自由講場

跳至

首頁
12345...9

尾頁

男爵府

細個食飯時呀媽出街.叫我食哂佢.唔想食.倒左佢.但係倒係屋企門口==好白痴呀
而前細個想玩風爭.個時住16樓就拎張報紙或者膠袋跟著用泥龍繩綁住放出窗扮風爭

公爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 sumlam 於 10-11-12 21:02 發表

點解會羨慕既??

因為成日都有人流,等極都無我份!
我要記得幸福......

侯爵府

BK Milk勳章

見你地好攪笑呀........笑到停唔到....
我細個都無咩攪笑野...無兄弟姐妹.....所以都無咩人同我一齊頑皮....
係記得有一次...果陣好興返深圳買送, 阿媽返到來話我知買左隻好靚的雞...咁八八卦卦係到找個袋..見到有舊野用報紙包住..咁我咪問..媽咪..呢個咩來嫁, 阿媽: 咪係好靚果隻雞, (當時一路都係諗緊..係食得果D雞, 咁咪轉口掉返落個袋到....跟住聽到打爛野聲.....
跟住就比阿媽鬧~~~唉..你做咩打爛隻雞呀..好令嫁..我好小心咁帶返來比你打爛左....

原來係一隻裝飾用的雞.......

侯爵府

BK Milk勳章

仲有一個...都係魚皮下....
想當年返一年級, 一次火警演習, 當時唔知頭 唔知路....以為真係火警, 咁就打算帶埋個書包走..原來我無扣好個書包 ...入面D野跌晒出來成地都係..
結果MISS同我講... 唔洗帶書包走嫁...依家係演習, 你快D出去跟住D同學仔一齊出操場排 隊 ......之後返來仲要汁返晒D野入書包...果陣都幾魚皮....

大宅

我細佬好細個陣去完游水
返到屋企話個patpat 好白唔靚..
除左條褲patpat 向窗話要曬到一樣色..
個陣3歲

5歲個拿個浪口mud
反轉打隻蛋落去
放出窗口曬..
佢話大陽好猛曬熟隻蛋來食

6歲...拿張被隻手舉高(扮忍者)
你睇我唔到..同我第2個細佬係屋企玩捉e恩
點知個大細佬真係找佢唔到

呢3件事我地一家笑到而加

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

笑咗

原帖由 Angel_BB 於 10-11-12 16:29 發表
我鐘意呢個topic...

細個試過為食,係米缸攞左個媽咪收埋的蘋果食,食左兩啖放返入去,後來俾媽咪發現,打左我一身...

亦試過食完香口膠無聊,將香口膠貼左係頭頂d頭髮度,點知攞唔返出黎,唯有用交剪剪左佢,結果有半年時間,影相都 ...

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

呢個笑到標眼水

原帖由 m--m 於 10-11-12 16:46 發表
1.裝呀婆沖涼~

2.泳池游水,見個救生員幾ok,於是整個出水芙蓉想比佢睇,點知一出水,件泳衣趺到落兩隻煎蛋下面,搞到露兩點~

諗到再打

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

呢個笑到嘈醒咗C6

原帖由 edithedith 於 10-11-12 17:15 發表
第一次用自動黏貼的M巾唔知點用, 於是自己估要佢stick妥咁梗係用stick那面痴住自己嗰度, 點知到要小便時發覺佢痴到....拔佢出來時真係眼淚水都標埋出來, 之後心裏駡發明呢樣嘢d人係搵人笨, 現在, 當然啦, 梗係知點用 ...

珍珠宮

虎到金來勳章 減齡達人勳章 認識瑞士牛牛第二回 好媽媽勳章 睛靈勳章

原帖由 kammm_0520 於 10-11-12 21:16 發表
細個食飯時呀媽出街.叫我食哂佢.唔想食.倒左佢.但係倒係屋企門口==好白痴呀
而前細個想玩風爭.個時住16樓就拎張報紙或者膠袋跟著用泥龍繩綁住放出窗扮風爭 ...

