烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

大宅

我買果時格價後, 最平係永安 !!
大家到時可以留意下,

永安套裝通常買返 8L + 4.5L (一個高速蓋)
但 sogo 次次都賣 8L + 6L (兩個高速蓋)
所以大家要密切留見 size 呀 !!

原文章由 slspp 於 08-5-10 12:27 發表

Hi Kycathy,

你唔係買左telford咩?? 我會等bid sales再去睇睇(師奶仔...要再格下價...^^"") ~ 今年唔知西田(一田)幾時sale呢?? 我有西田咭,所以又想等下~ 唉~ 有時會諗,咁等法,都唔知點搞呀~ ...

複式洋房

原文章由 slspp 於 08-5-10 12:27 發表

Hi Kycathy,

你唔係買左telford咩?? 我會等bid sales再去睇睇(師奶仔...要再格下價...^^"") ~ 今年唔知西田(一田)幾時sale呢?? 我有西田咭,所以又想等下~ 唉~ 有時會諗,咁等法,都唔知點搞呀~ ...

Hi slspp,

我家無 高速煲,想買一個看中兩選一Fissler & 菲x,因菲x (荃x-千色x坐好多人看教烹調法&有得試食 )象克sales

請大家比多些意見&報價,是否等big Sales 便買回家,平了可煮多元d靚湯給家人飲。

大宅

我E排都留意緊高速煲,昨日在康怡以吉朱島見到法國福特高速煲8公升十4.5公升$2230.4唔知低唔低同E個牌子好唔好用?

洋房

原文章由 kycathy 於 08-5-10 13:26 發表

Hi slspp,

我家無 高速煲,想買一個看中兩選一Fissler & 菲x,因菲x (荃x-千色x坐好多人看教烹調法&有得試食 )象克sales

請大家比多些意見&報價,是否等big Sales 便買回家,平了可煮多元d靚湯給家 ...

O.....我認錯了個名呀~ 唔好意思啊~^^""
我都等緊big sale啊~
不過,我覺得最好趁未減價前去睇清楚先,怕減價會好多人,試唔真嘛~
我之前都係心大心細揀Fissler定係Lasgotina好,當我試過2個lock之後,就即刻有答案喇!!

複式洋房

原文章由 slspp 於 08-5-12 18:52 發表

O.....我認錯了個名呀~ 唔好意思啊~^^""
我都等緊big sale啊~
不過,我覺得最好趁未減價前去睇清楚先,怕減價會好多人,試唔真嘛~
我之前都係心大心細揀Fissler定係Lasgotina好,當我試過2個lock之後,就即刻有答案喇!!:joyo ...

當我試過2個lock之後,就即刻有答案喇!!講你會選擇邊個??

男爵府

I guess Lagostina!!

男爵府

wing on 22-25 May
This Set $1998
原文章由 missmario 於 08-5-10 17:09 發表
我E排都留意緊高速煲,昨日在康怡以吉朱島見到法國福特高速煲8公升十4.5公升$2230.4唔知低唔低同E個牌子好唔好用?

男爵府

Wing On 22-25 May
Fissler 8L+4L $2398 (-$100)
原文章由 monkeyyyy 於 08-5-6 21:44 發表
呢排都係做開呢個價,
你可以等永安做特價果時買可能會平 d,
sogo 做特價通常做 8L + 6L 兩煲兩蓋 !!

男爵府

請問邊間分店?thx~~

原文章由 winnie19992000 於 08-5-22 21:37 發表
《 在神面前萬事非偶然,因神計劃萬有。》

大宅

我昨晚响尖沙咀果間見到有得賣!
不過就唔見菲姐果個牌子囉!
我唸要去油麻地果間先齊晒咁多隻高速煲!
原文章由 pinkypiggy 於 08-5-22 22:15 發表
請問邊間分店?thx~~

複式洋房

原文章由 winnie19992000 於 08-5-22 21:37 發表

昨晚 Wing on 買咗
今晚試用

大宅

太好喇, 咁多mummy去完永安返黎報料, 等我叫mummy今晚去永安買先, 本來我地打算買KR個隻高速煲, 不過唔見有人去完永安返黎報料... 又見你地講FISSLER 都咁好...

我地多數4-5人食飯咁係唔係要買最大個隻SIZE呀? 10L ?

原文章由 kycathy 於 08-5-23 13:21 發表

昨晚 Wing on 買咗
今晚試用

複式洋房

原文章由 wongbbb 於 08-5-23 13:43 發表
太好喇, 咁多mummy去完永安返黎報料, 等我叫mummy今晚去永安買先, 本來我地打算買KR個隻高速煲, 不過唔見有人去完永安返黎報料... 又見你地講FISSLER 都咁好...

我地多數4-5人食飯咁係唔係要買最大個隻SIZE呀? 1 ...

我地都是4-5人食飯 (8L+4LSize)

大宅

我今日都去永安買咗 fissler 6L + 2.5L.
$2,098 一 set. promotor 即場送 $100 coupon,
即係 $1,998 套.

買滿 $1,000 仲有抽獎, 最差嘅禮物都有$10 coupon 架

洋房

我星期四都去左永安買fissler 8L + 4.5L $2298 ~

準備今日開煲

首頁

尾頁

跳至