心聲留言

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

畀面勳章

TangTang 發表於 11-5-4 21:52
我都唔睇我女d功課既 如果佢唔識來問我先答佢 佢有無做齊我都唔理既 我女一年班下學期我已經無睇 你仔女 ...

我家陣都無睇呀仔功課l喇, 連默書考試都無同佢溫好耐lu
我同佢講唔該自已check清楚make sure 係咪做晒d功課,
比我知道佢有欠交&默書低分佢就知味道.......

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

早呀~ 豬豬你真了解我~~

不過個個識我一排之後都好易了解我..因為我太坦白

而家一有少少唔c服...就要啪定丸..最唔鍾意病既感覺

公爵府

今日有街去~~出荃灣食早餐買送~~

公爵府

cc 響志趣開左版呀.... 過去睇下佢今次有無問題

水晶宮

畀面勳章

tabo0890 發表於 11-5-5 09:17
早呀~ 豬豬你真了解我~~

不過個個識我一排之後都好易了解我..因為我太坦白

hehe, 梗係啦, 我同你都係差唔多果類人嘛 (樣樣都係是但求其唔好煩到我嘅呀媽)

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

靚豬豬 發表於 11-5-5 09:10
hi hi ~ morning

Morning豬豬,

試下飲杯coffee然後大量飲水啦 話初起感冒work架喎

侯爵府

tabo0890 發表於 11-5-5 09:22
cc 響志趣開左版呀.... 過去睇下佢今次有無問題

係呢度呀
http://www.baby-kingdom.com/foru ... =3876742&extra=

公爵府

TangTang 發表於 11-5-5 09:27
Morning豬豬,

試下飲杯coffee然後大量飲水啦 話初起感冒work架喎

咦....又咖啡又大水...我日日都防緊感冒囉~~ ?!

侯爵府

靚豬豬 發表於 11-5-5 09:14
我家陣都無睇呀仔功課l喇, 連默書考試都無同佢溫好耐lu
我同佢講唔該自已check清楚make sure 係咪做晒d功 ...

hehe.......我同你都差不多

我就有幫你溫默書(如果記得既話) 考試臨瞓前會同佢睇下 然後佢多數考試就話眼瞓 一早走去瞓 上次數學同常識完全無溫 反而有溫過既中文就考得好衰 下次連個dd都唔鬼溫 嘥氣

我都同我女講自己既野要自己負責 所以佢唔記得帶書/做功課我都無理佢 老師係手冊度寫我咪簽個名算數

侯爵府

tabo0890 發表於 11-5-5 09:33
咦....又咖啡又大水...我日日都防緊感冒囉~~ ?!

係大量既水 因為咖啡利尿 咁飲勁多水就勁排水 話可以排左大部份菌喎 我覺得試下無妨 我起感冒時無飲咖啡但勁量飲水都ok喎

侯爵府

各位靚太~

由於cc入唔到來"心聲" 所以煩請移玉步去"志趣"嗰邊吹
http://www.baby-kingdom.com/foru ... age%3D1#pid50976510

公爵府

TangTang 發表於 11-5-5 09:38
係大量既水 因為咖啡利尿 咁飲勁多水就勁排水 話可以排左大部份菌喎 我覺得試下無妨 我起感冒時無飲咖啡 ...

大水咪大量既水囉...我簡化之嘛~~XDDD

我一日飲好多水架..2升起碼...

真架~~ 我感冒都係狂飲水..有痰就咳晒出黎...成日就係咁咳痰飲水去廁所
覺得排左d菌出黎就會無事...

侯爵府

tabo0890 發表於 11-5-5 09:54
大水咪大量既水囉...我簡化之嘛~~XDDD

我一日飲好多水架..2升起碼...

嗯 2升好勁喎 我有時都飲唔止2升 一時時啦 因為我用我個500ML壺飲水 一次一壺都500ML

我覺得都係要初起感冒時快D搞先可以好 如果一發出來就難搞好多

公爵府

TangTang 發表於 11-5-5 10:04
嗯 2升好勁喎 我有時都飲唔止2升 一時時啦 因為我用我個500ML壺飲水 一次一壺都500ML

我覺得都 ...

初起感冒時快D搞先可以好 如果一發出來就難搞好多

不能同意更多~~~

侯爵府

回覆 tabo0890 的帖子

不能同意更多~~~

直譯呀

子爵府

雪文 發表於 11-5-3 14:17
昨日我哋去咗參觀軍營, 全部人黑晒

我有昂船洲同新圍軍營票, 不過 51去唔到, 俾左個朋友去, 自己一家去左新圍, 但好似昂船洲好玩D, JASON都開心, 不過好熱...

但無CHECK過有無飛便照入, 只係有飛拿紀念品???

翡翠宮

牛年勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

靚豬豬 發表於 11-5-5 09:10
hi hi ~ morning

各位早晨

靚豬豬 ; 你作病啦, 小心身體呀!

我試過好幾次只是初起喉嚨有d不適, 跟佢指示去食, 好番了!
老公有試過咁樣, 我比佢食, 佢又好番, 之後佢自己就買左隻勁d既, 價錢都貴d嫁, 不過呢隻佢食左話個喉嚨有d麻痺, 梗係啦寫明是鎮痛! 呢隻我未食過, 我只買普通款咋!

水晶宮

畀面勳章

hi hi ~ 早呀, 又到happy friday

水晶宮

畀面勳章

今日好番d喇, 尋晚 9:30就上床, 一覺訓到今朝6:30叫醒呀仔起身,
跟住再訓到7:20 ~ 爽 !!!

侯爵府

靚豬豬 發表於 11-5-6 09:17
今日好番d喇, 尋晚 9:30就上床, 一覺訓到今朝6:30叫醒呀仔起身,
跟住再訓到7:20 ~ 爽 !!!
...

早呀豬豬~

好番d就好囉~ 你就好啦 可以瞓到7:20 我尋晚2點幾瞓 又係要6點幾起身

我地搬左竇呀 你有時間可以過去志趣度吹下架

首頁

尾頁

跳至