夫婦情感

跳至

首頁
12345...15

尾頁

複式洋房

原文章由 ringoivy 於 08-6-24 17:59 發表
mouth: mouth: 苦心自問你愛你老婆就會對佢好d啦mouth: mouth: 其實你有無諗過係咪真係鍾意佢架 無奶油鐘意一個人愛一個人會對佢5好囉 如果你真心悔改咪唯有擺個女上枱囉 :joyous ...

反覆自問了數次, 到底淨係想要返囡囡而想老婆留下, 定係真係愛老婆!!!
答案係我愛我老婆, 雖然如果有一日我有幸同返佢一齊, 我未必放佢係第一位(第一位係囡囡), 但佢一定係第二位, 一定一定比我自己更重要!!!

禁止訪問

環保接龍勳章

複式洋房

原文章由 BABYMAMA30 於 08-6-24 18:11 發表

關生個女咩事呀? 藉口~~

藉口......我講左好多了, 佢成日話我點對佢唔好我都無停搬D 藉口出黎!!講真如果我係我老婆都無咁容易可以原諒我!!!
我要做個好爸爸!!

大宅

Don't push her to forgive you at this moment. Don't even mention about this case. Just try your best to show you are willing to change, do send a SMS to her at the same time everyday. Send flower to her office or wait for her after office hour.
Now the thing that she needs is confidence.

子爵府

原文章由 abcde_song 於 08-6-24 18:16 發表

藉口......我講左好多了, 佢成日話我點對佢唔好我都無停搬D 藉口出黎!!講真如果我係我老婆都無咁容易可以原諒我!!!

吾好咁快打沉自己啦(你老婆未必吾想原諒你),只不過佢都會諗,你曾經對佢吾好,仲有咩嘢值得同你再喺埋一齊?你首先令佢覺得你係有改變,係真心想令佢日後開心,但你又吾可以咁急進(一改咗少少嘢就提佢吾好離婚);另外,記吓佢曾經話你最多鬧得最厲害嘅嘢,改咗先(記住:改咗就真係吾好再犯,吾係你老婆會覺得你死性不改,到時走得仲快),然後,觀察佢日常生活,多d配合佢,再用個囡製造多少少話題,加d生活情趣,扮吓無知,多d開口問吓你老婆嘢(囡囡生活,天文地理,她有興趣的,購物娛樂..咩都得),最緊要投其所好,有得傾有得笑有得了解吓大家,我諗佢會慢慢改觀,希望你成功!
努力!

複式洋房

原文章由 mrsho 於 08-6-24 19:27 發表
Don't push her to forgive you at this moment. Don't even mention about this case. Just try your best to show you are willing to change, do send a SMS to her at the same time everyday. Send flower t ...

thanks!!不過佢對花敏感, 我會送其他野代替!!!
我要做個好爸爸!!

複式洋房

原文章由 wife 於 08-6-25 00:07 發表

吾好咁快打沉自己啦(你老婆未必吾想原諒你),只不過佢都會諗,你曾經對佢吾好,仲有咩嘢值得同你再喺埋一齊?你首先令佢覺得你係有改變,係真心想令佢日後開心,但你又吾可以咁急進(一改咗少少嘢就提佢吾好離婚);另外,記 ...

多謝支持, 今晚同我老婆傾左好多野(無提及夫妻之間問題), 雖然一路傾我一路好想抱著我老婆, 不過我無咁做, 好似一般朋友咁傾計, 佢亦有提及追佢的人, 佢話唔會比機會對方(希望啦...), 又傾左一D囡囡將來既野, 另外事實上佢希望離婚放低一切, 我會依佢的, 佢都要冷靜下, 我會做好準備待離婚後, 會重新追過我老婆, 雖然我覺得好困難, 不過我會努力!!!

[ 本文章最後由 abcde_song 於 08-6-25 00:26 編輯 ]
我要做個好爸爸!!

複式洋房

沉晚搞到都幾唔開心, 不過個感覺唔係老婆比我的, 沉晚食飯時, 囡囡發脾氣唔肯食飯, 不停咁喊, 喊到停唔到, 係都要食奶, 維持十五分鐘左右, 跟住老婆抱左佢入房, 同佢玩左陣一路玩一路食飯, 雖然食唔晒, 但總算肯食, 之後老婆叫我餵囡囡飲湯, 囡囡一見到我入房就不停咁喊, 話要媽媽餵, 雖然佢年齡細, 我覺得佢知道D 野, 佢望住我不停咁喊, 我覺得佢閙緊我咁, 我好唔開心, 我覺得自己唔只係一個唔好既老公, 仲係一個唔好既爸爸, 唔可以比一個好好既家庭成長佢, 我後悔好唔想咁樣, 雖然問題唔係一朝一夕可以解決, 但都希望可以快些雨過天青!!!
我要做個好爸爸!!

