自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章

一定唔賣,肯賣既,
幾年前川建國同肥佬【佩】都係咁吹風逼人,搞掂左咩!
斗音夠膽賣?

最後自由燈塔國參議院真係Shot到通過,
咁就好玩了。

Shutdown

支持母公司被迫shutdown 北美 TikTok
到時邊個落唔到台

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

tsewong 發表於 24-3-19 21:50
Tiktok係字節跳動旗下,母公司係中國公司,只係現任CEO係新加坡人

Tiktok已經跟足美國法例,什至比其他me ...

仲要tiktok都無實名過,咩用家資料安全問題真係無中生有
放下自在

大宅

回覆樓主:

美國真係痴得好緊要,想食埋TikTok 。

我係Tiktok 情願退出美國,叫美國民眾用VPN 去翻牆玩。

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

回覆樓主:

消息人士話、中國的政府已經說出、不可賣給美國、情願的TikTok美國停播~

如果美國政府、真係令tiktok在美國消失、必定負上極大政治風險、畢竟tiktok美國用戶有1.7億人~

大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

Goldfat 發表於 24-3-19 22:34

我係Tiktok 情願退出美國,叫美國民眾用VPN 去翻牆玩。

美國政府禁tiktok、完全是政治考慮、因為以巴戰爭好多巴勒斯人、受苦的場面、全部真實報導、而 facebook、 youtude 由美國政府控制~

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

平平常常 發表於 24-3-11 18:17
美國真係最無恥!吃相越來越難看。

好耐之前,已經用美國陷阱將法國商業巨頭阿爾斯通(Alstom)肢解,早 ...

其實好多韓國大企業、日本企業、背後大股東都是美國人、 80年代吞并日本東芝、對華為就用上、吞并德國阿爾卑斯的手段......

買基金真係好傷

男爵府

回覆樓主:

痴線,支持一拍兩散

珍珠宮

虎到金來勳章 畀面勳章

observer 發表於 24-3-19 22:11
一定唔賣,肯賣既,
幾年前川建國同肥佬【佩】都係咁吹風逼人,搞掂左咩!
斗音夠膽賣?

數據分析乜野推送技術,咁上下啦,係屬於中國禁止出口限制出口技術目錄內,所以TikTok根本唔可以出售。字節跳動點會做傻事走去賣個app比老美,明明自己公司絕大比例收入都係國內,TikTok美國只係小比例。

公爵府

大力大力 發表於 24-3-19 22:40
消息人士話、中國的政府已經說出、不可賣給美國、情願的TikTok美國停播~

如果美國政府、真係令tiktok在美國消失、必定負上極大政治風險、畢竟tiktok美國用戶有1.7億人~ ...

水晶宮

牛年勳章 hashtag影視迷勳章

如果美國政府、真係令tiktok在美 ...

美國就係想吞左 Tik Tok, 到時佢就可以實名方便去收集人地情報

點都唔好賣,到時咪睇下佢1.7億國民會唔會暴動囉

男爵府

美狗若成功搶得或打擊,大把強盜國家排隊仿效。
註:中國已立法禁止高科技出售。

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

Protea 發表於 24-3-19 23:03
數據分析乜野推送技術,咁上下啦,係屬於中國禁止出口限制出口技術目錄內,所以TikTok根本唔可以 ...

TIKTOK 全球有19億用戶~

買基金真係好傷

男爵府

Pa123 發表於 24-3-19 23:19
美狗若成功搶得或打擊,大把強盜國家排隊仿效。

美狗的契弟曾經想吞咗印度小米的48億人仔資金啦

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

如果美國政府、真係令tiktok在美 ...

一半人口喎,選舉喎 花生又熱賣
放下自在

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

大力大力 發表於 24-3-19 22:46
其實好多韓國大企業、日本企業、背後大股東都是美國人、 80年代吞并日本東芝、對華為就用上、吞并德國阿爾 ...

所以其實美國真係幾衰格,唔比其他國家領先自己就走收購另自己獨大,
Google,apple 呢啲獨佔全球8,9成市場就得,人地爬到頭就唔得

侯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

Goldfat 發表於 24-3-19 22:34

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

Protea 發表於 24-3-11 10:22
國安法都未立好,就唱我地禁YouTube、FB,佢地直情去到眾議院,要禁TikTok就快啲啦,第幾次啦!年年都攞人 ...

係喎。唔講都唔記得添

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

我係tiktok 就一定唔賣,摺左佢都唔益美國公司

珍珠宮

賣佢條命~~TikTok 美國用戶係老美一半人口,最壞打算,最多摺左美國公司,搬去第二度,仲吾洗受死老美制抓仲好添,到時個個用 vpn翻牆玩,死未

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

快d 禁
TikTok d 片真係無聊
小朋友又有樣學樣
幾多小朋友因為TikTok 死亡
禁左佢都好

我都唔鍾意阿女睇呢d 無謂片

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