自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

佢思想成熟,我初出社會 佢已經諗好將來既路,我只需要跟住…
佢好多野會就我,嗌交會唔出聲,因為佢知道 有咩應該講 有咩唔應該一時之氣亂講!

用戶要求終止服務

回覆:mikilove 的帖子

我老公都係大我十年,幾好呀!拍拖時,佢已經事業有成,我就唔洗辛苦!

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

我同老公差唔多大, 佢不嬲好照顧到我, 又無代溝有共同話題, 只要我同仔女開心佢就開心, 好簡單...

大宅

我老公大我12年!!

象牙宮

女人思想較男人成熟

珍珠宮

老公大我7年,思想好似小孩子,不過容易氹、好脾氣。應該同年紀冇關。

侯爵府

d人成日話老公最好大過自己10年

大十年會無咁覺得似湊仔囉,但你亦要接受佢身體機能都大你十年囉。不過有啲女人鍾意話事同湊仔就唔駛揾個咁大囉

伯爵府

回覆:d人成日話老公最好大過自己10年

我識老公時佢已經事業有成,反觀啲同我同年紀的事業仲係剛起步,年紀大的男人大多已有一定經濟基礎(唔生性嗰啲另計啦),而且思想成熟啲同埋會定性啲囉!

芭芭拉

男爵府

回覆:mikilove 的帖子

如果有得比我再揀,都係大5-10年既男人好d, 而家c6同我同年,我好以佢呀媽咁,佢好以未懂自理,生活細節無planning,咩都係我提點!仲掛住打機唔訓覺,我成日都要日哦夜哦,家嘈屋敝,唉呀

瑪瑙宮

畀面勳章

回覆:d人成日話老公最好大過自己10年

我老公大我9年,可以教識我好多嘢,好成熟,好有安全感

伯爵府

引用:大十年會無咁覺得似湊仔囉,但你亦要接受佢

原帖由 華美 於 12-08-12 發表
大十年會無咁覺得似湊仔囉,但你亦要接受佢身體機能都大你十年囉。不過有啲女人鍾意話事同湊仔就唔駛揾個咁 ...
其實生死有命,反而我唔會諗邊個早死先,最緊要係大家明知將來年齡有差距,就更加珍惜大家相處嘅時光
我老公好悶,淨係行山、睇報紙、飲下茶、玩下貓、種下花
但勝在佢夠深歸,唔打機唔去蒲唔去玩(又可能體力問題),唔似我ex bf放假一定要出街玩,我覺得老公好適合我,一樣鐘意屋企多過出街嘅人!

strongboymama  good husband!  發表於 12-8-12 22:19
芭芭拉

男爵府

男人大自己十年好處:思想成熟,遷就自己,唔洗咁驚佢出去搵個後生女。
唔好處:比自己早死。

伯爵府

My hb is childish, he's only 1.5 yr older than me. I think 10 yrs older is too old, the best is btw 3-5 years. I look young, if 10 yrs older than me may look like my dad.

侯爵府

引用:Quote:原帖由 華美 於 12-08-12 發表大十年

原帖由 媽咪面 於 12-08-12 發表
其實生死有命,反而我唔會諗邊個早死先,最緊要係大家明知將來年齡有差距,就更加珍惜大家相處嘅時光:ilove ...
我同你一樣,其實我都唔係話佢大我咁多一定行先過我,但就會聽到佢果啲腰骨痛,膝蓋痛囉。同齡男仔我都識過,真係好嘔血,唔好話要佢照顧我,佢自己都理唔掂自己,嘔血

子爵府

我以前成日都話要搵個大過我既男朋友/老公,大學時有個男仔只不過細我幾個月,追左我5年我都唔肯同佢一齊。

但當真正既緣分到既時候,係乜嘢原則都無曬。唔好話大10年,我老公細我2年添啦。

大宅

i think 10 to 15 years is acceptable. 15yrs up is too much!

公爵府

我的育兒心得勳章

引用:d人成日話老公最好大過自己10年?why?真的

原帖由 mikilove 於 12-08-12 發表
d人成日話老公最好大過自己10年?why?真的好嗎?有冇見證?真係對你特別好

...
思想上大十年有代溝架喎

Everyday may not be good..but there is something Good in Everyday!

伯爵府

引用:Quote:原帖由+媽咪面+於+12-08-12+發表其實

原帖由 華美 於 12-08-12 發表
我同你一樣,其實我都唔係話佢大我咁多一定行先過我,但就會聽到佢果啲腰骨痛,膝蓋痛囉。同齡男仔我都識過 ...
係呀!!!唔係話腰骨痛就係膊頭攰,我經常都幫佢搽藥油,而家迫佢去學太極,年紀大係時候要養生
仲有,自從燉左啲豬肉水俾佢之後,真係好左好多,佢好鐘意飲架!房事都勁左
不過做完又嗌條筋扯親

芭芭拉

禁止訪問

珍珠宮

好媽媽勳章

男人壽命短過女人, 揀老公唔好揀個年紀大太多. 年輕時無錯男方可以照顧你, 但老左當你捱大D仔女以為享清福時, 老公就開始衰退, 到時反過來要日夜照顧佢, 幫佢打點陪佢睇醫生, 先甜後苦. 我奶奶(60歲)都有D奶師朋友, 本想約埋一齊去旅行, 但有些老公七十幾已行動不便, 交俾賓賓照顧又唔放心, 去遠D都唔得.

我想同老公一齊老, 捱大仔女後一齊退休坐遊輪嘆世界.

首頁

尾頁

跳至