自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

Angel_Rose 發表於 15-5-19 14:46
SORRY,我對稱謂E D野NG太熟悉,咩野係外舅?

陣間趁老細行開左果陣UPDATE埋未完GE野
外舅係老婆的兄弟。

珍珠宮

caryfox 發表於 15-5-19 15:11
外舅係老婆的兄弟。
明明地了,冰冰得1個阿哥,即係皇帝得1個外舅,理解正確?

繼續

6. 我係男家,我最大,女家全部UNDER我

皇帝比我感覺係一個勁中意搵人笨GE人,NG計佢間所謂公司,佢都有其他所謂業務

話說,皇帝係NG知邊度搵到D"筍野",係USA送LEGO.佢見到USA LEGO官網,只要登記地址(要真GE,否則寄NG到野比你)同名(可以係假,因為USA LEGO方面不會CHECK)就有得收到每月一份GE試玩LEGO(NG知係砌D乜LOR),皇帝就係D NG知咩途徑(冰冰話GA,以冰冰性格,我估係皇帝威脅冰冰講,所以冰冰先講)拎左冰冰媽咪,冰冰阿哥,冰冰姨媽GE屋企地址黎登記,於是USA方面就每個月都寄一份野去4個地址度LA(計埋皇宮就有4個地址),冰冰媽咪,阿哥,姨媽緊係嬲LA,你未問過我就用我地址搞E D野,1,2次就無所謂,E+仲係每個月咁玩法WOW,NG煩都變煩LA,冰冰阿嫂就第1個出聲話咁樣好NG方便,而且仲好煩,因為好似係掛號又簽收GA,總之冰冰阿嫂就好嬲LA,冰冰阿哥都NG中2皇帝咁樣做,所以阿嫂開到聲講E D野,阿哥都表示支持,而姨媽同媽咪有見及此,都一齊叫皇帝快D CUT左E D野,費事咁煩.冰冰D家人都算好相與LA,比著我,有人未問過我就拎我地址咁玩法,我殺人都似.點知,皇帝發脾氣,鬧返眾人:"你估我要咁多LEGO黎玩GA?我要炒GA!來貨價0成本,我一個轉手賺好多$$ LA(後尾佢改口話賺千幾),計埋我地址,我每個月賺4倍(唉,有人買先算LA,我一向對LEGO NG熟,亦都NG知道係咪真係好似佢講到咁,成千銀都有人會買),我係男家你係女家,你們有義務幫我(AR,咁之前冰冰媽咪入醫院又NG見你幫下手?),你們NG好似住自己年紀大就扮曬長輩AR,全部都係階級上UNDER我,永遠男家都係上門親家,我點做野NG需要你地管你地教!"

後尾冰冰阿嫂呢,次次一有郵差送E D野上門,都同人地講無E個人,可能寄錯左,用E D方法打發個郵差走,咁皇帝見點解收少左一份LEGO GE?一CHECK就知道冰冰阿嫂同佢"作對",之後皇帝走去同阿嫂嘈,好似仲嚇親阿哥阿嫂個女(當時讀緊幼稚園),最後結果點,我就NG知LA,淨係記得,好似賣左咁耐都只係賣出一份LEGO,冰冰話佢用左咁多人GE地址,點都應該計返佣比佢家人,但皇帝一句話我NG中2比$佢地,就KO左冰冰

7. 皇帝公司半倒閉

話說,皇帝有間UP執公司幫人搞D咩,基金,保險,但因為無客,就覺得香港搵NG到食,就上左B6 SELL人買,冰冰知道,B6好講關係,擔心皇帝出事,想叫STOP皇帝,但皇帝一意孤行,而留返係香港GE冰冰就每1都好擔心,皇帝無人事關係會得罪人,做NG到生意,二黎又怕佢有生意有$$賺就得罪其他行家,到時比人放D白粉落袋屈佢運毒,而B6對運毒E D野又判得好重......等等,幾個月後,皇帝無穿無爛咁返左黎,但好似變左爭人周身債,唉,又要麻煩冰冰幫佢還,最後,皇帝間公司因為無收入,就變左網上經營以節省成本(賣基金賣保險WOW......網店一間,搵鬼幫襯),由於皇帝都好耐無工開(聽聞畢業後就開公司,無收入就食屋企,佢上B6果陣阿太上皇都有陪佢上B6,因為太上皇係B6有生意,至於爭人$$,係太上皇GE問題,因為E個問題,太上皇都係B6做NG住,變相無$$再養皇帝),所以皇帝要出黎打工LA,但E隻咁GE皇帝又懶到出汁,連搵工,寫CV都係冰冰幫佢(我NG覺得皇帝有心想搵工LOR,似冰冰迫佢搵工多D),佢基本上帶佢個人去IN就得GA LA,如果佢果日心情好又無賴床先會去IN

休息一陣,轉頭見

男爵府

醒目開學勳章

回覆:Angel_Rose 的帖子

其實你如另外開個post喇

珍珠宮

10396 發表於 15-5-19 15:56
其實你如另外開個post喇
我怕冰冰認出LOR......

如果版主比我改名或者有JM代為用"我朋友GE經歷"黎出POST,我再打好份野比JM轉載,咁我GE人生會安全好多

公爵府

畀面勳章

C 真慘

珍珠宮

panyeung 發表於 15-5-13 22:33
所以咪話囉,即使真係D做嘅,AB都不見得真係咁有義氣囉,唉!
我都覺得除咗D之外,AB都衰格

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章

Angel_Rose 發表於 15-5-18 12:30
冰冰老公系列

3. NG准返外家

男爵府

引用:Quote:caryfox+發表於+15-5-19+15:11+外舅

原帖由 Angel_Rose 於 15-05-19 發表
明明地了,冰冰得1個阿哥,即係皇帝得1個外舅,理解正確?

繼續
等⋯

首頁

尾頁

跳至