當然做母親嘅係一定想教得仔女有規矩,但你又不想小朋友冇咗童真,由佢自由發揮!
但玩cream lotion就~我個人唔會比,同玩紙巾一樣,要比佢知呢的唔係玩具,唔係要嚟玩嘅。
但你99也用不著咁大聲閙人嘛:;pppp:

首頁

尾頁

跳至