自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

karenlyk 發表於 22-4-18 15:04
墊骨都係好方法

哈哈,係喎,寫完嘅廢紙仲可以鋪枱墊骨

伯爵府

回覆樓主:

請問樓主住邊區?
如果係同我同一區我想接收

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 畀面勳章

karenlyk 發表於 22-4-18 15:04
墊骨都係好方法

我都會咁做

已刪除用户

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

翡翠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

mimi987 發表於 22-4-18 15:11
請問邊區?
我想要環保回收

我都有拎去環保回收,不過未用過唔想回收住,想善用咗寫字畫畫後先回收

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

小傑媽媽 發表於 22-4-18 15:23
我有喎,你係咪要?

係呀,同亞女溫下書

翡翠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

kiuzoe 發表於 22-4-18 15:20
請問樓主住邊區?
如果係同我同一區我想接收

有jm pm咗喇,唔好意思呀

翡翠宮

sanmay 發表於 22-4-18 15:16
我試過放座頭、有用自取。唔知你到可唔可以?

我呢度唔得,不過你呢個都係好方法

翡翠宮

jincaiyan 發表於 22-4-18 15:13
疫情穩定時候,屋苑有回收廢紙,舊衣, 汽水罐⋯
每一學期清一次

我而家會2星期左右去一次綠在區區

已刪除用户

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

小傑媽媽 發表於 22-4-18 15:29
我pm你睇下交收地點夾唔夾到

大宅

回覆樓主:

我都有好多舊簿,我拎來比阿仔溫默書時寫字,或者畫畫、做數學功課時計數,好快就用完了。

珍珠宮

我想要呀

珍珠宮

拎落補習社

男爵府

牛年勳章

回覆樓主:

如果近又係小学嘅話,我想幫你接收,阿女攞嚟溫習,用得好快(emoji)

伯爵府

karenlyk 發表於 22-4-18 12:54
學校或者自己買都有,有啲歷史久遠,唔知點處理,用唔到咁多

家長群?或者住嗰度有無社區群組?實有家長會要,又唔洗送嚟送去。有嘢free我第一一定會問自己社區先

翡翠宮

mommyli 發表於 22-4-18 16:19
家長群?或者住嗰度有無社區群組?實有家長會要,又唔洗送嚟送去。有嘢free我第一一定會問自己社區先 :ha ...

試過放嘢好少人回,所以無諗到社區群組

翡翠宮

湘 發表於 22-4-18 16:16
如果近又係小学嘅話,我想幫你接收,阿女攞嚟溫習,用得好快(emoji)

我女中學喇,簿已經放咗一段日子

伯爵府

karenlyk 發表於 22-4-18 16:21
試過放嘢好少人回,所以無諗到社區群組

可能係物件種類有差

大宅

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章

我小朋友用緊我老公小學本簿

首頁

尾頁

跳至