興趣嗜好

跳至

首頁
12345...98

尾頁

水晶宮

畀面勳章

TangTang 發表於 12-8-10 10:14
cc,

係乳癌 已經全部切除 但醫生之前講解 只係切乳房 但做手術時臨時變左 要淋巴都切埋 所以家姐先驚 情緒 ...

真的很難過...... 希望你家姐不要意志消沉, 依家可以做的就是家人的關懷與支持

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

靚豬豬 發表於 12-8-10 10:13
我諗都係果d女性婦科病 ? 我有個好朋友識左佢廿年, 期間做過3次不同的
女性病手術 (水瘤/肌瘤/朱古力瘤) : ...
豬豬~

女人病真係好煩 唔係上就下 聽到一個二個唔係切呢度就嗰度 我另外一個家姐既好朋友 子宮個瘤好似西柚咁大 成個子宮切晒 我有個朋友就朱古力瘤

侯爵府

cc0524 發表於 12-8-10 10:08
tang,

其實係咩病?? 我見你話家姐已經做左手術?? 咁係康復緊?? 係唔係會帶你囡去街那個家姐??
漏左答

係成日帶我女去街同睇戲個家姐 早前先帶佢去睇冰河世紀

我家姐3日前已經做左手術 全部切晒 可以想像幾痛 唔知叫唔叫康復緊 因為要2星期後先有報告 話到時會有一隊醫生解釋喎

水晶宮

畀面勳章 親子王國15週年勳章

TangTang 發表於 12-8-10 10:17
多多~

真係好耐無chat! 呢排實在太多事 又忙 身心疲累 我呢個家姐對我同我女都好好 所以我極度難過
係呀,我記得有個家姐對你好好架...人.....真係好化學

水晶宮

畀面勳章 親子王國15週年勳章

TangTang 發表於 12-8-10 10:23
漏左答

tangtang

Really wish your sister soonest recovery.. and be brave to fight for the pain.

侯爵府

環保接龍勳章

TangTang 發表於 12-8-10 10:14
cc,

係乳癌 已經全部切除 但醫生之前講解 只係切乳房 但做手術時臨時變左 要淋巴都切埋 所以家姐先驚 情緒 ...

侯爵府

靚豬豬 發表於 12-8-10 10:20
真的很難過...... 希望你家姐不要意志消沉, 依家可以做的就是家人的關懷與支持 ...
其實我地做到既野係好少 最緊要佢自己唔好放棄 積極d面對

複式洋房

各位早晨~

水晶宮

畀面勳章

TangTang 發表於 12-8-10 10:44
其實我地做到既野係好少 最緊要佢自己唔好放棄 積極d面對

都係的, 最緊要都係睇個病人自已的意志力

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

cc,

係乳癌 已經全部切除 但醫生之前講解 只係切乳房 但做手術時臨時變左 要淋巴都切埋 所以家姐先驚 情緒極度低落 仲要等2個星期先知結果(去到淋巴即已經擴散)

tang,

明白.......希望出黎既結果癌細胞已經全部切除, 無事...

侯爵府

多利是 發表於 12-8-10 10:25
係呀,我記得有個家姐對你好好架...人.....真係好化學
除左我媽 呢個家姐對我最好 我屋企既電視 電視櫃 書櫃..........好多野都係佢買俾我既 佢有病都仲塞錢俾我叫我買新書包新鞋俾我女開學:cry:

人真係好化學 好多野都係無得預計 要黎就黎

其實我家姐早好多年前有乳線瘤定咩瘤 做左手術割左 話係良性 一直都有keep住驗既 直到2年前左右醫生話可以close file 佢先無再去睇 農歷年年後我家姐叫我幫佢去屯門醫院排期 一路睇住醫生都無話有事 到幾星期前 先叫佢返去睇 再抽針驗話係惡性 再去睇私家話睇掃瞄應該係初期 無擴散去淋巴 但突然又要改變手術 所以我家姐咪好似跌左落地獄咁囉 我開頭都唔知嚴重性 係另一個家姐講我先知.........

侯爵府

多利是 發表於 12-8-10 10:37
tangtang

Really wish your sister soonest recovery.. and be brave to fight for the pain.
多多~

thank you! 不過人真係好脆弱 希望我家姐能夠堅強起來!

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

漏左答

我家姐3日前已經做左手術 全部切晒 可以想像幾痛 唔知叫唔叫康復緊 因為要2星期後先有報告 話到時會有一隊醫生解釋喎

tang,

我記得, 你話呢個家姐同你感情好好, 又錫你囡, 仲比錢佢學畫畫....

祝願你家姐無事, 好快康復......

水晶宮

人真係好化學 好多野都係無得預計 要黎就黎

其實我家姐早好多年前有乳線瘤定咩瘤 做左手術割左 話係

tang,

無錯, 人真係好化學, 真係要珍惜見前人......

侯爵府

靚豬豬 發表於 12-8-10 10:46
都係的, 最緊要都係睇個病人自已的意志力
嗰日係醫院 我姐夫好激動咁拉住我家姐喊左出來 佢已經忍得好辛苦 我扭轉頭抹眼淚 我都忍得好辛苦 我成日好驚係佢面前喊 驚影響佢情緒 所以我忍到踏出病房先爆喊我覺得自己已經算好叻

侯爵府

cc0524 發表於 12-8-10 10:52
tang,

明白.......希望出黎既結果癌細胞已經全部切除, 無事...
其實大家初初都以為切晒之後會無事 點知又突然咁 所以比較難接受

侯爵府

cc0524 發表於 12-8-10 10:56
tang,

我記得, 你話呢個家姐同你感情好好, 又錫你囡, 仲比錢佢學畫畫....
cc,

係呀 你真係好記性 佢之前都一直問我女仲想學咩 俾錢我女去學

人又化學 家下個世界好似咩都咁化學

我準備去醫院喇 有時間先再上來 88

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

早呀~~ 開新版好開心丫~~ 又見到大家~~:D

tang好耐無見喇~ 成日都聽到你講家姐帶你女去玩

聽到佢咁都好難過~ 希望佢都樂觀堅強

身邊朋友都聽唔少呢個病.....

水晶宮

tang,

明白....
有時間就上黎傾下唔好屈住, 個心會好過 d.....

寶石宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

首頁
12345...98

尾頁

跳至