興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

男爵府

BK Milk勳章

回覆:多得BK jm 教路,買咗平台灣童書

男爵府

BK Milk勳章

他非常喜歡這本書,每天都看

大宅

Thanks!

男爵府

謝謝 kuromi-chou 的分享, 剛 Send 了Email 給小書庫童書網 問21本圖書, 看看可否用順豐到付方式是否一樣咁平先.

珊瑚宮

男爵府

BK Milk勳章

引用:謝謝 kuromi-chou 的分享, 剛 Send 了Email

原帖由 LittleEvelyn 於 14-06-12 發表
謝謝 kuromi-chou 的分享, 剛 Send 了Email 給小書庫童書網 問21本圖書, 看看可否用順豐到付方式是否一樣咁 ...

複式洋房

引用:謝謝 kuromi-chou 的分享, 剛 Send 了Email

原帖由 LittleEvelyn 於 14-06-12 發表
謝謝 kuromi-chou 的分享, 剛 Send 了Email 給小書庫童書網 問21本圖書, 看看可否用順豐到付方式是否一樣咁 ...
請問你問成點?我都想知呀!謝

男爵府

原本我問嘅21本書, 用順豐快遞寄送, 運費估計約HKD218元.

所以我最後一共買咗40本書, 改用船運, 書總價是TWD7,159.
船運費, 20公斤之內都只係HKD190元, 重要係送到您屋企.
我大約於7月4日可以收到.好期待.

Remarks:
1. 書籍一箱20公斤左右都是港幣170元 (但是新界是190元港幣....),
2. 如送貨地點無電梯, 走樓梯就會加收費用.
3. 由台灣書店送到香港碼頭, 大約一個星期左右. 船到後,
船公司會通知我比HKD190 的運費. 比了錢, 就安排送去屋企.

phoebe_ming5    發表於 14-6-23 16:08

男爵府

另外, 我唔係買2-3歲嘅繪本, 我係買小學3年級嘅圖書, 所以大部份都要佢地幫我補貨, 但 4 -5 日已經可以補齊貨比我. 好開心!!!

伯爵府

育兒性格勳章 畀面勳章

thx

大宅

LittleEvelyn 發表於 14-6-23 12:24
原本我問嘅21本書, 用順豐快遞寄送, 運費估計約HKD218元.

所以我最後一共買咗40本書, 改用船運, 書總價是T ...
請問JM點簡書,想訂書比仔仔睇,但係唔知點入手簡書,可分享嗎?

男爵府

pistos2001,

您囝囝幾歲?

大宅

LittleEvelyn 發表於 14-6-23 17:12
pistos2001,

您囝囝幾歲?
就黎2歲半啦^^

伯爵府

回覆 LittleEvelyn 的帖子

唔知點入手簡書,可分享嗎 ? My son is 9 yrs old (P.3 now)

男爵府

我2歲半個囡,今次就無買書比佢,因為家姐阿哥已經有好多書留比佢。給2歲至3歲,我個人比較喜歡幼獅嘅繪本。而家姐嚟緊升P.3,我今次買咗好多小兵、信誼及小螢火蟲出版社嘅中文書,唔太厚,等佢自己睇,有滿足感最重要。我係先响金石堂 search 好晒D書名及出版社,再用excel 入晒資料,空一欄留比佢地填上價錢比返我。

伯爵府

引用:Quote:原帖由+Silently+於+14-06-02+發表可

原帖由 kuromi-chou 於 14-06-03 發表
在小書庫xx網內搜尋你要買的書籍和價錢,與書網用e-mail聯絡想要的書籍和收貨地址。佢會告知你書籍有冇存貨 ...
童書網?有冇大人書?

大宅

回覆 LittleEvelyn 的帖子

請問點付款給船公司? 另外用信用咭付款, 是否用該銀行兌台幣之exchange rate? 同埋有無額外費用產生?

男爵府

請問點付款給船公司?
哈哈, 我都唔知到時掂比...

另外用信用咭付款, 是否用該銀行兌台幣之exchange rate?
我阿哥响台灣幫我ATM 過數.
您可以去找換店入落佢地Account.

同埋有無額外費用產生?
應該無額外收費.

男爵府

6x6=36

問了, 她們回覆我:
先請問是什麼書名?有些出版社沒有合作就無法訂購. 有合作的出版社就可以訂購.

伯爵府

請問小書庫童書網買書平, 定係在書展買書平??

首頁

尾頁

跳至