想生BB

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

引用:你地身體有無覺得有乜轉變?我除左腰痛好似

原帖由 umikitakashi 於 14-08-24 發表
你地身體有無覺得有乜轉變?我除左腰痛好似無乜徵兆
我排卵後兩天開始胸痛&子宮怨痛,宜家只係少少胸痛&腰痛

侯爵府

引用:你地身體有無覺得有乜轉變?我除左腰痛好似

原帖由 umikitakashi 於 14-08-24 發表
你地身體有無覺得有乜轉變?我除左腰痛好似無乜徵兆
您有無食葉酸吖多種維他命吖鐵丸個啲?上胎check過我有隱性地貧&缺鐵性貧血,要食多種維他命&鐵丸到生,唔知宜家使唔使食住先

別墅

回覆:umikitakashi 的帖子

應該今日或聽日due day, 但淺到咁,我有d擔心,同埋成日好似有黎M feel, 好似有分泌,但去厠所望,又無野!

侯爵府

引用:應該今日或聽日due+day,+但淺到咁,我有d擔

原帖由 laylay18 於 14-08-24 發表
應該今日或聽日due day, 但淺到咁,我有d擔心,同埋成日好似有黎M feel, 好似有分泌,但去厠所望,又無野!
...
可能遲咗排卵,放鬆~齊齊過版做5月羊媽

男爵府

回覆:有無24~25 due day一齊倒數

我由 date 24開始有胸痛,之後有胃氣,多左屁放,前兩日開始易攰,10點就要上床瞓覺,不過就瞓得唔好,4-5點就醒,我尋日開始食 Materna,同埋我仲 keep 住食緊中藥

男爵府

引用:應該今日或聽日due day, 但淺到咁,我有d擔

...
我 due date 前兩三日都有 m feel 架,唔駛擔心,祝好孕

侯爵府

引用:我由+date+24開始有胸痛,之後有胃氣,多左

原帖由 於 14-08-24 發表
我由 date 24開始有胸痛,之後有胃氣,多左屁放,前兩日開始易攰,10點就要上床瞓覺,不過就瞓得唔 ...
係喎!您唔講唔記得,我都係呢個星期勁多屁我老公仲叫我屁后仲有有少少搞肚痛咁

別墅

上年試過空心胎,而家都仲有陰影,anyway,聽日會試棒棒!

別墅

我愛唐英年 發表於 14-8-24 12:03
您有無食葉酸吖多種維他命吖鐵丸個啲?上胎check過我有隱性地貧&缺鐵性貧血,要食多種維他命&鐵丸到生,唔 ...

我淨係食緊葉酸咋...你果D藥應該你去睇婦科產檢果時佢先會開比你喎,你宜家唔好亂咁食呀~~你會唔會睇返上胎果個醫生呀?搵佢跟返會好D

別墅

我愛唐英年 發表於 14-8-24 12:26
可能遲咗排卵,放鬆~齊齊過版做5月羊媽

你今胎試左幾耐?我試左14個CYCLE...真係好辛酸~~你小朋友宜家幾大呀?我都係第二胎...阿囡兩歲八個月,上胎好好彩....一擊即中,宜家先知原來想要一個BB係咁難....黎緊仲要過好多關...大家加油!!

複式洋房

引用:Quote:原帖由+haileybabe+於+14-08-24+發表

我諗唔會化學掛.....我上個月綠D好似你第三四支咁淺,但果時已过due day五日,之後我check左普通版cb,顯示 ...
我都頂唔順d綠d...岩岩用左CBd.... 我應該幾號去睇醫生? 我25due

別墅

引用:Quote:原帖由 umikitakashi 於 14-08-24 發

原帖由 haileybabe 於 14-08-24 發表
我都頂唔順d綠d...岩岩用左CBd.... 我應該幾號去睇醫生? 我25due

...
quiet:
佢地話due day遲一週睇穩陣,但如果想快D攞信到政府排期,其實过左due day 1,2日去都得

別墅

haileybabe 發表於 14-8-24 13:36
咪住先~~剛睇到個POST係咁講....

V V V V V V V

比d 數字你參考 hcg 讀數:
3-4 weeks 9-130
4-5 weeks 75-2600
5-6 weeks 850-20800
6-7 weeks 4,000-100,200
7-12 weeks 11,500-289,000
12-16 weeks 18,300-137,000
16-29 weeks 1,400-53,000
29-41 weeks 940-60,000

所以讀數你meet 到佢最低既level 都show 2-3 ...... 醫生到驗唔到唔出奇...

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^
似乎你都係等一個星期先去好D....除非綠D深到同對照線一樣色!

複式洋房

引用:Quote:haileybabe+發表於+14-8-24+13:36+我

咪住先~~剛睇到個POST係咁講....

V V V V V V V
我就係驚去到都驗唔到,所以唔敢咁快去

別墅

囉囉攣又驗,好彩無淺到。。。但唔明点解晨v 反而淺

KSKwai    發表於 14-8-25 14:39

別墅

回覆:umikitakashi 的帖子

想問你係咪25號due day,我都係,但綠d得個控only

男爵府

引用:囉囉攣又驗,好彩無淺到。。。但唔明点解晨

囉囉攣又驗,好彩無淺到。。。但唔明点解晨v 反而淺
想問吓,如果係化學的話,紅啲會唔會繼續加深架?

別墅

引用:想問你係咪25號due day,我都係,但綠d得個

想問你係咪25號due day,我都係,但綠d得個控only
我25號due day ar...你不如買支驗孕棒試下la!綠D敏感度低,有機會過左due day先加深

別墅

引用:想問你係咪25號due day,我都係,但綠d得個

Laylay18....你不如check下宜家體温大約幾多?我係用普通耳探,就算剛訓醒或下午隨意探都37-37.3左右.....而排卵前就只得36.3-36.4左右,你試下自己會否仍高过36.7

別墅

引用:Quote:原帖由 umikitakashi 於 14-08-24 發

原帖由 於 14-08-24 發表
想問吓,如果係化學的話,紅啲會唔會繼續加深架?
我上個月化學紅D都大約有60-70%深架

首頁

尾頁

跳至