夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章

原文章由 nam34 於 08-10-1 23:57 發表

Don't 對號入座 :;pppp: ..... 係又如何? 等睇戲 ....

人地老公你可以諗下返轉頭嗎???
你老婆同個小朋友都等緊你返去呀!!!

複式洋房

死變態佬!!!!!!咁對自己老婆!!!!!!!!!!!
趁地林啦!!!唔死都冇用!!!!!!

死狐狸精!!!!!!因住後尾果兩年!!!!!!
等天收妳隻妖孽!!!!!!!!!!!!!!

伯爵府

好媽媽勳章

樓主, 回頭是岸呀~

大宅

人同禽獸的分別是:禽獸見到自己鍾意的野,不理任何都去搶,所以會見到d狗男狗女週街做愛,志在發洩不理四周,不理其他同類。
但人唔同有理智,見到自己的鍾意的野會諗下,係唔係屬於自己,可唔可以屬於己,會唔會影響別人,傷害到別人。
咁你話你屬於邊種?

男爵府

原文章由 necohaos 於 3 10 2008 12:14 發表
人同禽獸的分別是:禽獸見到自己鍾意的野,不理任何都去搶,所以會見到d狗男狗女週街做愛,志在發洩不理四周,不理其他同類。
但人唔同有理智,見到自己的鍾意的野會諗下,係唔係屬於自己,可唔可以屬於己,會唔會影響別人,傷害到別人 ...

同意,人是有理性的。

我對以上一切激烈的討論不會產生衝動,因為...

• 其實單純問「好唔好去做」,樓主多屬明知故問。開個topic出o黎,一係想收集唔同意見,一係想抒發情懷。

• 如果本身認為「想做就做」好浪漫,咪 go ahead 囉~

• 每個人都應該有合理o既道德觀念。
    認為其他人都有錯、
    自己唔需要承擔任何責任的話~~為何來此請教意見呢?

莫非在這裡「吐苦衷」的,其實(或多或少)是想借以指摘「世人的愚昧」、「膚淺的目光」??

子爵府

Poo得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

我可以好快答你z~~係!!

使理你任何excuse...全部都係騙自己~!!

民房

致gobbyyan:

上黎傾計都係為開心,我身為女人,睇到你嘅心聲,好想祝你,既然你做”第三者”做得咁有使命感,我同我公司所有知禮儀廉恥嘅女人,都祝你一生一世做人”第三者”,記住,唔好坐正,唔好同人爭做合法妻子,俾你都唔好做,唔係有報應。

仲有,萬一天冇眼俾你做得成正印,你一定要wellcom d 第三者喎, 仲要鼓勵你個男人搵多d, 第四、五、六、七、八、九、十者都唔驅, 好似馬騮山d蓄牲咁, 成群咁就啱晒你同你男人喇,最後,做女人做到你咁,都要送個‘絕’字俾你,賤絕呀,難得你又搵到個咁賤嘅男人,你地好襯呀。

最後,請問你,如果你第日生個女,會唔會教佢你個番“偉論”?如果會, 做好心,一生就好送佢去保良局,冇謂令世界多個廢人。

致nam34:

你等天收,唔好急,快架喇!

子爵府

Poo得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

呢d 野...唔知唔錯...知道唔閃就係錯啦..

我個時都係咁...即閃...

自己騙自己...你真係開心咩?

好似我個frd 咁...佢成日同我講佢隻佬咩咩咩...又一齊旅行又過夜..

後尾佢同我講個男友有老婆的..
講個時係 眼紅紅的...

點解?? 因為佢個底蘊根本係唔開心的...
平時同我分享我係完全 sense 唔到的...

唔好再攪人屋企啦!!

子爵府

呢d 野...唔知唔錯...知道唔閃就係錯啦..

我個時都係咁...即閃...

自己騙自己...你真係開心咩?

好似我個frd 咁...佢成日同我講佢隻佬咩咩咩...又一齊旅行又過夜..

後尾佢同我講個男友有老婆的..
講個時係 眼紅紅的...

點解?? 因為佢個底蘊根本係唔開心的...
平時同我分享我係完全 sense 唔到的...

唔好再攪人屋企啦!!

