自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

ivanso 發表於 19-7-10 12:21
Openrice 打手飯,唔駛錢,但要打1000字
而家煮埋飯比個社工食,又請佢去食打手飯
幾溫馨

唔使錢,唔叫請
佢嘅沉迷、唔清醒,咁嘅情況下,小朋友最淒涼
自己唔顧又唔肯畀返爸爸,令小朋友完全冇父母嘅愛,又何必呢

珍珠宮

Ashleycorina 發表於 19-7-10 12:14
我之前回另一個post就係講我識個冷血女人,結婚前後已成日偷食,成日以為人地會同佢結婚,每次人玩完又返 ...
你講嘅冷血女人,我想起我一個舊同學,當然佢無你講果個咁衰啦

佢會考0分出黎做野,我就上到中六,其實我同佢麻麻地熟,中六果年的聖誕節,我發燒無出街,突然收到佢電話,話失戀想自殺,相識一場,諗住佢搵得我應該睇得起我啦,我驚作出事所以聽佢講出左去搵佢,但去到地點見吳到佢,打比佢無聽電話,之後收到佢短訊話同男友和好左,要二人世界,叫我走先,果下好嬲

如是者,一段時間後佢又話自殺想叫我出黎,我鬧返佢,最後佢都好嬲,佢係fb話我點點點乜乜乜,跟住佢老友打比我,問我仲咩哈佢,我講完咩事之後,佢老友叫我吳好再刺激佢,叫我以後收到佢電話就話自己出緊黎,再打黎問我去到邊就話等緊車......一段時間後佢自然會話和好返叫我返歸,到時我就要答吳緊要,你地玩得開心啲

到我大學畢業果年,從佢老友口中得知佢大肚結婚,婚期係預產期前兩個月,到婚期前4個月小產左,佢老公話既然個女都無左索性取消婚禮,佢吳想,之後女方媽產上男方家度鬧人,婚禮先如期,但當佢老友講到,佢婚前一星期證實左又有左bb,我覺得依個同學吳抵幫

後來得知,佢女出世後,佢奶奶對佢更為不滿,佢係fb話佢奶奶鬧佢生蝕本貨,老爺又點點點,老公又點點點,將啲希望放曬落個女度,fb全係佢同女的合照,半年前再從佢老友口中得知,佢同左個台灣男仔一齊,已經辦好曬離婚手續,連個女都吳要,我覺得細路女好慘,佢麻麻成日鬧佢係蝕本貨,都吳方會對佢好啦,加上個媽又為左新男友連自己都吳要,好可悲,佢仲將fb上同佢老公,阿女有關的野全部刪除曬,彷彿好似自己未結過婚未生過女咁。真係無左男人會死咩!

複式洋房

汽水餅 發表於 19-7-10 12:31
唔使錢,唔叫請
佢嘅沉迷、唔清醒,咁嘅情況下,小朋友最淒涼
自己唔顧又唔肯畀返爸爸,令小朋友 ...

所以呢點我成日都放唔開,因為同個小朋友建立左感情,但可能小朋友己經忘記左我

珍珠宮

ivanso 發表於 19-7-10 12:21
Openrice 打手飯,唔駛錢,但要打1000字
而家煮埋飯比個社工食,又請佢去食打手飯
幾溫馨
打一千字就有免費飯食?搞到我都好想拉大隊去食添,點樣申請嫁

子爵府

父母分開, 只要有第2春, 仔女就立即變負累, 垃圾...........太多太多呢D Case.

珍珠宮

就係個男人令佢著迷,你同個小朋友都俾唔到呢種感覺佢。就係咁簡單。佢犯賤又好,攞嚟賤都好,其實都唔關你事的。

複式洋房

cashdollar 發表於 19-7-10 12:39
父母分開, 只要有第2春, 仔女就立即變負累, 垃圾...........太多太多呢D Case.

...

以前佢真係好錫個仔
個仔訓左敎佢會keep住睇佢有冇「夫被」
個仔病左都堅持帶返黎一齊訓
仲記得個仔嘔,嘔到佢成身都係
個時佢對個仔真心,相信唔會係做戲

伯爵府

牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 開心吸收勳章

而家社會係咁架啦~~自己做番正常人咪OK

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

ivanso 發表於 19-7-10 11:24
佢離婚有小朋友
我地一齊左,個時唔知係咪小朋友仲細(2歲),所以好著緊佢,
平日比佢媽照顧,星期五六晚會同我 ...

