自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

好媽媽勳章

原文章由 青青河邊草 於 08-3-3 16:22 發表
由呢件事上, 我反而想起翁美玲
記得翁美玲死時, 我都好憎湯鎮業, 覺得佢玩玩下, 對感情唔認真, 搞到阿翁要死

但係, 果時我只係得十歲左右

人大左, 開始明白多了, 理解到, 感情既野, 真係唔係可以用理性的角度去睇. ...

其實講'結束一段感情先開始另一段',係題外話,不過我都想講一講

感情開始左無得等既話,係咪一個好理由?感情開始左,係咪一定要做出對唔住現任老婆既野先(包括性關係)?呢樣有得控制架麻......

子爵府

鄧光榮係同肥姐以兄妹相稱, 如果佢地既感情真係好到好似真兄妹....咁長兄為父, 佢只不過揀錯左場合發表啫.

侯爵府

原文章由 Sindy 於 08-3-3 17:10 發表

其實講'結束一段感情先開始另一段',係題外話,不過我都想講一講

感情開始左無得等既話,係咪一個好理由?感情開始左,係咪一定要做出對唔住現任老婆既野先(包括性關係)?呢樣有得控制架麻...... ...

感情開始左無得等既話,係咪一個好理由?
>> 這已不是理由,而是事實了.不要再在此事實上轉,問題係要點去解決,秋官就係決定離婚,而肥肥又同意,這就是處理方面,而唔係再去討論,秋官係咪應該同官晶華一齊.

係咪一定要做出對唔住現任老婆既野先(包括性關係)?呢樣有得控制架麻
>>sorry,唔明你想講乜,你點知佢地有?
>>我只覺得控唔制,都係要睇自己份心.如果秋官真心鍾意官晶華,佢唔係要去控制感情的滋長,而係要搞掂同肥肥的關係.唔好再妄想要個男人繼續同無感情的人一齊囉.
>>大家好似都唔接受到,感情係有可能變.覺得結左婚就要一生一世.根本呢個世界有好多變數,我地要學的,係要懂得處理,而唔係一味壓抑自己來求存.講真,如果我都feel到老公對我無晒感情,佢亦有另一個,我會離婚,唔係為左佢,而係為左自己將來有更好的生活.
>>女人,婚姻失敗唔代表左一切,唔好再成日捉住前夫來鬧,放唔低,辛苦的永遠都係自已.許多教離婚者如何解決情緒問題的轉導,目的都係想人學會咁去諗野,唔好將自己困在死胡同,害了自己的一生

珍珠宮

好媽媽勳章

原文章由 青青河邊草 於 08-3-3 17:24 發表

感情開始左無得等既話,係咪一個好理由?
>> 這已不是理由,而是事實了.不要再在此事實上轉,問題係要點去解決,秋官就係決定離婚,而肥肥又同意,這就是處理方面,而唔係再去討論,秋官係咪應該同官晶華一齊.

係咪一定要做出對唔住現任老婆既野先(包括性關係)?呢樣有得控制架麻
>>sorry,唔明你想講乜,你點知佢地有?

係肥肥知道秋有婚外情,但佢仲唔嗲唔吊,又唔了斷,所以肥肥拎出勇氣黎了斷佢,好多男人係無勇氣了斷的,係度等個對方頂唔順提出分手,傷害更深,到時男就可以話係女方提出分手的

即係有個好啱key,又開始攬攬鍚鍚既階段,就唔應該有更進一步,等到自己搞好晒離婚,先再同佢覺得一生一世既人有進一步發展,聽落去好理性,實際上,我地真係要控制自己,唔係同野獸有乜分別,我經常咁警惕自己

佢同得官一齊,話無你都唔信啦.......你估細路仔咩

侯爵府

原文章由 Sindy 於 08-3-3 17:35 發表

係肥肥知道秋有婚外情,但佢仲唔嗲唔吊,又唔了斷,所以肥肥拎出勇氣黎了斷佢,好多男人係無勇氣了斷的,係度等個對方頂唔順提出分手,傷害更深,到時男就可以話係女方提出分手的

即係有個好啱key,又開始攬攬鍚鍚既階段 ...

有又點吖,都係以前既事,人地女都咁大,仲要拎出來審,為乜?就係為果口氣?

奉勸同肥肥有相同遭遇的媽咪,千祈唔好學肥肥囉,只會把恨意埋在心中,你永遠都唔會開心,永遠都係覺得人地負左你。

婚姻遊戲,有人成功,有人失敗,結左婚唔代表你一定可以得到一段好的關係.有問題,就去解決.秋官呢件事,我學到的,係及早認清楚自己鍾意邊個,唔好拖.

子爵府

你好似偏激咗喎, 欣宜都無講過個老豆唔理佢, 又關佢咩事呢 , 佢可能都唔知 uncle 會講啲咁嘅野添, 你唔鍾意佢係你嘅自由, 不過唔好將啲莫須有嘅罪名加响佢身上嚟加強你唔鍾意佢嘅理由囉, 專重吓人

原文章由 工廠妹 於 08-3-3 16:21 發表
今朝搭車時,咁啱聽到收音機個主持就呢件事講咗句:「有啲嘢真係越幫越忙!」
我覺得好啱!成件事,我唔知人哋點睇,但就令我更加憎陳淑芬、鄧光榮,佢哋正一八婆、八公!
我亦對欣宜更加冇好感!叫佢返去讀書把啦! ...

大宅

原文章由 Sindy 於 08-3-3 17:35 發表

即係有個好啱key,又開始攬攬鍚鍚既階段 ...

唉 . 一個孽債纏身 , 一個還債

首頁

尾頁

跳至