時政擂台

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

羽壇龍頭品牌唔係浪得虛名,著yy衫打羽毛波“發發”聲,有超水準發揮。。。

伯爵府

開心吸收勳章

GOGOASIA 發表於 21-7-28 23:47
最慘係比錢佢出賽個個都無話有問題,係一啲平時連運動都唔做,4年先開電視做專家個啲人指指點點,就係咁樣 ...

其實努力左咁多就可以體諒!!不做運動就可以不可以出聲!!

林鄭努力咁多年才可以做到特首,都比d專家指指,一些不實報道就起咁多人遊行,講左 壽終正寢囉就算,人地努力上位左幾多年呀…………………………

子爵府

Alohayo 發表於 21-7-29 00:03
希望穆sir唔好跪低呀!yc質疑人什至私了人, 做乜都得, 愛國愛港人士就要禁言 建制派就好似"國 ...

而家黃人言論攻擊好厲害

伯爵府

美味 發表於 21-7-28 23:49
我唔相信費達拿會換咗件衫之後就會打到pat屎咁囉
搞笑,費達拿嘅級數技術係值幾億美金,佢硬係唔會咁容易被任何野包括衫影响,唔通你以為香港現時有運動員係呢個級數 明知唔係仲咁多批評點打呀,學呢度啲人最興講,你去打去試吓攞入奧運資格,睇吓你得唔得

大宅

今朝傷台又嚟批鬥

大宅

世事無常 發表於 21-7-29 02:30
今日有個外籍男游泳選手出賽前爆衭都有spare泳衣換。所以應該每個運動員都有準備。
...

本來如此。唔好話衫,就算區徽都有back up,只要開聲即時有人幫你燙上去~ 香港人最叻係咩?Efficiency 同隨機應變!

所以如果件衫濕到咁佢理應可以換咗佢~ 男人老狗無需要入更衣室呱?唔換就一係件衫唔應響佢表現,一係就冇spare... 呃... 香港羽毛球一哥出過咁多比賽又無理由會犯呢d 咁低級錯誤... 真係耐人尋味

啊... 佢應該都係十級專心比賽無諗件衫痴唔痴身... 我都係亂估一下... 純討論純討論咋~

公爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章

caa 發表於 21-7-29 07:37
搞笑,費達拿嘅級數技術係值幾億美金,佢硬係唔會咁容易被任何野包括衫影响,唔通你以為香港現時有運動員係 ...

咁你都識講啦,費達拿唔會俾衫影響到但佢會,咁咪即係技術唔掂輸波囉,賴咩唧

大宅

呢件YY 都痴哂心口
或者佢以後應該簽lululemon 就唔會痴身

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

大宅

wai4919 發表於 21-7-29 07:35
其實努力左咁多就可以體諒!!不做運動就可以不可以出聲!!

林鄭努力咁多年才可以做到特首,都比d專家指 ...

唔係無做運動就唔可以出聲,而係應該批評佢既技巧,唔係批評佢件衫。 最重要係佢件衫無問題。

伯爵府

hkmary17 發表於 21-7-29 08:41
今朝傷台又嚟批鬥

計我話,穆sir令港隊隊員更專注運動比賽,撇開冇謂政治表態。。。

你睇,今屆穿金戴銀,羽毛球隊混雙更殺入四強,破歷年紀錄。

影響士氣? 開玩笑。

大宅

同樣係打波,一樣羽毛球,一樣係網球、原來兩種打波嘅運動件衫嘅要求咁唔同,堅係唔明。

多謝傷台令我長知識。

子爵府

GOGOASIA 發表於 21-7-29 00:15
你呢個比喻完全唔成立,佢著既一樣係運動服,一樣印著Hong Kong China,佢無著唔適用於該場合既衣服。
佢 ...

大家 point of view唔同, 你認為運動員只要著佢舒服嘅運動裝就可以, 只要印有地區同名就得喇,如果係咁嘅話,咁球場,田徑場,游泳館, 運動員為應該著到百花齊放放,因為每位都一定係著佢認為最舒服嘅服裝, 點解從來唔見咁嘅事情發生呢 ?我就認為運動員應該尊重大會,要有團隊精神, 係discipline,就其是代表國家或者地區。 再者,我認為YY唔會唔畀佢著佢品牌嘅球衣嘅, 一係雙方鬧到好僵, 甚至品牌要禁制佢,如果唔係佢只係幫免費宣傳啫

水晶宮

2024勳章

kamkong 發表於 21-7-29 07:36
而家黃人言論攻擊好厲害

所以民建聯都無乜政治智慧,以為退讓可以換來平息嗎?錯了!只會讓對家食住上

男爵府

hkmary17 發表於 21-7-29 08:41
今朝傷台又嚟批鬥

預咗佢哋會繼續批鬥,因為呀邊個輸左波嘛。

水晶宮

2024勳章

GOGOASIA 發表於 21-7-29 09:02
唔係無做運動就唔可以出聲,而係應該批評佢既技巧,唔係批評佢件衫。 最重要係佢件衫無問題。
...

其實連人地批評D咩,都要經過你地批准嗎?

水晶宮

2024勳章

caa 發表於 21-7-29 07:37
搞笑,費達拿嘅級數技術係值幾億美金,佢硬係唔會咁容易被任何野包括衫影响,唔通你以為香港現時有運動員係 ...

運動員唔係運動員,係BB,要社會大眾呵返佢
仲有中國隊一失分香港人就喝彩,好影響運動員添,難怪女排會輸

子爵府

demviva 發表於 21-7-29 08:55
呢件YY 都痴哂心口
或者佢以後應該簽lululemon 就唔會痴身
佢著黑衫一樣有扯衫

男爵府

回覆樓主:

呀sir何止不用道歉呀,伍生直頭要跪地多謝添啦,佢隊衫既問題成個月時間,各方面(羽總,奧委,贊助商)都攪唔掂,呀sir 一出聲,第二場即有衫著,有咩理由倒轉槍頭? 打完齋唔要和尚?

男爵府

fayefa 發表於 21-7-29 09:44
大家 point of view唔同, 你認為運動員只要著佢舒服嘅運動裝就可以, 只要印有地區同名就得喇,如果係咁 ...

YY同伍某之間發生咩事只有有關方面至知。唔明點解其他羽毛球參賽者有yy 球衣著而伍冇。另外,既然贊助完咗,點解佢又可以著yy 嘅球鞋同襪?真係好亂呀!

子爵府

fayefa 發表於 21-7-29 09:44
大家 point of view唔同, 你認為運動員只要著佢舒服嘅運動裝就可以, 只要印有地區同名就得喇,如果係咁 ...

佢著黑衫場比賽,鞋襪都係YY,可能係自己私伙

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

首頁

尾頁

跳至