跳至

首頁
12345...33

尾頁

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我阿女都係上 apple tree 畫班

ABC 我真係覺得幾好,雖然都有好多人話佢唔好,但起碼佢地比我同老公印像唔錯,報 course 之前會有個 net 同小朋友做個 test,睇吓小朋友去到邊個 level...咁就唔洗由最低個 level 讀起。

我去過 Jolly kingxxx 視察過 & 聽過佢個講座....
真係要"嘩"...一聲....連我隻 c6 都話..no good la..

原帖由 gigayan 於 10-1-14 14:02 發表

如果你真係想係屯門學, 我見個有位bk媽媽話佢個囡返緊栢麗既First Class幾好, 個到都有cambridge class架...... 之前有個阿囡學校既家長, 佢小朋友k3, 就搵左一位上門miss教, 價$都唔太貴(好似$200左右一堂), 但單 ...
[url][/url]

男爵府

原帖由 BKVIP 於 10-1-14 14:08 發表

搬屋公司實話要睇你有几多野搬去quote價,伙伙唔同,你問佢話公務員俾個折黎。我上次打去一間話專做公務員搬屋(在員佐級網搵既)既公司,點知佢quote 個價同我在人人個價一樣,我駛鬼搵佢咩! 仲問我係咪比較緊價錢,佢地話佢地 ...

其實搵搬屋公司先最驚, 有d無拿拿又話要茶$先乞人憎..... 我估佢地係搵一間同佢講有幾多伙人用你, 等佢地唔使亂屈掛, 佢屈一伙就10幾伙唔搵佢~~

男爵府

原帖由 BKVIP 於 10-1-14 14:10 發表

送埋晒d 唔等駛既野 真係送几部冷氣俾我好過...

咪係.... 我最欣賞係佢個沖涼town gas爐 & 雪櫃~~

男爵府

原帖由 ClaireMa 於 10-1-14 14:20 發表
我阿女都係上 apple tree 畫班

ABC 我真係覺得幾好,雖然都有好多人話佢唔好,但起碼佢地比我同老公印像唔錯,報 course 之前會有個 net 同小朋友做個 test,睇吓小朋友去到邊個 level...咁就唔洗由最低個 level ...

哈哈, 咁岩既~~

我覺得apple tree真係幾好, 可惜阿囡個年紀又要weekend就一係好早 (9:50am), 一係下午睡覺時間, 或者等佢足3歲再同佢去玩~~

jolly.... 又要buy佢個套flash 既教材.... 我就唔多鐘意喇~ flash我屋企都做到, 上堂又係flash好似.....

咁我下年都可以考慮下ABC喎.... 出荃灣點都近過金鐘, 而且英國文化協會我覺得多人得滯(15人一班), 係呢, ABC大約幾多個人一班架?? 大約幾$學費??

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

係呀....哈哈...
我諗天氣嘅時候都有用嘅.....

原帖由 gigayan 於 10-1-14 14:06 發表

係.... 我記得仲有一個風琴式既暖爐
[url][/url]

大宅

原帖由 gigayan 於 10-1-14 14:22 發表

咪係.... 我最欣賞係佢個沖涼town gas爐 & 雪櫃~~

可惜我係用電熱水爐,佢個煤氣爐我會拆左佢。煮飯我又用電磁爐,所以佢送個個俾阿媽用。雪柜 ...本身已有,依家多左個唔知放邊好

大宅

原帖由 gigayan 於 10-1-14 14:27 發表

哈哈, 咁岩既~~

我覺得apple tree真係幾好, 可惜阿囡個年紀又要weekend就一係好早 (9:50am), 一係下午睡覺時間, 或者等佢足3歲再同佢去玩~~

jolly.... 又要buy佢個套flash 既教材.... 我就唔多鐘意喇~ flash我屋 ...

你地講既abc 係學咩架? 在邊度上堂呢?同埋小朋友要几大先可以上堂?

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我女果班有 8 個小朋友,4 堂 1.5 hrs $1680...

佢套flash card 我都有
就係我姨甥仔完全無興趣...我家姐送咗比我...

