親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

子爵府

玩北海道最好是自駕啦,北海道的路網好成熟,好好揸;其實有GPS,入左目的地的 code (或電話),好易去。當然個 GPS 間唔中會報流料,但睇見唔對路都要 check 下 confirm d路啦。book 左時間食野唔好預咁盡囉.......
住如果住民宿建議要 double check 間野的聲譽,好多都要先比錢,到時貨不對辦想唔比錢都唔得。有d在網上比人捧到間野天堂咁靚,但一去到門口已經發覺完全兩回事!最麻煩係要重新搵過地方住。而且d 民宿絕對唔平,有d仲貴過住酒店!有d民宿好多小動物,自己稔下可唔可以接受囉~
知床都幾靚,釧路的海鮮唔錯,除左幾種特別的魚外,4種蟹要試均,我較喜歡毛蟹;當地的爐端燒也要試。沿途旭川的拉麵、十勝的牛、帶廣的豬扒飯,仲有好多疏果都好得.....一路玩一路食,超正。富良/美瑛/小樽/登別ed其實去一次就夠,賞花6、7月去會好d~
自遊坐JR 都算方面,建議在港買定張 JR Pass,在一定限期內任坐 JR,但部份路段可能要額外比錢。
跟團我試過,玩完車晒我地成團人去埋d山卡啦餐廳,基本餐根本冇野食,自己比錢加送,D海鮮貴到飛起,一隻雪場蟹要幾千幾蚊港紙。在間餐廳隔離的手信店,貴不在講,d野根本唔地道,當時唔識又冇時間,都要比佢湯。仲有,d導遊私人sell 比團友d所謂「筍貨」、「限定」貨,好多都唔得架。

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

回覆:春天去北海道,請教各位!

一定自由行

禁止訪問

引用:Quote:水蜜桃媽媽+發表於+13-11-13+23:08+

首頁

尾頁

跳至