懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

洋房

原文章由 bryan-媽媽 於 08-1-23 17:34 發表
cwmicmic & jtower2,

真係咁Q. 我同你地預產期一樣都係12/5.
不過, 我擇左日子係 3/5 早上係仁安開刀生.
我今胎係個女, 上一胎係仔.
我下個月5號去照4D. 你地有冇BOOK 啊 !

.
...

hihi~我預產期10/5, 已經重左20 lbs喇, 聽e生講揀開刀要提早10日, 你係擇日定係點架?
你點解會揀開刀既 ?因為我上一胎順產, 生得好辛苦, 呢胎仲心大心細, 想睇下你既意見呀, 有開刀經驗的媽媽。

洋房

4D同唔同照結構架??
想問有冇E生介紹呀??
一般收費幾多左右??
thx~~

複式洋房

係呀, 我睇開個個c+呢, 睇左幾次都煮左, 咁就係4個到, 我老公好鬼心急想睇阿b既4d, 咁醫生就話賣個大包俾我地囉, 佢就開始係每次既產檢都用4d啦, 包括埋之前既照結構, 有相有vcdo家!

想問下你地咁多位準媽媽覺唔覺得阿b唔係日日都會旭得好勁o家? 即係有時會比較靜, 可能係訓左啦, 你地既經驗係點o家?

不過就搞到我成日都要計住同埋擔心阿b有無旭, 唔知係唔係緊張過頭呢?!

洋房

由4個月開始亞b就旭得好勁, 每次旭就好似痺下痺下咁, 你地係咪架?我呢一胎旭得多d, 上一胎冇咁犀利, 我唸人人唔同架, 只要一日唔少過幾多下就ok (睇電視話)。
我想問你係邊間c+照4d呀? 一次幾錢到?
我而家每次都係照2d, $400/次
原文章由 Susis 於 08-1-24 16:15 發表
係呀, 我睇開個個c+呢, 睇左幾次都煮左, 咁就係4個到, 我老公好鬼心急想睇阿b既4d, 咁醫生就話賣個大包俾我地囉, 佢就開始係每次既產檢都用4d啦, 包括埋之前既照結構, 有相有vcdo家!

想問下你地咁多位準媽媽覺唔覺 ...

洋房

我係12月尾已book

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 開心吸收勳章 畀面勳章

我個 BB 係我臨訓前郁得好犀利, 好似想反左我個肚咁, 日抖如果我行街行得稍為耐 D 佢就會踢到尾龍骨勁酸軟, 要搵地方坐先得, 一坐低就感覺到佢係裡面又係郁得好厲害, 我想問 BB 第時會唔會有過度活躍症架? 有冇關係架?
生活在花旗國一年有 300 天陽光普照的城巿裡

洋房

如果平瞓, 亞b就旭得好勁, 側瞓好d wor,
反而我行街又冇話點旭, 只係聚埋一邊, 好重咁lor, 行一陣就要抖抖, 哈~~~
我仲未照結構呀, 我檢查個度d姑娘話:如果e生冇叫你照就唔駛wor, 但我見好多人都照, 但我又冇相熟e生, 有冇好介紹呀??

複式洋房

想請問各位媽媽有無發覺稍為食多少少野, 個胃就會好唔舒服或者開始好頂呀? 另外訓又訓得唔好, 成日都要去屙尿, 最強個次係一晚屙6-7次呀, 加埋lee幾晚又凍又大風, 好驚因為咁樣而凍親囉

我lee排都係有lee幾樣比較特別既野啦, bb差不多25週啦, 個肚都開始大, 有時個肚仲脹得好辛苦添

複式洋房

原文章由 jimmykwok 於 08-1-24 17:06 發表
由4個月開始亞b就旭得好勁, 每次旭就好似痺下痺下咁, 你地係咪架?我呢一胎旭得多d, 上一胎冇咁犀利, 我唸人人唔同架, 只要一日唔少過幾多下就ok (睇電視話)。
我想問你係邊間c+照4d呀? 一次幾錢到?
我而家每次都係 ...

我唔係好肯定佢收我幾多錢喎, 不過每次照埋4D加埋concultation fee都要成$900埋單

我睇開個間係中環萬邦行, 伍菁華婦產科醫生

複式洋房

我20週幾就照咗結構咯, 私家比政府照得詳細d, 政府就照大路d既心肺腦..., 私家就數埋手指腳指囉.

我阿b都係平瞓郁得勁d喎.

係啦, 個胃成日好似頂住頂住咁, 仲有d痛.

洋房

thx!!!

原文章由 Susis 於 08-1-25 17:43 發表

我唔係好肯定佢收我幾多錢喎, 不過每次照埋4D加埋concultation fee都要成$900埋單

我睇開個間係中環萬邦行, 伍菁華婦產科醫生

洋房

我個胃就冇話頂住頂住, 不過食親野都要 'EUR'左啖氣先可以繼續再食lor, 如果唔係就好辛苦咁lor。

我都係而家晚晚去幾次廁所, 唔去個肚好似唔舒服咁, 一定要起身去, 好慘呀!!! 而家先25週, 再遲d仲去得多次呀!!!

複式洋房

唉,我而家諗住轉醫生呀,因為我睇開個個伍菁華醫生呢,cool到好緊要,每次照u/s只係用左一分鐘就話照完,又唔多想解答我既問題。擒晚同老公商量過,而家考慮轉方敏豪醫生囉!:(

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我同事介紹間係葵芳,照4D只係680蚊,包10張相同埋DVD。
張智醫生 (2D$380) (4D$680)
地址 : 葵芳葵義路2-10號好爵中心地舖11號
(葵芳地鐵A出口百佳側)
電話 : 35419919 , 35419911
我約左3月2日做4D,姑娘話做4D要係26-28周做。
你不如打去問埋照結構D野啦。。

洋房

原文章由 Sallyb1a 於 08-1-29 12:16 發表
我同事介紹間係葵芳,照4D只係680蚊,包10張相同埋DVD。
我約左3月2日做4D,姑娘話做4D要 ...

我都上網聽人講, 張智醫生幾好架, 好詳細..........

子爵府

我都book左 2月16日係張智醫生度照4d 呀
我預產期5月15. 打算係仁安開刀
擇日, 黎緊會同醫生傾幾時開..

原文章由 Sallyb1a 於 08-1-29 12:16 發表
我約左3月2日做4D,姑娘話做4D要 ...

民房

請問有冇人係養和生?第一胎,好驚同好緊張。
預產期係5月20日

複式洋房

原文章由 jimmykwok 於 08-1-24 15:43 發表

hihi~我預產期10/5, 已經重左20 lbs喇, 聽e生講揀開刀要提早10日, 你係擇日定係點架?
你點解會揀開刀既 ?因為我上一胎順產, 生得好辛苦, 呢胎仲心大心細, 想睇下你既意見呀, 有開刀經驗的媽媽。 ...

hi jimmykwok,
我的預產期也是10/5,book了仁安,你準備在哪裡生呢?我二月十四日book了曾祥風照4d。

大宅

我擇左5月2日上午在仁安開刀.
我都book左 2月6日係張智醫生度照4d 呀

原文章由 dickmiu 於 08-2-2 00:50 發表

hi jimmykwok,
我的預產期也是10/5,book了仁安,你準備在哪裡生呢?我二月十四日book了曾祥風照4d。

複式洋房

回覆 #1 bryan-媽媽 的文章

hi 你係仁安睇邊個醫生呢?係仔定女?我今次是女。

首頁

尾頁

跳至