自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

牛年勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

原文章由 jlmaz 於 08-8-23 12:02 發表
佢要死...都唔好累埋救佢ge人!:;pppp:

係呀,
香港咁多人,小佢1個咁既玩命人有咩所為呀,
咪累到d埋救佢ge人呀,
唔好話我衰呀,好彩當時環境危險到連消防員都唔可以落去呀,
唔係香港又無左個消防員啦!

侯爵府

4個字.

不負責任!!!

男爵府

唔明白點解佢老婆唔阻止佢!
真係害人害物!抵死!

禁止訪問

侯爵府

原文章由 kaka427 於 08-8-23 12:29 發表
我都唔明,浪有乜好睇
次次打風梗有人被浪捲走既
好心d人啦
真係驚死救護人員無野做咁
班救護員心諗:
你班pk返屋企打排好果啦
睇乜野浪丫
出左事又要黎救你
尋晚聽收音機話一個老豆抱個4歲既女去碼頭睇浪
d記者 ...

^^有緣能相聚,岩傾講兩句,岩笑揞住嘴,生活多樂趣^^

大宅

佢咁大個人,要做d咁不智的事情,無人可以阻止到佢;佢自己承擔番後果亦係應該。

最慘係d消防人員、拯救人員,為了職責分分鐘俾呢d人連累,連自己生命也陪上!

翡翠宮

計我話佢一d都唔慘,係佢自己攞黎既,係人都知9號風球出街都危險喇,如果唔係使乜話唔使返工姐???佢仲係度玩命走落水,佢呢個行為同自殺有乜分別???

最慘係佢老婆就真,結左婚半年就無左個老公~~~

不過,佢死佢的事,幣在要麻煩好多人黎救佢,真係浪費人力物力~~~

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 KMALL特別版勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

自作孽不可活!!!
唵嘛呢叭咪吽      
ॐ मणि पद्मे हूँ
ༀ་མ་ཎི་པད་མེ་ཧཱུྃ

侯爵府

唉,咁就冇左絛命......

佢係咪想自殺?

禁止訪問

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 KMALL特別版勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

贊成!!!!!

原文章由 bkfans 於 08-8-23 14:32 發表
打風一定有人去衝浪, 酷熱警告又一定有人正午去行山然後中暑昏迷.

可唔可以立法, 逢係呢d自作自受既人出事, 可以拒絶救援?
唵嘛呢叭咪吽      
ॐ मणि पद्मे हूँ
ༀ་མ་ཎི་པད་མེ་ཧཱུྃ

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

佢死左未?唔好話我黑心,我驚佢今次唔死,下次台風會(類)死救佢D人

洋房

原文章由 wong2323 於 08-8-23 14:27 發表
自作孽不可活!!!

講得好!
我睇完呢單新聞都好嬲!真係話我黑心都要講,抵佢死!
自己死好啦!仲要麻煩人哋出海搵番佢條鹹魚!陣間要人出去救佢,連累埋人仲慘,真係多得佢唔少!
昨日新聞訪聞其中一個衝浪者,佢話:「我哋唔係癡線架!知道自己得先去!」去死啦!冇人話佢痴線,但我只係覺得佢自大,自以為可以鬥得過個天,大自然?睇吓幾時死!講起都好激動!

禁止訪問

洋房

原文章由 imanicegirl 於 08-8-23 12:34 發表
死佐都冇人可憐
唯有掉個西瓜....等佢條屍浮返上o黎 ~~

嘩!真係笑爆咀!哈哈!講得好!

等待驗證會員

可能佢老婆都有勸佢唔好呢?!有D人任性起上黎, 勸都勸唔住.... 都好慘...咁就無佐個老公....好無謂....就為了一時貪玩﹑好性﹑任性...

唉.....最慘係其他人亦唔會因為呢單野而作一個警惕....今日一樣掛了紅旗, 但又一樣有大堆人去玩浪....佢地唔要命...最慘累到人地去救佢...亦難為了佢地既家人....

禁止訪問

男爵府

好媽媽勳章

希望佢冇事啦, 擔心死佢 d 家人啦!!!

禁止訪問

大宅

原文章由 purplekk 於 08-8-23 15:03 發表
希望佢冇事啦, 擔心死佢 d 家人啦!!!

都要打定輸數喇,慘劇自己一手造成,冇得好怨

首頁

尾頁

跳至