跳至

首頁

尾頁

洋房

I am week 29. I will see my C+ bi-weekly. In the Public hospital, before week 28, every 6 weeks see the doctor. The doctor only listened the baby's heart beat. He never touched my tummy. I was waiting at least 90 minutes then having less that 5 minute-treatment. So disappointing!

大宅

我28 weeks la, 尋日係QE覆診, QE開始約我2 weeks後返去見e生lu~

別墅

我而家 28週, 醫生話由而家開始要兩個禮拜檢查一次

民房

上一次就6星期,依家(29weeks)跳到2星期一次!:mrgreen:

大宅

上星期 (差不多31 weeks) 分別去左 c+同政府檢查, 兩到都係約我 3 weeks 後再檢查, 點解 d 人成日話呢個時候應該係 2 weeks 一次, 但我就 3 weeks o既
政府仲話會安排我係 37 weeks 照一次 u/s, 如果係咁, 就要改一改 c+, 因為唔想照得太密.

別墅

我現在31周,c+醫生約我兩星期覆診一次,心情開始有d緊張!

大宅

今日剛做完產檢30w5d,下次開始兩星期一次

大宅

我都係28wk, sat 睇完私家, 都係話2wk之後番去檢查!

原文章由 EricaSin 於 07-8-7 10:10 發表
我而家 28週, 醫生話由而家開始要兩個禮拜檢查一次

大宅

大廚勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章

我而家两星期見一次midwife, 驗下尿, check下血壓, 聽下bb心跳,
度下個肚size, 係咁多, 好耐冇做u/s, 下次appointment係9月23. 我10月28預產期

首頁

尾頁

跳至