自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章

第幾層樓?等我去開吉豬島問下個間舖個EE都好!
原帖由 Leanna 於 10-2-24 14:22 發表
係吉x 島個sales姨姨親口講, 叫我地睇緊d 小朋友

大宅

原帖由 ChingChan 於 10-2-24 15:15 發表

但.... 宜x傢俬單料已上埋報並已証實是假的wor, 邊個tell lie??

個個都話係阿邊個個fd, 連我老公都話佢有個同事話呢單野係佢阿哥個fd身上發生

公爵府

好媽媽勳章

又嚟....樓主, 無謂製造恐慌好d喎
網上世界咩人都有 ,謝絕介紹買賣 ,謝絕代購!

大宅

好媽媽勳章

反而我仔仔都唔知幾鍾意入女廁,因為他說我會幫佢看看那一格乾淨,而且廁格又乾淨D,男廁度度都好鬼污糟、又臭,入親去都想嘔,所以佢時常忍住,除非去到一D大型商場廁所就好少少
原帖由 szeszes 於 10-2-24 15:40 發表
係呀!! 真係大些就無可能入女廁啦!!

我仔半年前 (即係4歲半時 - 可能佢生得高大啦, 4歲半 112cm 高), 我帶佢入女廁, 都比一個亞婆指住我仔問: 你男仔定女仔呀? 男仔, 咁大個仔仲跟 mami 入女廁

這次之後, 亞仔就抗 ...

男爵府

吓!唔係呱,我仔5years,成日自己去男厠,好驚呀!

伯爵府

我個仔6歲抱他連男人都覺吃力

原帖由 vanyau 於 10-2-24 14:25 發表

我同意你所講,八歲都很高大,由厠所抱住出來都很奇怪.
睡著了的小朋友,又點會急呢?
如果是大人急的話,他抱住孩子,點會有手去除褲呢?
我是4歲的澤銘,我最愛跑來跑去,破壞看得到的一切東西,和最愛車車 ようこそ!ご覧で下さい !

子爵府

好媽媽勳章 陪月勳章

我覺得好假
如果真系見到個仔被人拐帶,一早大叫同拉住個拐子佬喇
商場咁多人,又有保安,無可能捉唔到。
就算真系走左,商場有攝錄機,都可以睇返錄影帶然後報警。香港咁多媒體,無可能唔報道咁大單新聞。
而且香港拐帶小朋友,好難先可以帶出境,要好似偷渡咁(偷渡都好高成本架)。
雖然d故事可以提醒父母睇實個小朋友,但都唔需要製造恐慌咯。

子爵府

好媽媽勳章

其實大陸都有"傳"過有成年女士入o左洗手間後不知所蹤, 話搵架清潔車成個人車走... 咁我o地大人出街, 係唔係都唔好去洗手間呢? 香港依家好多內地人喎...

我自己覺得, 返o左小學o既男仔, 已經有一定o既自理能力, 可以自己去男廁... 做家長o既, 應該教佢好好保護自己, 最好企定o係廁所門口等埋佢先好一齊離開... 就好樓主講o個位主角咁, 就係好例子, 不幸中之大幸...

我自己有兩個女, 有d BK媽咪實話針唔拮到肉唔知痛... 但其實, 我老公都有自己單獨帶女出街, 佢會o係女廁門口企定等呀女出黎, 再唔係叫呀女自己去傷殘廁所, 又係企定門口等佢...
我想要9999呀...

大宅

原帖由 Ann18 於 10-2-24 14:13 發表
女廁有獨立格,小男孩偷看到的機會很細.都不知點解咁多人介意.

我親眼(兩次)看見兩兄弟(都係小朋友3-6歲左右,兩次係唔同人嘅)爬喺厠所地下玩再向上'莊'搵呀媽.....

我即時同亞女都O嗮咀.....

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

唔信係真囉

男爵府

原帖由 Leanna 於 10-2-24 14:27 發表
香港我就唔識邊個有親身經歷, 但我62個親戚真係喺東莞被人拐左個仔, 咁多年都音訊全無, 痛苦一世...

我寧願小心駛得萬年船!!

無錯,我都覺得要小心d囉,唔理真定假,萬一係發生係自己個小朋友身上,咁先嚟信咩?都已經太遲啦,好難會搵得返!
而且我覺得點解d媽咪要post上嚟,就係唔想有日有媽咪講"我唔見咗個仔呀,報警都搵唔返",我相信無一個媽咪想聽到!

水晶宮

2024年龍年勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

同意!! 如果要偷渡一個人返去, 不如走私一些高價野好過啦!! 仲快搵到 $

原帖由 oooasis 於 10-2-24 15:59 發表
我覺得好假
如果真系見到個仔被人拐帶,一早大叫同拉住個拐子佬喇
商場咁多人,又有保安,無可能捉唔到。
就算真系走左,商場有攝錄機,都可以睇返錄影帶然後報警。香港咁多媒體,無可能唔報道咁大單新聞。
而且香港拐帶小朋友,好 ...

公爵府

wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

大宅

係呀!唔理真定仔假,小心駛得萬年船!

男爵府

好媽媽勳章

好恐怖

禁止訪問

好媽媽勳章

複式洋房

為何每次都係講荃灣區, 不是愉景新城就是LUK YEUNG, 今次講吉吉島我相信下次一定係CITYLANDMARK. 為何要令到荃灣居民恐慌呢?

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

真定假

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 親子達人勳章

成日聽到話拐騙兒童,但冇一單見報,你當香港嘅記者流架。。。如果係真,生果報,方向報,一定上A1頭版喇!

唔該請供個當事人出嚟,我揾記者去訪問佢!
一毫之善,與人方便;一毫之惡,勸君莫作;欺人是禍,饒人是福;不信抬頭看,蒼天饒過誰
                      *****請勿將本人网名及言論內容抄襲到任何報紙或雜誌上*****

大宅

醒目開學勳章

供出來 ,如真係吉吉島的 sales 講,我諗佢可以即刻執包袱。

"謠言止於智者" 呢句話,有時真係好有用,因為太多人在不知來源 / 不思考是真是假,就 forward 來 forward 去的 email,就立刻當係真,仲好多時係講到係某某個 fd......

原帖由 emt1314 於 10-2-24 17:44 發表
成日聽到話拐騙兒童,但冇一單見報,你當香港嘅記者流架。。。如果係真,生果報,方向報,一定上A1頭版喇!

唔該請供個當事人出嚟,我揾記者去訪問佢! ...

首頁

尾頁

跳至