跳至

首頁

尾頁

伯爵府

原帖由 princessash 於 09-8-18 16:41 發表
我都有買架單車比大囡話係BB送比佢既, 不過呀B已經返左屋企成個幾禮拜, 大囡都仲唔肯錫錫細佬, 又唔肯攬下細佬.....基本上大囡好似好冷漠咁, 自己有自己玩, 唔係點理細佬.....唉, 真係好擔心.....唔知點搞.....

...

你大女好大個啦? 慢慢來啦... 係埋之前有d唔開心的事發生, 令到佢抗拒細佬!

我女勁like細佬ㄚ! 基本上, 佢當細佬係公仔!

大宅

個大仔3歲9個月, 細女8月2日出世, 見到個仔沒有埋個細妹, 對住細妹冇特別反應, 自己做自己野.

別墅

0大家好剛剛找到個第二胎的媽媽討論區打個招呼先^^我叫小生..仔仔是0812出生的,囡囡三歲剛剛今天開學^^
http://www.babyhome.com.tw/ka_yan
Facebook: [email protected]

別墅

我個大女3歲7個月,妹妹出世到現在都表現得很啺妹妹,每日都要抱妹妹,成日忍唔住要親親妹妹; 不過始終我同佢玩的時間少了,都會話我要媽媽我要媽媽

大宅

好媽媽勳章

Hi!各位好! 原本我係9月媽, 第二胎弟弟最後提早了一星期出世,做了8月媽媽了!
我已經有一個大女, 今年7歲了!:) :)
就算全個世界 亦都失去 他也在這裡 全場突然寂靜 他都給我衷心的讚許 就算誰愛過我 又給收去他熾熱不退 旁人視為負累 他偏不覺苦 靜心等我歸去 如何大成大敗 他的寵愛中 亦都只有一歲 共誰玩 共誰做伴侶 進步到 某一點 熱情就會退 共同進退唯獨是父母這一對

大宅

大家好!... 我又係原本預產期係9月頭, 點知細佬仔趕住係8月31日順產出世, 所以我就變成8月份媽媽啦.

係住院頭一天, 大仔一起身唔見左媽咪, 喊到收唔到聲, 當晚仲要成天光6點攰到眼訓先肯訓, 跟住10點又起身, 我係全職主婦, 因為由細到大都無離開過我太長時間, 我好掛住大仔, 夜晚老公帶埋大仔黎醫院探我, 雖然醫院唔建議小朋友探訪, 不過佢地講掂數, 所以我就可以係床到見到大仔, 佢一到步就係我張床玩, 又錫我又攬住我, 又講好掛住我, 不過我地倆個都無喊, 玩左一陣, 大仔又好乖無扭計咁跟佢爹d出去睇細佬仔

大仔今年讀k1, 又撞正細佬仔出世, 都唔可以陪佢返學
我都同部份媽咪一樣, 大仔到而家都唔肯錫細佬仔, 不過如果有其他人抱細佬仔, 佢就會鬧人唔比其他人抱佢細佬仔, 真係奇怪

大宅

好媽媽勳章

albb,
我都係全職媽, 我個女又係掛住我(7歲了), 第一日老公都博大霧, 終於俾阿女見到我....
就算全個世界 亦都失去 他也在這裡 全場突然寂靜 他都給我衷心的讚許 就算誰愛過我 又給收去他熾熱不退 旁人視為負累 他偏不覺苦 靜心等我歸去 如何大成大敗 他的寵愛中 亦都只有一歲 共誰玩 共誰做伴侶 進步到 某一點 熱情就會退 共同進退唯獨是父母這一對

別墅

好媽媽勳章

hihi~~
我原本係7月份媽媽,點知亞囝逾期居留,8月5號先出黎見人^^
家姐剛剛8歲喇~

別墅

Hello, 大家好!... 我原本預產期係9月中, 點知細佬係8月31日出世 lah , 所以我係 0908 媽媽.
哥哥今年 3 歲讀 K1 , 開學陪唔到佢有 d 遺憾 ...

cacalam , albb,
我都係全職媽媽, 多多指教 !!

伯爵府

我預產係9月1日的, 但亞囝提早咗10日, 8月22日就出世喇. 我大女三歲四個月, 一開始陀細佬就同第一個話佢知, 所以一路都做好心理準備, 成日同個女講第日同細佬仔做呢樣做嗰樣, 所以都唔抗拒. 出咗世我屋企人嚟探我, 佢仲跟到實, 話驚人搶咗佢個細佬添. 而家佢成日都話要抱細佬, 我有時都比佢伸隻手仔嚟抱一陣的,同埋同細佬沖涼時, 又會比亞囡同細佬玩一陣水囉. 不過以前我有時間曖大女瞓覺, 而家有咗個細佬就冇時間, 因為細佬成日在家姐要瞓覺的時間先嚟喊, 有時個女要典成個鐘先瞓到.

首頁

尾頁

跳至