佢既事,都己經唔關你事

珍珠宮

王國教室勳章

Angel_Rose 發表於 19-7-10 12:33
你講嘅冷血女人,我想起我一個舊同學,當然佢無你講果個咁衰啦

佢會考0分出黎做野,我就上到中六,其實我同佢 ...

好衰呀難為咁多人想生無得生!佢咁樣要同個男人結婚就害左個小朋友勁自私!
我講個冷血女人,當初就係佢話自殺,我救過佢(當時唔熟,佢覺得我夠冷靜分析所以搵我),但佢又係一時一樣㗎!3點話要死,4點就post Facebook 自己係super mum 明明佢無乜理仔女,話佢地勁麻煩!試過個女三歲要去toilet 話佢唔著片要去toilet 麻煩差點响幾個家庭面前打個女!
佢兩個都係自私自利!

珍珠宮

Ashleycorina 發表於 19-7-10 12:47
好衰呀難為咁多人想生無得生!佢咁樣要同個男人結婚就害左個小朋友:anger ...
咁我又吳知我果個有無打女,聽落你識果個的子女慘啲,去廁所好少事炸麻,咁都嫌煩,當初咪生啦

我識果個,30歲打扮到自己18,22咁,keep得好,有扮靚不是罪,只希望佢今次不要再好似上次咁,又係大肚結婚啦

珍珠宮

王國教室勳章

Angel_Rose 發表於 19-7-10 12:53
咁我又吳知我果個有無打女,聽落你識果個的子女慘啲,去廁所好少事炸麻,咁都嫌煩,當初咪生啦

我識果個,30歲 ...

Exactly!! 就係有人靜靜講咁煩又生?佢最初以為生兩個有錢分,點知無,後來落左一個。
佢父母好貪錢本來同佢反左面,但因為大肚就叫佢地去一齊住,請工人,三個湊B同服侍佢。但又因為錢同成日嗌交過,到個女有一歲佢就趕兩老住套房。點知又有左第二個就用錢當請工人請父母返去住,佢話做唔到FTM,小朋友好麻煩!
佢唔靚無身材,但好有自信,成日同人講佢老公執到,佢應該好似徐子淇咁所以好多人無同佢玩,但佢老公好好,呢件事就好多人支援佢老公同小朋友。

子爵府

ivanso 發表於 19-7-10 12:09
佢上年講想約我加小孩子一齊食飯,講到今年都冇聲氣
我問佢,佢話自己氣管炎,仲比佢話我唔就佢,又block ...

咩叫打手飯?

象牙宮

回覆樓主:

因為佢一開始都唔係想同你一齊囉,只不過想有人陪自己同小朋友!而家搵到戀愛感覺,咪咩都唔理 快d甩身咪仲好

翡翠宮

剩係見到個小朋友好慘

珍珠宮

Ashleycorina 發表於 19-7-10 13:00

Exactly!! 就係有人靜靜講咁煩又生?佢最初以為生兩個 ...
生兩個有$分?咩思想呀?生細路係要預洗$,而吳係賺$囉,當個細路識生金蛋/搖$樹咩

望住依種人,就覺得愛回家入面,譚道德岩岩出場果陣,鬧啲單親家庭嘅果番說話真係講得好岩

珍珠宮

王國教室勳章

Angel_Rose 發表於 19-7-10 13:39
生兩個有$分?咩思想呀?生細路係要預洗$,而吳係賺$囉,當個細路識生金蛋/搖$樹咩

望住依種人,就覺得愛回家入 ...

因為個老公屋企有兩層樓,佢叫過老爺賣一層,俾錢佢地養小朋友因爲老爺奶奶成日叫佢地生,佢哋話無錢,咁老爺話佢養。
點知小朋友出世老爺俾左六位數,佢覺得少,所以生第二個時就問終於可以賣層樓未?老爺唔肯,因結婚買層樓俾佢地,個仔只寫個老婆名

珍珠宮

Ashleycorina 發表於 19-7-10 13:42

因為個老公屋企有兩層樓,佢叫過老爺賣一層,俾錢佢地 ...
佢咁樣講野,我係老爺都吳想賣樓啦,同埋結婚果陣咪送左層樓比佢地囉,點解要送完又送,成日喉住人地的$,又吳想自己努力賺$,這思想不要得

珍珠宮

王國教室勳章

Angel_Rose 發表於 19-7-10 13:46
佢咁樣講野,我係老爺都吳想賣樓啦,同埋結婚果陣咪送左層樓比佢地囉,點解要送完又送,成日喉住人地的$,又吳想 ...

貪心,自私。小朋友勁可憐!

公爵府

感情無分對錯

首頁

尾頁

跳至