洋房

做第三者當然係錯,破壞人地家庭,如果有朝一日樓主你做到正印,你感受如何啦?無騙自己啦..
希望你放下手,再搵個適合自己的男人啦

大宅

好媽媽勳章

就係因為你o地呢d第三者有咁嘅心態!有咁多Y理!所以先越嚟越多單親家庭出現!其實你o地只係不斷同自己洗緊腦!所以會有無限個借口比自己囉!淨係得你o地係受害者!係無辜!人o地個老婆唔係!人o地個小朋友無咗個daddy都唔係!你o地係無心破壞人家庭又做埋咁多小動作耍咁多手段!咁又係迫不得意呀!咁又叫無心呀!

洋房

我係路過&八卦所以入嚟睇睇,樓主問得人係對與錯,其實佢心中有答案。 可能佢因為自己有咗,所以希望係呢度找到支持,可惜,呢度全部大婆,找死!
不過,請大家唔好咁努勞氣,我想問其實樓主係咪一開始就知道佢有老婆呢? 如果唔知,樓主一直都以為自己係正印,愛得透時,先發覺受騙,佢都係受害者,都好慘。要鬧就鬧個男人,因為佢同時傷害兩個女人。
但做第三者,冇要求,真係好有壓力,再加埋私生子,你都幾係嘢! 唔係個個女人都承受得到。 
最重要係你要認真考慮要唔要個男人,要唔要個bb,小生命冇錯,但如果冇諗後果而生佢出嚟,照顧唔到佢,不如唔好生,因為夾硬生嚟咁會影響孩子一生,唔好因為自己一時任性而做出一d唔可以回頭既事。講到底做第三者都唔係好事,唔好里自己係受害者定是作蛹者,最好快d抽身,再咁下去,各方面都受害。 回頭是岸! 唔好再好性啦!

男爵府

原文章由 TroubleMummy 於 4 10 2008 02:09 發表
我係路過&八卦所以入嚟睇睇,樓主問得人係對與錯,其實佢心中有答案。 可能佢因為自己有咗,所以希望係呢度找到支持,可惜,呢度全部大婆,找死!
不過,請大家唔好咁努勞氣,我想問其實樓主係咪一開始就知道佢有老婆呢? 如果唔知,樓主一直都以為自己係正印,愛得透時,先發覺受騙,佢都係受害者,都好慘。要鬧就鬧個男人,因為佢同時傷害兩個女人。
但做第三者,冇要求,真係好有壓力,再加埋私生子,你都幾係嘢! 唔係個個女人都承受得到。 
最重要係你要認真考慮要唔要個男人,要唔要個bb,小生命冇錯,但如果冇諗後果而生佢出嚟,照顧唔到佢,不如唔好生,因為夾硬生嚟咁會影響孩子一生,唔好因為自己一時任性而做出一d唔可以回頭既事。講到底做第三者都唔係好事,唔好里自己係受害者定是作蛹者,最好快d抽身,再咁下去,各方面都受害。 回頭是岸! 唔好再好性啦!

Agree~

翡翠宮

貢獻勳章 BK猜猜猜慶中秋 +5熱血勳章

原文章由 milkonline2 於 08-10-2 11:49 發表
pullip,

多謝你嘅回應!

其實我之前巳經講咗比我老公, 佢之前巳經知道全部, 佢不但原諒咗我, 仲對我好咗, 仲話我老婆o甘好緊係多人鐘意.... 令到我更加唔安樂!

我肯定肯定知道我朋友真係可以同佢老婆離婚,因為佢 ...

Hi milkonline2,

Not sure if you have read these two artices before, if not, do read them carefully and see if you coud get the meanings.

http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=840179

http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=826499

王國長老

王國長老

希望各位明白, 如果沒有真憑實據, 一口咬定某人是第三者實在不公平, 站在版主立場我只希望大家能夠保持客觀, 大家可以數出作為第三者如何不該, 但如果單憑懷疑就指責他人一定是第三者就不太合理了.

基於樓主不願再討論這個話題, 我現把話題鎖上. 如果大家有其他關於第三者的討論, 歡迎另開新topic討論, 但請不要再以樓主為話題, 讓這件事告一段落, 謝謝合作!

edea

[ 本文章最後由 edea 於 08-10-5 00:25 編輯 ]
我唔係經常上BK, 想搵我嘅朋友請email: [email protected]

首頁

尾頁

跳至