自由講場

跳至

首頁

尾頁

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

阿老魚,
鞋型好重要架, 要試多幾對(or幾十對), 搵對舒服既黎買, 唔係淨係款靚架
貴鞋之中, powder, 貓貓, 巴里, 飛甩雞毛都好著, 比較舒服, 下次可以試下, 不過anyway新鞋都有d刮, 頭幾次唔會著太耐, 可以著多幾次去短程先, 著鬆左再"行路上廣州"
原文章由 魚生 於 08-6-25 06:48 PM 發表
mouth: 我除左著波鞋/護士鞋/拖鞋隻腳係無事之外,著親其他乜鞋都會損!無論係幾千蚊對名牌,定係幾百蚊雜牌都會括腳,有時想著靚D襯下衫都唔得! ...

子爵府

原文章由 joetsang 於 08-6-26 15:28 發表

係呀!!我用又ok wor, 我見過最平$20一對透明架, 你邊到買架我仲想買呀??

我係荃灣南豐中心門口個檔仔買ga~不過我果隻係好細粒果d~唔係一條野果d ga~~

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

原文章由 talkymum 於 08-6-26 13:00 發表
party feet係scholl.manning,watson都有.不過比較厚身.我就唔係好arm用.用左對鞋迫好多.有隻平價布質前掌pad幾好用.不過有兩個loops套著腳指公/尾.著涼鞋唔arm駛.

...

哦 ~ 原來係scholl, 可能我已經買咗嘞, 我嗰對鞋墊係for high heel(如果冇記錯, 因為我丟咗個袋, 睇唔返了). 只係有啲肉赤, 嗰對着過2次咋, 而家唯有着住啲有帶o既high heel.

伯爵府

我都係著親高跟鞋, 隻腳(後腳眼)就會損晒, 流血、甩皮, 攪到我次次到要黐膠布, 所以無乜重要場合, 可免則免。

世間最美妙的事情,就是擁有一個溫馨的家庭。我們可自然從容地回到家中,無拘無束地被家庭接納為其中的成員。 ;-) (維斯各特)

子爵府

我淨係著波鞋冇事。高跟鞋、涼鞋(最怕夾腳趾果種涼鞋,著過一次,行唔夠10米已經起水泡啦)著一次損一次。對腳已經傷痕累累啦

伯爵府

畀面勳章

著爛腳TIM.....痛死人..... 以後怕怕

伯爵府

畀面勳章

公爵府

畀面勳章

我都係架.

起晒水泡. 痛到C.
原文章由 魚生 於 08-6-25 18:48 發表
mouth: 我除左著波鞋/護士鞋/拖鞋隻腳係無事之外,著親其他乜鞋都會損!無論係幾千蚊對名牌,定係幾百蚊雜牌都會括腳,有時想著靚D襯下衫都唔得! ...
[img][/img]

子爵府

貓狗褓姆

原文章由 jlmaz 於 08-6-26 17:31 發表

我係荃灣南豐中心門口個檔仔買ga~不過我果隻係好細粒果d~唔係一條野果d ga~~

thks, 去睇下先.

大宅

可能我扁平足同腳板較闊, 所以著好多鞋都刮腳 呢期好鍾意crocs嘅平底婆仔膠鞋, 好舒服, 落雨都著得, 濕咗用紙吸乾啲水就得.
Our anniversary[br]

公爵府

好媽媽勳章

原文章由 星仔媽媽 於 08-6-26 22:41 發表
我淨係著波鞋冇事。高跟鞋、涼鞋(最怕夾腳趾果種涼鞋,著過一次,行唔夠10米已經起水泡啦)著一次損一次。對腳已經傷痕累累啦

你都可以行倒10米吖
我每次一著落到樓下就要上翻嚟換過 (我家門口就係電梯)
冇人有我咁衰(對腳)
搞到c6成日都叫我砍咗對腳佢喎...(佢講笑咋)
網上世界咩人都有 ,謝絕介紹買賣 ,謝絕代購!

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

睇你都係身嬌肉貴架喇....可能真係我著慣左起晒枕, 墊住墊住
原文章由 魚生 於 08-6-30 04:55 PM 發表

禾就係買左幾對貓貓,買過對powder,幾千銀都著爛腳!仲敢買飛甩雞毛咩!?
就係對死人貓貓,衰到連腳板底都起埋水pop!著一次損8片!次次都要貼哂人做皮先著得!
我對腳無乜厚皮,係咪要夾硬著到佢出枕先得架?mouth: ...

子爵府

好媽媽勳章

That's why I don't wear high-heel shoes, but 成個ar 毛0甘 mouth:
Hello everybody~~!

水晶宮

我都係逢着高踭鞋實會整損腳架!唯有買番D有牌子既(唔係名牌,而係响D商場店舖嗰D),買番黎用一蚊兩蚊硬幣刮番軟D皮至着,仲要係初頭着出街一定要貼定膠布响會損傷個D位置,遇啱冬天既話,直頭着埋絲襪至着高跟鞋,同一對鞋着多幾日,之後就算唔再貼膠布或者唔再着襪都唔會刮損.

夏天時可以着嗰D專俾人地着高跟鞋着既襪,嗰D多數係厘士布黎,就算突少少出黎都唔覺核突,我多數買黑色或者白色多...不過高跟鞋真係唔可以着黎行街,行得太耐實痛爆!所以我放工時一定換番波鞋架!高跟鞋淨係番工時間至着.

水晶宮

原文章由 premum2006 於 08-6-25 19:43 發表
我D腳趾醜樣所以唔會露趾
平時著2"踭
腳趾面會起"浸"
有時腳板低會痛架

腳板底痛既話可以買番塊鞋軟墊墊住個底,會好好多架!爽健都有呢D專for高跟鞋既鞋墊,啫喱狀的.

水晶宮

原文章由 魚生 於 08-6-30 16:55 發表

禾就係買左幾對貓貓,買過對powder,幾千銀都著爛腳!仲敢買飛甩雞毛咩!?
就係對死人貓貓,衰到連腳板底都起埋水pop!著一次損8片!次次都要貼哂人做皮先著得!
我對腳無乜厚皮,係咪要夾硬著到佢出枕先得架?mouth: ...

唔駛買到飛甩雞毛咁貴~~~嗰D三四百蚊以上嗰D都有好多好靚好舒服架!嗰陣我响時代廣場一間鞋店度買高跟鞋(間公司响尖咀美麗華廣場都有),個底本身已經係軟墊,D皮又軟熟,真係勁舒服架!仲要幾come着添!我日日着住同一對鞋由鰂魚涌行去灣仔撘船過海再由尖咀行去油麻地,對鞋都可以捱到三年至爛!抵買到吖!!哈哈!!!

唔一定要起哂枕至着到既,着女人鞋起枕係必然既事黎,都係睇你對腳慣唔慣D高跟鞋架咋~~~慣咗就無事架喇!

首頁

尾頁

跳至