複式洋房

好媽媽勳章 醒目開學勳章

你老婆已經講咗唔俾機會對方[追求者], 咁你自己就落力的啦!

而家的細佬好聰明架, 好多野都睇在眼內, 以前你點對太太的態度係點, 佢地知架, 試下同個女講下心事, 你係有幾愛媽咪, 再同老婆傾下, 俾多少少冷靜期大家, 你就趁呢段時間真真正正改過啦! 如果係真心, 有人會睇到架!

希望你唔好得個講字.

複式洋房

原文章由 高佬太太 於 08-6-25 10:04 發表
你老婆已經講咗唔俾機會對方[追求者], 咁你自己就落力的啦!

而家的細佬好聰明架, 好多野都睇在眼內, 以前你點對太太的態度係點, 佢地知架, 試下同個女講下心事, 你係有幾愛媽咪, 再同老婆傾下, 俾多少少冷靜期大家 ...

老實講見過鬼仲唔怕黑咩, 今次真係好DOWN, 以前我細佬唔係度時我一滴眼淚都無流過, 今次點忍都控制唔到, 唔係喊隻眼都會不停流眼淚, 頭先轉左3號波, 同老婆囡囡一齊食埋LUNCH 先返工, 雖然搞到大遲到同埋只係食D炒粉麵飯, 不過呢餐飯都算食得開心!!!
我要做個好爸爸!!

複式洋房

仲有樣必要改左先, 我既口頭禪"咁無辦法架喎", 有時明明有辦法都會口快快, 今日都唔覺意係我老婆面前講左一次, 講到一半己經知衰, 越講越細聲, 好彩既刻講返個方法出黎!!!
我要做個好爸爸!!

複式洋房

今晚老婆去左朋友度, 打電話比我叫我接囡囡返屋企幫囡囡沖涼訓覺先, 我坐車去佢朋友度時不停諗, 好唔好問佢:你係唔係唔想返屋企!!
又諗佢會點答, .............
到佢朋友屋企附近, 見到佢後都係忍唔住問左佢, 佢答我:係唔想返!!!
其實我一早已估到佢咁答, 不過佢親口講出黎我覺得好hurt............
越黎越覺得老婆應該放係第一位, 佢最要比囡囡重要............
我要做個好爸爸!!

洋房

女人心死都好難攪返掂....

正衰男人。

水晶宮

哩个时候系火遮眼...女人要到冷静时才能思考的...

大宅

你老婆比說話你聽,你唔駛咁在意,佢依家以牙還牙嘛,你面皮一定要夠厚,佢話一你唔可以話二!如果佢堅決要離婚,你都唔駛灰心,我同老公拍拖果陣都曾經分開咗半年,當時我對佢都好失望,不過最後我都比多次機會大家,之後好快就結婚喇!如果你哋分開咗,你都堅持對你老婆好,佢一定會比機會你架,比心機啦,千其唔好放棄!
sherie

複式洋房

原文章由 simple_life 於 08-6-25 23:22 發表
女人心死都好難攪返掂....

正衰男人。

...........真係好難搞, 不過總好過佢一走了之.........
我要做個好爸爸!!

複式洋房

原文章由 54heima 於 08-6-25 23:33 發表
哩个时候系火遮眼...女人要到冷静时才能思考的...

係, 佢去左佢朋友度成日, 都唔係返黎, 我估佢都係放唔低同朋友傾下心事, 我估佢今晚都唔會訓得著, 我都會訓唔著...........
我要做個好爸爸!!

複式洋房

原文章由 sherielee 於 08-6-26 00:25 發表
你老婆比說話你聽,你唔駛咁在意,佢依家以牙還牙嘛,你面皮一定要夠厚,佢話一你唔可以話二!如果佢堅決要離婚,你都唔駛灰心,我同老公拍拖果陣都曾經分開咗半年,當時我對佢都好失望,不過最後我都比多次機會大家,之後好快 ...

多謝你既意見, 就算真係離左婚, 我會好全心全意的, 雖然知道好困難, 不過一年又好十年都好, 一定要追返個老婆返黎!!!
我要做個好爸爸!!

洋房

又睇下你係咪得把口,三分鐘熱度...

咪一陣比老婆reject多幾次,又話心都淡埋,要放棄。

複式洋房

原文章由 simple_life 於 08-6-26 00:53 發表
又睇下你係咪得把口,三分鐘熱度...

咪一陣比老婆reject多幾次,又話心都淡埋,要放棄。

收到, 我會厚D面皮, 鬼叫自己唔生性激嬲老婆咩!!!!
我要做個好爸爸!!

首頁
12345...15

尾頁

跳至