跳至

首頁

尾頁

子爵府

水晶宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

各位好,我都係住這裡的,多多指教!

子爵府

妳哋個廚房有無好多一隻隻好細隻o既昆蟲呀??? 紅紅哋色, 好多隻腳架 我已經用滅蝨蛋炸咗兩次架喇, 但都係仲有呀

禁止訪問

大宅

原帖由 elkykit 於 10-7-22 15:27 發表
妳哋個廚房有無好多一隻隻好細隻o既昆蟲呀??? 紅紅哋色, 好多隻腳架 我已經用滅蝨蛋炸咗兩次架喇, 但都係仲有呀

Hi elkykit, 你係咪葵涌搬過黎架?

我屋企無昆蟲喎,見過一次細細隻小強但在房間,之後無再見過lu。

男爵府

我屋企都有廚房都有細小既蟑螂....

水晶宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

想請教各位,你們的WASHROOM隻窗有無用玻璃貼紙或窗簾增加私隱度呢?
我而家係用窗簾的,但原來從外望都會望到個影的,想問下用玻璃貼紙會唔會好D呢?

子爵府

原帖由 BKVIP 於 10-7-23 16:47 發表

Hi elkykit, 你係咪葵涌搬過黎架?

我屋企無昆蟲喎,見過一次細細隻小強但在房間,之後無再見過lu。

係呀 我知妳都係...拆冷氣呀嘛

好采我仲未發現有小強呀~~~

子爵府

原帖由 09729loklok 於 10-7-23 17:49 發表
想請教各位,你們的WASHROOM隻窗有無用玻璃貼紙或窗簾增加私隱度呢?
我而家係用窗簾的,但原來從外望都會望到個影的,想問下用玻璃貼紙會唔會好D呢?

妳個廁所對住人哋間屋??? 我無呀, 因為我係對住自己個廚房咋, 同埋佢都已經係磨紗玻璃, 其實睇唔到D咩, 都係得個影!!!

水晶宮

我個廁所對住自己的廚房,但相信隔離屋的廚房都會望到我個廁所的,所以問下大家有無搵野遮遮佢

原帖由 elkykit 於 10-7-23 18:38 發表

妳個廁所對住人哋間屋??? 我無呀, 因為我係對住自己個廚房咋, 同埋佢都已經係磨紗玻璃, 其實睇唔到D咩, 都係得個影!!!

大宅

原帖由 09729loklok 於 10-7-23 22:54 發表
我個廁所對住自己的廚房,但相信隔離屋的廚房都會望到我個廁所的,所以問下大家有無搵野遮遮佢

我無搵野遮。

大宅

原帖由 gigayan 於 10-7-23 17:04 發表
我屋企都有廚房都有細小既蟑螂....

我廚房早一排見好多細小飛蟲仔,可能嗅到阿b 片片d 味(已用有蓋垃圾筒),仲有工人有時d野放住無洗就會咁,依家2個鐘內洗左d 碗筷就無lu。

大宅

原帖由 elkykit 於 10-7-23 18:36 發表

係呀 我知妳都係...拆冷氣呀嘛

好采我仲未發現有小強呀~~~

咁都被你認到tim~

最後我都無拆d冷氣呀,好彩喳,依家用panasonic,先知葵涌送個d rasonic 係咁嘈咁唔夠涷

子爵府

原帖由 BKVIP 於 10-7-26 10:40 發表

咁都被你認到tim~

最後我都無拆d冷氣呀,好彩喳,依家用panasonic,先知葵涌送個d rasonic 係咁嘈咁唔夠涷

我有拆房嗰D嗰嚟呀, 因為我有兩間房個冷氣都係新, 都無開過咁濟, 所以咪拆咗佢囉, 又唔嘈喎OK喎...係個廳就買部新囉, 因為以前得匹半驚唔夠涼嘛 我廳買咗珍寶呀 ...正

男爵府

原帖由 BKVIP 於 10-7-26 10:38 發表

我廚房早一排見好多細小飛蟲仔,可能嗅到阿b 片片d 味(已用有蓋垃圾筒),仲有工人有時d野放住無洗就會咁,依家2個鐘內洗左d 碗筷就無lu。

我屋企d牆身都開始有好幾條好長既裂紋了......

水晶宮

我都係呀,牆身有一條好長的裂痕.

原帖由 gigayan 於 10-7-26 14:02 發表

水晶宮

elkykit & BKVIP,你地都係葵涌搬入屯門o架,我都係呀,我以前住葵馥苑的.不過無得搬冷氣.而家屋企都係用珍寶,真係好凍o架
原帖由 elkykit 於 10-7-26 13:40 發表

我有拆房嗰D嗰嚟呀, 因為我有兩間房個冷氣都係新, 都無開過咁濟, 所以咪拆咗佢囉, 又唔嘈喎OK喎...係個廳就買部新囉, 因為以前得匹半驚唔夠涼嘛 我廳買咗珍寶呀 ...正 ...

大宅

原帖由 gigayan 於 10-7-26 14:02 發表

我間主人房已經裂到無眼睇啦,我都唔理佢lu,唉~

你有無烤過係咪空心?唔係都無乜問題既… 係唔美觀囉。

大宅

原帖由 elkykit 於 10-7-26 13:40 發表

我有拆房嗰D嗰嚟呀, 因為我有兩間房個冷氣都係新, 都無開過咁濟, 所以咪拆咗佢囉, 又唔嘈喎OK喎...係個廳就買部新囉, 因為以前得匹半驚唔夠涼嘛 我廳買咗珍寶呀 ...正 ...

佢地check 樓時無問你冷氣去左邊咩?

我3部都長開24小時所以用到好舊,唔帶啦。我廳買左部2匹,早知1.5匹都夠,真係太涷啦

大宅

原帖由 09729loklok 於 10-7-26 17:11 發表
elkykit & BKVIP,你地都係葵涌搬入屯門o架,我都係呀,我以前住葵馥苑的.不過無得搬冷氣.而家屋企都係用珍寶,真係好凍o架

我住左呢邊... 唔想再返去葵馥苑啦~ 你地呢?

首頁

尾頁

跳至