原帖由 gigayan 於 10-1-14 14:27 發表

哈哈, 咁岩既~~

jolly.... 又要buy佢個套flash 既教材.... 我就唔多鐘意喇~ flash我屋 ...
[url][/url]

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

你睇睇

http://www.abcpathways.com/en_index.asp

原帖由 BKVIP 於 10-1-14 14:29 發表

你地講既abc 係學咩架? 在邊度上堂呢?同埋小朋友要几大先可以上堂?
[url][/url]

珍珠宮

我無去睇示範單位,其實宿舍內有什麼家電?可否告之,謝謝!

大宅

原帖由 ClaireMa 於 10-1-14 14:33 發表
你睇睇

http://www.abcpathways.com/en_index.asp

拎呢張cert 對升小學同中學好有用?

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我都係多咗個雪柜...

原帖由 BKVIP 於 10-1-14 14:28 發表

可惜我係用電熱水爐,佢個煤氣爐我會拆左佢。煮飯我又用電磁爐,所以佢送個個俾阿媽用。雪柜 ...本身已有,依家多左個唔知放邊好
[url][/url]

男爵府

原帖由 BKVIP 於 10-1-14 14:28 發表

唔明, 點解唔用煤氣要用電熱水爐既?? 煤氣長開長有喎.....

我仲慘, 宜家屋企個雪櫃買左半年都無..... 唯有安慰自己, 跟呢一個大D, 宜家用緊既俾阿媽用囉~~

煮飯個爐頭, 屋企用緊箝入式既, 所以都唔會搬走喇, 搬左去屯門, 相信我都係返阿媽到食, 屋企個爐頭都唔大影響既~

大宅

原帖由 lovebbb 於 10-1-14 14:37 發表
我無去睇示範單位,其實宿舍內有什麼家電?可否告之,謝謝!

你住咩單位?因為單位唔同送既野都有小小唔同。

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我又無諗過呢個問題喎

我淨係知英文好有用咋

原帖由 BKVIP 於 10-1-14 14:40 發表

[url][/url]

男爵府

原帖由 ClaireMa 於 10-1-14 14:31 發表
我女果班有 8 個小朋友,4 堂 1.5 hrs $1680...

佢套flash card 我都有
就係我姨甥仔完全無興趣...我家姐送咗比我...

我個時都買左一套中文 & 數點, 玩到2歲左右阿囡都無興趣, 放左係到俾佢認字.....

咁價錢都OK喎.... 等我搬好晒屋定晒之後去聽下佢地既講座先~~

珍珠宮

原帖由 BKVIP 於 10-1-14 14:41 發表

你住咩單位?因為單位唔同送既野都有小小唔同。

G單位

大宅

原帖由 gigayan 於 10-1-14 14:40 發表

唔明, 點解唔用煤氣要用電熱水爐既?? 煤氣長開長有喎.....

我仲慘, 宜家屋企個雪櫃買左半年都無..... 唯有安慰自己, 跟呢一個大D, 宜家用緊既俾阿媽用囉~~

煮飯個爐頭, 屋企用緊箝入式既, 所以都唔會搬走喇, 搬 ...

因為我唔想交煤氣費囉

我部雪柜都係用左3年喳… 唯有放埋在廳用住先囉,你知雪柜都好難壞架麻 哈哈…我地有咩多左都俾阿媽

男爵府

原帖由 BKVIP 於 10-1-14 14:40 發表

一來喇... 如果考直資/私小可以放埋入去, 不過宜家好多小朋友都有呢d cert, 我覺得作用唔太大喇~~

長遠計, 對佢地英文都有好處, 因為幼稚園唔鼓勵考試, 俾佢地上下堂, 再報考下都會知佢地程度去邊, 可以因材施教....

大宅

原帖由 ClaireMa 於 10-1-14 14:42 發表
我又無諗過呢個問題喎

我淨係知英文好有用咋

-_-" 係咪認可課程呢 如果係俾小朋友初步接觸多d英語而讀,我都會俾小朋友去,至於佢咁多個level 係咪要讀晒,拎左張cert 又係咪國際認可,呢個我都几conern。

首頁
12345...33

尾頁

跳至