我都試過放風爭
仲有掉d紙碎落街,因為飄飄下好靚

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

原帖由 chingcging 於 10-11-12 17:07 發表
我見阿嘛話﹕啲芒果咁生,擺落個米缸焗熟佢。於是,我走去雪櫃攞塊生牛排出嚟,擺落米缸....結果.....打到飛起。

笑到我抽根

伯爵府

環保接龍勳章

以前啲白油咪一支白油+一支稀釋劑嘅,我細個將啲稀釋劑倒落張紙度,發覺張紙自己會乾.....嘩,好神奇呀,於是倒吓多啲,倒吓又多啲.....終於,成支稀釋劑俾我玩晒。老豆放工返嚟知道咗,又打到飛起。

公爵府

2024勳章

著住對袜係尼龍床上滑行.....

男爵府

原帖由 ada_790712 於 10-11-12 17:01 發表
以前讀小學時,月經來時但衛生巾歪了,弄污了校服裙,結果被羅主任罵了一頓!

哈哈,講起m巾,有一日我返學,原來第一日黎m喎,我唔知,搞到過左底,條裙有漬,我仲企係士多買野食,個士多亞伯就係咁叫我返屋企搵呀媽,我都唔知點解佢猛咁叫我返屋企,唔埋佢,照返學,返到學先發現條裙紅左一大點,最後.........我非常冷靜解決左..................................................................................................................................................................................................................................................就係用塗改液油白返佢,搞掂~~哈,以為好醒,但其實渣完塗改液仲明顯左~~

珍珠宮

好媽媽勳章

原帖由 hoho0728 於 10-11-12 23:32 發表

哈哈,講起m巾,有一日我返學,原來第一日黎m喎,我唔知,搞到過左底,條裙有漬,我仲企係士多買野食,個士多亞伯就係咁叫我返屋企搵呀媽,我都唔知點解佢猛咁叫我返屋企,唔埋佢,照返學,返到學先發現條裙紅左一大點,最後... ...

哈哈哈哈~~ 笑死左!!
自由.自由,多少罪惡假汝之名以行

水晶宮

1..整濕d次所紙巾 掉落街 同細佬鬥掉得遠..
2..玩火! 係飯台底..燒紙巾..燒到飯台下面黑左..
3..餵倉鼠飲水..點知佢嚇到硬左,我以為佢死左,放番入佢間屋(驚被阿媽打) 仲諗住死啦..整死左佢..點知佢反生..原來扮野..
4..同細佬爭電話用,佢唔肯俾我用,我就拆左條電話線出黎,掉左佢..

超多白痴野....

今日係小巴見到一句 少女時代會講既野..宜家見到真係超白痴!

"現在的我,不是以前的我...xxxx"下刪好多字....

水晶宮

原帖由 hoho0728 於 10-11-12 23:32 發表

哈哈,講起m巾,有一日我返學,原來第一日黎m喎,我唔知,搞到過左底,條裙有漬,我仲企係士多買野食,個士多亞伯就係咁叫我返屋企搵呀媽,我都唔知點解佢猛咁叫我返屋企,唔埋佢,照返學,返到學先發現條裙紅左一大點,最後... ...

ha ha.......ha.....那時幾歲呀??

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

原帖由 hoho0728 於 2010-11-12 23:32 發表

OMG... 笑C我!

男爵府

原帖由 wcandtt 於 10-11-12 23:44 發表

ha ha.......ha.....那時幾歲呀??

唔記得啦,不過一定係小學

男爵府

原帖由 hoho0728 於 10-11-12 16:01 發表
3) 唔想返學,特登靜雞雞沖凍水涼,沖完仲唔著衫企係風扇前面吹,唸住整病自己,但唔知點解次次都失敗,鬼打咁精神

你只要食完白粥唔講野, keep到去診所就探到燒架喇....兒童不宜

大宅

細個時好鍾意偷食好立克粉,阿華田粉,
以為咖啡粉都好好味,
一大啖放入口,
點知......苦到

首頁
12345...9

尾頁

跳至